Görüş Bildir
Haberler
Dünyada Bilinen İlk 100 Film

Dünyada Bilinen İlk 100 Film

Ulkede Sanat
01.01.2015 - 22:59 Son Güncelleme: 03.01.2015 - 14:40

Dünyada Bilinen İlk 100 Film

Görsel dünyanın en uç noktasına ulaşan sinema, ilk olarak sessiz görüntülerin birleştirilmesi ile oluşturuldu.

Rusya’da lk olarak Birinci Dünya Savaşı döneminde askerlere teknik öğretmek amacıyla ortaya çıktığı hikâyesine elbette girmeyeceğim. Sinemanın geldiği noktada bir filmin bütün ayrıntılarıyla okunması neredeyse bir haftalık emek isterken; amaç, yöntem, kullanım detayları bugünden çok uzakta.

Teknolojik filmler Hollywood’un açıklarını kapatmak için var gücüyle gelişirken, Avrupa sineması kaskatı gerçekliğiyle karşımızda durmaya devam ediyor.

Peki dünya sinemasının ilk örnekleri nasıldı?

İşte dünya sinemasının ilk filmleri:

Kaynak: http://ulkedesanat.com/dunyada-biline...
İçeriğin Devamı Aşağıda

The Birth Of Nation - Meksika (1915):

Film, Amerikan iç savaşı ile Amerika Birleşik Devletleri'nin yeniden yapılanma dönemi sırasındaki iki aile ile ilgilidir. Kuzey Stoneman Ailesi Birleşik Devlet yanlısı. Güney Stoneman Ailesi ise Konfedere Devlet yanlısıdır. Başkan Abraham Lincoln'ün suikasti John Wilkes Booth'ca canlandırılır.

Intorerance – Hoşgörüsüzlük (1916): 

1914 yılının Amerika'sında yasadışı işler yapan bir küçük serserinin öyküsü.Sevdiği kızla evlenerek tövbekar olan ve bir zamanlar kullandığı tabancayı çete reisine veren adam, bu gangsterin, terk ettiği bir kadın tarafından aynı silahla vurulması üzerine suçlanarak hapse düşer, idam kararı alınır.

The Phantom Carriage (1919):

Bir yıl başı gecesi genç bir rahibe ölüm döşeğindedir. Son isteği David Holm'u görmektir. İki arkadaşı bu isteğini her ne kadar yerine getirmek istemeseler de David'i aramaya koyulurlar. Sonunda David mezarlıkta sarhoş arkadaşlarıyla kafayı dağıtırken bulunur fakat genç rahibeyi görmeye razı edilemez. Sarhoş arkadaşları bunun bir kişinin son arzusu olduğunu ve görmesi gerektiğini düşünselerde nafiledir.Arkadaşlarıyla bu husustan doğan bir tartışmanın sonunda David Holm ölür.

Sir Arne’s Treasure (1919): 

Mauritz Stiller'in yönettiği film, İsveç'in Batı kıyısında paralı bir ailenin hikayesinin etrafında döner. Senaryosunu Selma Lagerlof'un romanına dayanır. 16. yüzyılı odaklanan filmde, kahramanımızın hayata tutunmasını ailenin hayatta olan kızı sağlar.

Blind Husbands (1919)

Tatilci bir grubun Alp Köyü'ne ulaşmak üzere çıktığı yolculuğu anlatan filmde, arayışlar, buluşlar, ilişkiler ve evlilik adına kilit noktalar işlenir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Broken Blossoms – Kırık Tomurcuklar (1919):

Amerikan yapımı ve D.W.Griffith imzalı film, çeşitli sosyolojik ve hiyerarşik ilişkilere farklı bir perspektiften bakıyor.

The Cabinet Of Dr. Caligari - Doktor Caligari’nin Odası (1919 -20):

Robert Wiene imzalı Alman yapımı film, dünyada bilinen ilk korku filmi olma özelliği taşıyor. Alman dışavurumcu hareketin en önemli örneklerinden biridir.

Way Down East (1920):

Amerikan yapımı film, sahte bir evlilik vaadiyle kandırılan saf bir genç kızın,  evlilik dışı çocuğu ve yaşadığı ülkede bu 'leke' ile yeni bir hayat kurma çabasını anlatır.

Sumurun  (1920):

Danimarka yapımı film, Zalim bir şeyhin favori dansçısı olan köle kız ile, hareme katılmak isteyen kambur bir palyaçonun karşılıksız aşkını anlatır.

The Golem (1920):

Almanya'nın ikinci korku filmi olan Sumurun, Antik bir Yahudi efsanesinden esinlenir. Hayatın trajik sorunları ile ilgilnen film, Wegener üçlemesinin ilk filmi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın