Görüş Bildir
Haberler
AKP-CHP Koalisyonuna Demirtaş'tan Şartlı Destek

AKP-CHP Koalisyonuna Demirtaş'tan Şartlı Destek

FreiGeist
18.06.2015 - 13:08 Son Güncelleme: 18.06.2015 - 14:40
İçeriğin Devamı Aşağıda

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş 'Bugün AKP ve CHP bizim ilkelerimizi de kapsayacak şekilde bir ortak hükümet arayışına girerlerse biz oluşacak hükümetin işini kolaylaştırırız, destek veririz' dedi. 

DHA'ya konuşan Demirtaş yaptığı açıklamada şunları söyledi:

'HERKESE KAPIMIZ AÇIK'

'Koalisyon görüşmeleri için resmi ve gayri resmi şimdiye kadar bir görüşmemiz olmamıştır. Her partiye kapımız açıktır. Sayın Davutoğlu’nun artık seçim öncesi dili ve üslubunu terketmesi lazım. Bu dil seçimde Ak Parti’ ye kaybettirmiştir.

'BİZ KCK'DAN TALİMAT ALMIYORUZ'

Herkes kendi görüşünü belirtebilir, KCK yetkilileri de görüşlerini belirtebilir.  Çözüm sürecinin aktörüdürler. Ama biz KCK’dan talimat almıyoruz.  Partimiz kendi kurullarında kararlarını alır. Biz kimseden talimat almıyoruz. Çözüm süreci eskisi gibi yürümeyecek eskisi gibi hantal ve tek taraflı yürümez. Öncelikle tahkim edilmiş ateşkese ihtiyaç var.

Şunu da net ve açık bir şekilde söyleyeyim, bugün AKP ve CHP bizim ilkelerimizi de kapsayacak şekilde bir ortak hükümet arayışına girerlerse biz oluşacak hükümetin işini kolaylaştırırız, destek veririz. Çalışabilmesi için dayanışma içerisinde oluruz. Yeni Anayasa'nın yapılması, çözüm sürecinin işlemesi için destekte bulunmaktan asla çekinmeyiz. Çünkü bizim için önemli olan sorunların çözümüdür. Eğer AKP-CHP bu temel ilkelerde, bizim de ilkelerimizi kucaklayacak ve kapsayacak temel ilkelerde buluşmayı tartışırlarsa bu Türkiye açısından rahatlatıcı olur. O zaman geniş tabanlı bir bütünleşme sağlanır parlamentoda. Sorunların çözümü konusunda birlikte hareket etmeyi başarabiliriz'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0