Görüş Bildir
Haberler
Bütçe Görüşmelerinin Kapanışında AKP-HDP Kavgası

Bütçe Görüşmelerinin Kapanışında AKP-HDP Kavgası

Emre Ordu
09.03.2016 - 21:35 Son Güncelleme: 10.03.2016 - 09:37

Meclis Genel Kurulu'nda 2016 Yılı Bütçe Kanun Tasarısı'nın kapanış görüşmelerinde AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan'ın HDP sıralarına yönelik yaptığı konuşma gerginlik yarattı. AKP'li ve HDP'li vekiller arasında itiş-kakış yaşanırken yapılan oylama sonucunda 2016 yılı Bütçe Kanunu Tasarısı 301 oyla kabul edildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, 'Elimde bir liste var. Bakınız, bazen saz çalan, bazen Kandil'e giden bir Genel Başkan var ya, o Genel Başkanın ve etrafının tam 122 tane sokağa davet metni var. KCK'sı ayrı, PKK'sı ayrı, HDP'si ayrı. Bir daha diyorum; 122 tane 'Sokağa çıkın' daveti var. Siz hangi barıştan bahsediyorsunuz. Bu barış çağrıları değil, savaş çağrıları. 'Sokağa çıkın, Yasin Börü'yü öldürün' diyenler hangi barıştan bahsedecek? 'Sokağa çıkın, Kürtleri öldürün' diyenler hangi barıştan bahsedecek? Barışı kirlettiniz' dedi.

HDP sıralarından Bülent Turan'ın konuşmalarına tepki gösterilirken HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Turan'dan bu ifadelerini ispatlayamazsa istifa etmesini istedi.

Bülent Turan, tekrar söz alarak elindeki listeyi gösterdi. AK Partili Turan, istedikleri taktirde bu listeyi HDP'lilere de verebileceğini söyleyince tartışma başladı.

Başkan oturuma ara verdi

Başkan oturuma ara verdi

Meclis Başkanı İsmail Kahraman, tartışmanın uzaması üzerine oturuma ara verdi. 

Bu sırada HDP'li Baluken, AK Parti sıralarına giderek Bülent Turan'la tartışmaya başladı. 

AK Partili ve HDP'li milletvekilleri arasında itiş kakış yaşanırken AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in de araya girerek tansiyonu düşürmeye çalıştı.

2016 bütçesi 301 oyla kabul edildi

2016 bütçesi 301 oyla kabul edildi
İçeriğin Devamı Aşağıda

İlk olarak 2016 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Tasarısının oylaması yapıldı. 

Yapılan oylamaya 430 milletvekili katılırken, 301 kabul, 129 ret oyu kullanıldı. 2014 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanun Tasarısı için 430 milletvekili oy kullanırken, 301 kabul, 129 ret oyu kullanıldı.

Böylece 2016 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Tasarısı ile 2014 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanun Tasarısı kabul edilmiş oldu.

DHA ve AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
23
21
16
4
3
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ahunaz

şu HDP-yi meclise soktunuz yaaa ne diyem sizlereee..... şimdi uğraşın durun

Berkut Keskin

İmralı tutanakları yayınlandı.tayyipin başkanlığı için pkk-hdp-akp arasındaki can ciğer sarmaş dolaş yapılan pazarlıklar noldu şimdi?dün terörist değillerdi ... Devamını Gör

oguzhan avcı

Doğrudur, Bunlar Diyarbakır'da hergün bildiri yayınladılar Surla ilgili. En komiği de " il,ilçe başkanları ve milletvekilleri olarak kendimiz yakacağız" şekl... Devamını Gör