Görüş Bildir
Haberler
DC Comics 10+3 Geliyor

DC Comics 10+3 Geliyor

Brkymn384
22.04.2014 - 08:10 Son Güncelleme: 22.04.2014 - 09:53

DC Comics on iki film ve bir diziyi piyasaya sürmeye hazırlanıyor...

Kemerlerinizi bağlayın ve uçmaya hazır olun. DC Comics çizgi romanlarından esinlenen on film ve bizi derinden heyecanlandıran üç dizi önümüzdeki yıllar içerisinde seyirciyle buluşacak. Küçük bir dipnotla moralinizi bozacak nitelikte fakat bu bir iptal değil erteleme durumu. Müthiş görselliğin ve detaylı senaryoların bir film haline getirilmesindeki zorluğu anlayacağınızı umarak yazıma başlıyorum. Biraz eleştirel yaklaştım, sürçilisan ettiysem affola.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Man of Steel 2

Öncelikle daha yakın zamanda gösterime girecek diziden başlayabilirdim ama birçoklarımız efsanevi bir kapışmanın eşiğinde olduğumuzdan bihaber olabileceğinden yazıma ilk önce 2015'te çıkacağı söylenip sonrasında 6 Mayıs 2016 şeklinde kesin tarih verilerek ertelenen Man Of Steel'in ikinci filmiyle başlamayı uygun gördüm. Bu filmde Comic-Con'da açıklandığı üzere Super-Villain'imiz Batman olacak ve karakteri oyunculuğuyla göz dolduran Ben Affleck canlandıracak. Zach Snyder Comic-Con'da yaptığı açıklamada filmin Justice League için ön hazırlık olacağını ve Christopher Nolan'ın Dark Knight serisinin havasının bu filmde de oldukça hakim olacağını belirtti. Ayrıca hale hazırda senaryoyu da Dark Knight serisinden tanıdığımız David S. Goyer yazacak. Bu arada hayranları için dipnot Christopher Nolan'ın filme dahil olacağı da artık kesinliğini kazandı. İlginç bir bilgi ise Jesse Eisenberg'ün Lex Luthor'u canlandıracak olması ki kendisini Mark Zuckerberk olarak daha rahat hatırlayacaksınızdır.

Gotham dizi oluyor, Arrow film!

2014-2015 aralığında yayınlanacak olan ve Başmüfettiş Gordon'ın Bruce Wayne yani namı diğer Batman'le yolları kesişmeden öncesini anlatacak olan Gotham adlı dizi aynı Marvel'ın dizisi Agents Of S.H.I.E.L.D. mantığıyla hayat bulacak ve ilk sezonuyla Batman'ci tayfanın (ki bende buna dahilimdir, öhöm) illede ekran (!) özlemini biraz olsun dindirmeye çalışacak. Ayrıca çoluk-çocuk Bruce Wayne'e de yer verilecek ve karakteri David Mazouz canlandıracak.

Bir diğer güzel haber ise Arrow serisinin film olarak beyazperdeye taşınacak olması. Filmin 2014'te piyasaya çıkması bekleniyor ki umarız bu konuda CW bizi yanıltmaz çünkü bu film konusunda bir diğer güzellik Flash'in ilk defa kanlı canlı yeni filmlere dahil edilmesini de içeriyor. Ayrıca Oliver Queen karakterine hayat veren Stephen Amell'in Man Of Steel'in ikinci filminde boy göstereceğini de ekleyelim ve devam edelim.

2017'de Justice League geliyor

Karakterlerin pek çoğunun belirli bir oyuncusu varken bu film çıkabilir diye düşünebilirsiniz, normaldir. Fakat merakla beklenen Wonder Woman filminin tarihinin belli olmaması, Flash için yapılacak filmin çekimlerinin ertelenip durması Green Lantern filminin vasatlığı bu filmi 2017'de nasıl piyasaya sürecekler sorunsalının baş rollerdeki faktörleri. Umarız DC ve Warner Bros. bu sorunlara çare bulmuşlardır ve biz hevesle bekleyen seyircileri ters köşeye yatırırlar.

Wonder Woman sorunsalı

Gal Gadot'un Man Of Steel 2'de Wonder Woman olacağı kesinleşti. Fakat  Warner CEO'su Kevin Tusjihara Wonder Woman'ın filminin ya da dizisinin çıkabileceği, belki ikisinin birlikte olabileceği ya da en kötü ihtimalle ki düşünmesi bile baş ağrıtan şekilde projenin rafa kaldırılıp 2020'den sonra tekrar düşünülebileceği şeklinde birçok belirsiz yorumda bulunmuş. Umarız hem film hem dizi çekilir ve Wonder Woman'a doyarız. Yine de neler olacağını zaman gösterecek.

Flash

Bildiğimiz tek gerçek Green Lantern ve Arrow gibi çekileceği muhtemel filmlerde karşımıza çıkacağı. Filmin tarihi, karakteri kimin oynayacağı, hatta Justice Leauge filmine dahil edilip edilmeyeceği bile muamma. Bu kadar büyük bir karakterin bu denli dışlanmış olması şaşırılacak şey doğrusu. Yorum yapmaktan öteye gidemediğimizden devam etmeyi uygun görüyorum.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Constantine dizi oluyor

Daniel Crone ve David S. Goyer'ın yapımcılık rollarini üstlenecekleri dizi NBC tarafından çekilecek. Matt Ryan'ı Constantine rolünde izleyeceğimiz dizi gelecek yılın sonlarına doğru piyasaya çıkacak. Hikayenin Hellblazer serisinden etkilenerek yazılacağı aşikar ama filmle alakası olmayacağı söylenmiş Crone tarafından. Liv karakterini Lucy Griffiths canlandıracak. Filme göre biraz daha korkunç, çokça kanlı vedaha psikolojik tabanlı olacağı söylenmekte.

Preacher önce film sonra dizi

Dedikodulara göre öncelikle filmi çekilip yayınlanacak olan çizgi roman için HBO Preacher projesini açıkladı bile. Yani filmini izledikten sonra dizisiyle hikayeyi devam ettirecek Preacher. Seth Rogen ve Adam Goldberk yazacaklar diziyi. Filmin kadrosu, kurgusu muammayken Comic-Con'daki ağır dedikodular da sebep olmuş olabilir fakat önce film sonra dizi olursa tadından yenmez olur.

Gel gelelim Green Lantern'a

Çok fazla spekülasyon var. Bunun asıl sebebi Ryan Reynolds'lu 2011 yapımı ilk filmin vasatın ötesinde olması. Man Of Steel ve Justice Leauge filmlerinden sonra çıkacağı kesin. Yeni filmde karakterlerin, yazarların, yönetmenin değişeceği dedikoduları aldı yürüdü. Bir diğer dedikoduya göre Dwayne Johnson yani nağmı diğer The Rock yeni filmde önemli bir rolle karşımıza çıkacakmış.Man Of Steel 2'de pek çok karaktere yer verilince Green Lantern'in popülaritesinin artması için birtakım dahillik durumları söz konusuymuş. Haydi hayırlısı.

Fables dizi Y The Last Man film

Çok fazla bilgi kirliliği var. Bilinmesi gerekenler David S. Goyer yapımcı yani projeler gerçek, tarihleri belli değil, Fables ABC kanalında yayınlanacak bunların hepsi 5 yıl içerisinde olacak. ABC'nin Once Upon A Time'a sahip olması da konuyla alakalı, ilgilenenler anlayacaklardır, Fables'ın iptali de söz konusu konu sıcak.

Y The Last Man ilk olarak 2007'de duyuruldu, 2012 de bir duyuru daha yapıldı. Projenin iptali söz konusu oldu fakat David S. Goyer'in bu konuda taviz vermemesi serinin hayranlarının yüreğine su serpecek nitelikte.

Son olarak Justice League Dark

John Constantine ve Hellblazer serisini odak alacağından Constantine ile ilgili haberleri takip etmeniz projeyle ilgili küçük bilgiler edinmenize yardımcı olacaktır. Guillermo Del Toro tarafından çekilmesine kesin gözüyle bakılıyormuş, hatta Del Toro Hellboy'u çekerken çıtlatıyormuş etrafındakilere illede çekeceğim şeklinde. Warner Bros.'un projeyi ciddiye aldığı ve planlamasını yaptığı da bir gerçek. Gümbür gümbür bir geliş olmasada tıskıyt bir geliş de değil JLD'nin gelişi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bütün bunlar 6 yıl içerisinde

Sonuç olarak eğer hesaplandığı gibi vuku bulursa bütün bunlar 6 yıl içerisinde olacak ve 2020 gelmeden on film ve üç dizi bizi DC Comics ve Vertigo'nun maceralarla dolu dünyalarına götürecek. Eğer hala heyecanlanmadıysanız küçük bir bilgi daha size iyi gelebilir. Bütün bunların üstüne DC büyük bekleyişin yükünü biraz hafifletmek adına 6 yeni oyun projesine onay vermiş. Bu da her yıl başına bir oyun eder ki gamersanız yüzünüzde gülümsemeyi görür gibiyim. Yine yeni yazılarımla karşınızda olmak dileğiyle haşçakalın.

Berk Ongun Yaman

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
21
6
5
1
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın