Görüş Bildir
Haberler
Türkiye Tenis Tarihinde Bir İlk: Çağla Büyükakçay ve İpek Soylu Fransa Açık'ta Ana Tabloda

etiket Türkiye Tenis Tarihinde Bir İlk: Çağla Büyükakçay ve İpek Soylu Fransa Açık'ta Ana Tabloda

Enver K.
20.05.2016 - 14:26 Son Güncelleme: 20.05.2016 - 16:56

Fransa Açık Tenis Turnuvası’nda Türk raketler Çağla Büyükakçay ve İpek Soylu bir ilki gerçekleştirerek ana tabloya kaldı. Erkeklerde ise temsilcimiz Marsel İlhan da rakibi Guido Andreozzi'yi 3-6 6-2 8-6'lık setlerle mağlup ederek ana tabloda mücadele etme hakkı kazandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sezonun ikinci grand slam tenis turnuvası Fransa Açık'ta (Roland Garros) tek kadınlarda Türkiye'yi temsil eden Çağla Büyükakçay, Çek Klara Koukalova'yı 2-0 yenerek ana tabloya yükseldi.

Çağla, Türk tenis tarihinde, bir grand slam turnuvasında kadınlarda ana tabloya yükselen ilk sporcu oldu

Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen toprak kort turnuvasındaki tek kadınlar elemeleri üçüncü tur maçında, dünya sıralamasının 85. basamağındaki Çağla, dünya 131 numarası Çek Koukalova ile karşılaştı.

İki sette de rakibine karşı rahat üstünlük sağlayan Çağla, sahadan 6-1 ve 6-3'lük setlerle 2-0 galip ayrılarak adını ana tabloya yazdırdı. Milli tenisçinin 1. turdaki rakibi, çekilecek kuranın ardından belli olacak.

Grand Slam'de ana tablo başarısı yakalayan ikinci kadın tenisçimiz: İpek Soylu

Grand Slam'de ana tablo başarısı yakalayan ikinci kadın tenisçimiz: İpek Soylu
İçeriğin Devamı Aşağıda

Paris'te Çağla Büyükakçay'dan sonra İpek Soylu da tek kadınlar ana tablosuna kalmayı başardı.

Kariyerinde üçüncü kez Grand Slam elemelerine katılan 20 yaşındaki İpek, Ukraynalı rakibi Kateryna Kozlova'yı iki sette geçti ve ana tabloya kaldı.

İlk seti rahat bir şekilde 6-3 kazanan İpek, ikinci sette büyük heyecan yaşadı. Tie-break'e giden seti 7-6(2) kazanarak maçı iki sette bitiren İpek, Çağla Büyükakçay'dan sonra Grand Slam'de ana tablo başarısı yakalayan ikinci kadın tenisçimiz oldu.

https://twitter.com/soyluofficial/status/733632153641177088

Amerika Açık'ta tarih yazmıştı 

Roland Garros'ta ana tabloya kalarak büyük bir başarı elde eden İpek Soylu, 2014 Amerika Açık'ta Türk tenisi adına bir ilki başarmıştı. Gençler klasmanında çift kadınlarda partneri Jil Belen Teichmann'la zafere ulaşan İpek, Türk tenisinde Grand Slam zaferi yaşayan ilk tenisçi oldu.

Marsel İlhan da ana tabloya yükseldi

Marsel İlhan da ana tabloya yükseldi

Roland Garros elemeleri final turunda rakibi Guido Andreozzi'yi 3-6 6-2 8-6'lık setlerle mağlup eden Marsel İlhan ana tabloda mücadele etme hakkı kazandı.

Oldukça çekişmeli geçen maçın final setinde karşılıklı birer kez servis kıran raketler durumu 6-6'ya getirdi. Tie-break uygulamasının olmadığı final setinde kendi servis oyununa tutunarak durumu 7-6'ya getiren dünya 198 numarası Marsel, devamındaki oyunda rakibinin servisini kırdı ve 2 saat 10 dakika sonucunda gülen taraf oldu.

Bu sonuçla 28 yaşındaki temsilcimiz üst üste 2.si olmak üzere toplamda 3. kez Fransa'da ana tablo görmeyi başardı. Marsel geçtiğimiz yıl Roland Garros ilk turunda Stan Wawrinka ile karşılaşmış, devamında turnuvayı şampiyon tamamlayan rakibine 3 sette mağlup olmuştu.

Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
224
71
8
8
7
6
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
paul inceoğlu

Helal olsun diyoruz ve başarılarının devamını diliyoruz. (Çağla çok tatlı lan asdfasdasd)

Aslı Atan

Bizim insanımız hiçbir şeyi beğenmiyor.. Neyse. Başarılarının devamını dilerizz :)

Mehmet Baram

Asın bayrakları :) Şaka bi tarafa gururlandım da 1920lerde kurulan bir tenis federasyonumuz olmasına rağmen hala teniste bu kadar geri kalmamız ilginç bi durum.