Görüş Bildir
Haberler
Davutoğlu, 10 Maddede Terörle Mücadele Eylem Planı'nı Açıkladı

Davutoğlu, 10 Maddede Terörle Mücadele Eylem Planı'nı Açıkladı

ATKN
05.02.2016 - 12:17

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 10 adımdan oluşan 'Terörle Mücadele Eylem Planı'nı Mardin'de açıkladı. Plana göre kamu düzeni inşa edilecek, sosyal seferberlik ilan edilecek, bölge ekonomisi güçlendirilecek. Yeni süreçte istişare meclisleri kurulacak ve elinde silah olan muhatap alınmayacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Davutoğlu'nun açıkladığı 10 ayaklı Teröre Karşı Eylem Planı şöyle:

1. Psikolojik unsur

1. Psikolojik unsur

Bir, psikolojik unsur. Millet ve devlet arasındaki farkları tamamen ortadan kaldıracağız. Millet vicdanı ile devlet aklını birleştireceğiz.

Bu hafta takip ettiniz programımı. Bölgeden gelen iş adamları ile stk ile görüştüm. Çarşamba günü de bölgeden gelen vali ve komutanları, mülki idari amirleri dinledim.

Millete şefkatli, milleti tehdit edene karşı kudretli olacaksınız. Sizin gücünüz kaynağı, babamızdan kalan miras değildir. Sadece milletin bize verdiği destektir. Her güç kullanan hesap verecek.

2. Kamu düzeni

2. Kamu düzeni
İçeriğin Devamı Aşağıda

Planın ikinci önemli ayağı kamu düzenini inşa etmektir. Kamu düzenini kim tehdit ederse, mutlak suretle durdurulacak, engellenecektir. Bakınız, kamu düzeni dedim. 12 Eylül devlet otoritesi diyordu. Kamu hepimiziz. Hepimizin birlikte inşa ettiği bir düzen. Birinin kurup diğerinin dikte ettiği değil. Kendisi dışında başkasına hayat hakkı tanımayan, feodal bir düzen değil. Suriye’de gördük bunu, oradan ilk kaçanlar PYD baskısından kaçan KDP yanlısı Kürtlerdi. Biz herkesin eşit vatandaşlık ilkesi etrafında toplanacağı bir düzenden bahsediyoruz. Kimse 90’lu yıllara dönüleceği kanaatine kapılmasın. Kesinlikle buna izin vermeyiz. Ama birilerinin Stalinist bir anlayışla buradaki halkı kendisine köle etmesine de asla izin vermeyiz.

3. Demokratik reform süreci

3. Demokratik reform süreci

Üç, Kapsamlı demokratik reform süreci. Gelin Türjkiye’nin bütün vesayet kurallarını değiştirelim. Tüm siyasi partilerle konuştum, HDP’den de randevu istedim. Ne oldu? Ben ki mavi Marmara bombalandığında zalim terör örgütü İsrail demişim,  Myanmar’da esselamü aleyküm demişim. kendi ülkemde Ankara’da istiskal edilmeme izin verir miyim? Yüzümdeki tebessümü yanlış algılamasınlar, her zaman kullandığım pozitif dili yanlış anlamasınlar. Zalim karşısında en güçlü izzet ile muamele etmesini de biliriz.. Gün bugündür, gelin Anayasa komisyonuna ne istiyorsanız konuşalım. Ne isytiyorsanız, Ankara’da konuşacak zemin var. Cizre’de çukurların arkasında bir şey elde edemezsiniz.

4. Sosyal seferberlik

4. Sosyal seferberlik

Planın dördüncü unsuru, terörle mücadelede oluşan yaraları sarmak için sosyal seferberlik ilan ediyoruz. Allah’ın izniyle milletin her bir ferdinin yarasını sarar, bağrımıza basarız. Her bir aileye tek tek destek sağlayacağız. Evinden çıkma zorunda kalan kardeşlerimize kira yardımı yapılıyor ve yapılacak, ihtiyaçları karşılanacak.

Onlar huzur içinde uyumadıkça Ankara’da bize uyku haramdır. 11 bin 500 öğrenciyi ara dönemde eğitime aldık. Telafi eğitimi vereceğiz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hastanelerimizi en iyi şekilde tekrar imar edeceğiz. Bugün Cizre’de yine talep üzerine ambulans gönderdik. Hala bir yaralı teslim edilmedi. Cizre hastanesine birkaç gün içinde 20 roket atıldı. Terörden etkilenen öğrencilerimize yurtlarda barınma imkanı sağlayacağız, gençlik ve kardeşlik kampları kuracağız.

5. Bölge ekonomisini yeniden ayağa kaldırma

5. Bölge ekonomisini yeniden ayağa kaldırma

Planın beşinci unsuru, 13 yılda ayağa kaldırdığımız bölge ekonomisini yeniden ayağa kaldırmaktır. Bütün prim borçları ertelenecek, faiz alınmayacak. Faizsiz kredi sağlanacak çiftçi, işadamı ve esnafımıza. İstihdamı artırmak için yeni hamle başlatacağız.

6. Mekanın yeniden inşası

6. Mekanın yeniden inşası
İçeriğin Devamı Aşağıda

Altı, mekanın yeniden inşası olacak. Buna kentsel dönüşüm diyorlar ben öyle tanımlamıyorum. Mardin’in ve bütün tarihi şehirlerimizin, doğuda batıda, tarihi dokuya sahip yerlerde yeni bir yasal çerçeveyle tarihi dokuyu koruyan şehir ihya çabaları içerisinde yeniden inşa edeceğiz. Sur’u öylesine yeniden inşa edeceğiz ki bütün insanlık gelip mürşit şehirden ilham alacak. Çukurlarla, mayınlarla bozulmuş altyapılar elden geçirilecek. Süratle yollar rehabilite edilecek.

7. Etkin bir iletişim stratejisi

7. Etkin bir iletişim stratejisi

Yedi, etkin bir iletişim stratejisi uygulayacağız. Algı operasyonlarına karşı valiliklere, kaymakamlıklara talimat verdim. Halkımıza ulusal ve uluslararası düzeyde bilgi aktarılacak.

8. Yerel yönetimlerin yetkileri genişletilecek

8. Yerel yönetimlerin yetkileri genişletilecek

Sekiz, yerel yönetimlerin yetkileri genişletilecek. Bu çerçevede edinilen tecrübeler ışında, yerel yönetimler etkinleştirilecek ancak istismar edilmeleri önlenecek. Yatırım yapmaktansa terör örgütlerine destek veren belediyelere izin verilmeyecek. Terörü teşvik etmelerine asla izin verilmeyecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

9. Milli kardeşlik projesi

9. Milli kardeşlik projesi

9. Yeni bir milli kardeşlik projesi başlatıyoruz. Artık muhatap milletin ta kendisidir. Herkesi muhatap alacağız ama elinde silah olan kimseyi muhatap almayacağız. Herkesle konuşacağız ama millete zulmedenleri muhatap almayacağız.

10. Ortadoğu'da yeni bir kardeşlik döneminin başlaması için kapsamlı bir birleştirici ruh

10. Ortadoğu'da yeni bir kardeşlik döneminin başlaması için kapsamlı bir birleştirici ruh

Planın onuncu unsuru, tüm Ortadoğu’da yeni bir kardeşlik döneminin başlaması için kapsamlı bir birleştirici ruh başlatacağız. Sykes Picot’nun parçalayıcı ruhu karşısında Türkiye her zaman birleştirici rol oynayacaktır. Musul’daki Araba, Basra’daki Şii kardeşime sesleniyorum Kuttül Amarra’da beraberdik, önümüdeki dönemde de birlikte olacağız inşallah. Sykes Picot’yu işbirliği ile aşmaya çalıştık ama bizi engellediler, mezhepçilikle ayırmaya çalıştılar.

AA, CNN Türk ve Al Jazeera

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
101
30
27
15
5
5
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
infoguner

teröre karşı eylem planında her derde deva tek madde söylüyorum..1) pkk'nın ana üssü olan kuzey ırak yönetimine (barzani) siyasi ve lojistik olarak yaptırım ... Devamını Gör

Buğra

Bu devlet terörü her zaman bitirebilecek güçteydi. Özellikle de örgüt şehir yapılanmasına girişmediği sadece dağlarda olduğu zamanlarda bu işi bitirebilirler... Devamını Gör

nebukadzee

bitirmek için kuzey ıraka operasyona girdik hatırlarsan 2011 yada 2010 gibi ama amerika çıkın dedi

phesus

pkk nın Türkiyedeki tabanı ne olacak, öldür öldür bitmiyor, pkk ya yardım yataklıktan hüküm giymiş 200bin kişi var. bunların aileleriyle kaba bir hesap yapın... Devamını Gör