Görüş Bildir
Haberler
‘Kriz Havası Yaratmak İsteyenler Avuçlarını Yaladılar’

‘Kriz Havası Yaratmak İsteyenler Avuçlarını Yaladılar’

ATKN
17.03.2015 - 12:02 Son Güncelleme: 17.03.2015 - 13:34
İçeriğin Devamı Aşağıda

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada, Suriye konusunda Batı'dan insanlık vicdanını isyan ettiren aykırı sesler duyduklarını belirterek, 'Esad ile oturup elini sıkarsanız, o sıktığınız el tarih boyunca insanlık vicdanının hafızasından silinmeyecektir. Ha Hitler'in eli sıkılmış ha Miloseviç'in eli sıkılmış, ha Radovan Karadzic'in eli sıkılmış, ha Saddam'ın eli sıkılmış, ha Esad'in eli sıkılmış' diye konuştu.

ABD Dışişleri Bakanlığından Suriye'deki müzakere sürecine ilişkin açıklamalar yapıldığını ifade eden Davutoğlu, şunları kaydetti:

'Gerçi yalanladılar. O yalanlamayı memnuniyetle karşılıyoruz. Ama buradan bütün batı kamuoyuna Avrupa ve ABD'ye sesleniyorum. Avrupa’da demokrasi olduğunda, insan hakları söz konusu olduğunda, bunu onların doğal hakkı olarak görüp sonra Suriye halkı, Mısır halkı demokrasi istediğinde, 'siz hele bekleyin Müslümanların demokrasi ve özgürlükle yaşaması, onların hakkı değildir' deyin. Suriye rejimiyle ya da Mısır’daki dikta rejimiyle işbirliğine kalkarsanız, dünya da hiçbir samimiliğiniz kalmaz. Bizim ise ilkemiz açıktır, sözümüz bellidir, alnımız ak ve açıktır.'

'Mezhep ya da etnisite ayrımı yapmadık'

Türkiye'nin, kapılarını sığınmacılara açtığını ifade eden Davutoğlu, 'Biz, herhangi bir mezhep veya etnisite ayrımı yapmadık. Allah şahittir ki Anadolu sınırlarına gelen kim olmuşsa aldık. Bir tek kişiyi düşüncesi, mezhebi, etnisitesi dolayısıyla dışarıda bırakmadık' dedi.

'Türkiye'nin geleceğini inşa etmiş olacağız'

Türkiye'nin savunma sanayinde hizmet veren bini aşkın şirketi bulunduğuna işaret eden Davutoğlu, şöyle konuştu:

'İnşallah 2023'e geldiğimizde, kendi savaş uçağımızı, kendi tankımızı, kendi savaş gemimizi, kendi elektronik harp teknolojimizi kurmuş, kimseye, hele hele namerde hiç muhtaç olmamış Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin geleceğini inşa etmiş olacağız.'

'Krize yatırım yapanlar kaybedecek'

Global piyasalarda dalgalanmalara karşın Türkiye'nin itibarının korunacağını vurgulayan Davutoğlu, şunları kaydetti:

'Hepsinin rüyası Türkiye'de bir kriz çıksın, bu küresel dalgalanma unutturulsun ve sanki Türkiye'ye has bir kriz varmış gibi ortam doğsun ve seçimlere giderken AK Parti Hükümeti yıpransın. Avuçlarını yaladılar, yalayacaklar.

Dünya piyasaları ne kadar dalgalanırsa dalgalansın bizim yüreğimizdeki millet aşkı dalgalandıkça ekonomimiz de demokrasimiz de dış itibarımız da yerli yerinde olacaktır. Kimse kriz senaryoları üzerinden hesap yapmasın, hesap yapanlar, krize yatırım yapanlar kesinlikle kaybedeceklerdir.'

Bütün hasta yakınlarına sesleniyorum kadına yönelik şiddeti buradan lanetledik doktorlarımız bütün hastalara yetişmek için ellerinden geleni yapıyor doktorlarımızın güvenliği için gerekli tedbirler alınacaktır. Türkiye gerek sağlık gerekse diğer alanlarda kalkınmasını sürdürecektir. 

'3 katlı tüp geçit projesine CHP'liler 'hayır' oyu verdi'

İki konuda iki zihniyetin farkını görmek gerek. Biz örnek teşkil eden adımlar atıyoruz geçen hafta 6,5 milyon insanın taşınmasını sağlayacak bu büyük tünel projesini biz zannettik ki özellikle İstanbullu CHP'liler bunu sahiplenir. Belediye meclisinde CHP bu projeye hayır dedi. Evet derlerse şaşırırdık. Fabrika ayarları engellemeye ayarlı. Hiçbir zaman hayırlı işe evet demediler CHP'ye yakışır. Kılıçdaroğlu bunu açıklasın. Bu projeye karşı çıkmanın amacı nedir üç katlı tünel yetmez dört katlı olsun derlerse razıyız. 

Demokrasi sınavı bugünlerde Meclis'te madem parti kapatılmasına karşısınız buyrun meydan yiğit göremedik. Nasıl mecliste üç katlı tünele karşı çıktılarsa ve zihniyetleri buna uygunsa şimdide komisyonda anayasa değişikliğine karşı çıktılar. Bundan sonra parti kapatmaya yönelik her türlü çalışmaya karşıyız dedik özgürlük ve demokrasi yolunda herşeye varız. Zillet, baskı yolunda kimse ile bir metre yol almayız. İki sınavı da kaybettiler ama düzeltme şansları var. Her türlü özgürlükçü adıma varız.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0