Görüş Bildir
Haberler
Hükümet Kurma Görevi Davutoğlu'nda

Hükümet Kurma Görevi Davutoğlu'nda

FreiGeist
09.07.2015 - 12:19 Son Güncelleme: 10.07.2015 - 01:07
İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genel Başkanı Davutoğlu'na hükümet kurma görevini verdi. İlk tur görüşmelerin 15 Temmuz Çarşamba gününe kadar tamamlanması bekleniyor.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde basına kapalı gerçekleştirilen kabul 17.35'te başladı. Görüşme 1 saat 15 dakika sürdü.

Görüşme sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahım Kalın, hükümet kurma görevinin Ahmet Davutoğlu'na verildiğini söyledi.

Kalın; 'Cumhurbaşkanımız, 63'üncü Hükümeti kurma görevini Sayın Ahmet Davutoğlu'na vermiştir. Hayırlı olsun' ifadesini kullandı.

Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre ise Ahmet Davutoğlu, CHP, MHP ve HDP'den randevu isteyecek.

45 günlük süre başladı

İlk tur görüşmelerin 15 Temmuz Çarşamba gününe kadar tamamlanması beklenirken, hükümetin kurulması için tanınan 45 günlük süre, 23 Ağustos Pazar günü sona erecek.

Erdoğan, daha önce yaptığı bir açıklamada Başkanlık Divanı'nın oluşmasının ardından en çok milletvekiline sahip partiye hükümeti kurma görevini vereceğini ifade etmişti.

"İlk olarak Kılıçdaroğlu ile görüşeceğim"

"İlk olarak Kılıçdaroğlu ile görüşeceğim"

Erdoğan'ın görevlendirdiği Başbakan Davutoğlu, 'Pazartesi gününden itibaren Ramazan Bayramı'na kadar hükümet ortaklığı görüşmelerinin,hükümet kurma çalışmalarının ilk turunu yapmayı, bitirmeyi planlıyorum. Dolayısıyla pazartesi, salı ve çarşamba için genel başkanlardan randevu taleplerimiz söz konusu olacak' ifadelerini kullandı.

Davutoğlu, 'Sayın Cumhurbaşkanımız Anayasa'nın ilgili 116. maddesinin bir gereği olarak Meclis Başkanlık Divanı'nın oluşmasını müteakip bendenize yeni hükümeti kurma görevini verdi. Şu andan itibaren de bu görevi ifa etmek üzere çalışmalara başladık. şeklinde konuştu. 

'İlk olarak parti genel başkanlarıyla istişareler yapacağız. Bu konuda randevu taleplerimiz kendilerine iletiliyor' diyen Davutoğlu 'Usulüne uygun olarak ilk sayın Kemal Kılıçdaroğlu'ndan başlayacağız. Daha sonra Devlet Bahçeli ve Selahattin Demirtaş'la HDP'yle görüşeceğiz.' dedi 

Davutoğlu, 'Ramazan Bayramı'na müteakip inşallah oluşacak atmosfere göre, oluşacak zemine göre, gerekmesi halinde ve teknik çalışmaları tamamladıktan sonra, ikinci tur görüşmeleri gerçekleştireceğiz. Hayırlı olmasını diliyorum' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Demirtaş'tan Davutoğlu'na: ''Hadi cnm inş ya''

Demirtaş'tan Davutoğlu'na: ''Hadi cnm inş ya''

Davutoğlu partisinin Meclis grup toplantısında, görevlendirmeyi 'muhtemelen' bugün alacağını açıklamıştı. HDP Eşgenel Başkanı Selahattin Demirtaş da, Davutoğlu'nun bu açıklamalarına Twitter'dan tek cümlelik yorum yaparak. 'Hadi cnm inş ya' demişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0