Görüş Bildir
Haberler
Bugün Türkiye Gündemindeki En Önemli 5 Olay

Bugün Türkiye Gündemindeki En Önemli 5 Olay

Batuhan
24.06.2016 - 16:50

1. Hakkari ve Mardin'den Acı Haber: 6 Asker Şehit...

1. Hakkari ve Mardin'den Acı Haber: 6 Asker Şehit...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Hakkari Çukurca karayolunda, bölgede faaliyet yürüten güvenlik güçlerinin geçişi esnasında el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 4 asker şehit oldu.

Bir acı haber de Mardin'den geldi. Mardin'in Derik ilçesinde PKK'lıların jandarma karakoluna düzenlediği saldırının ardından bölgeye takviyeye giden timin bulunduğu askeri araca ateş açıldı. Çıkan çatışmada 2 asker şehit oldu. Ömerli ilçesinde ise akşam saatlerinde İlçe Jandarma Komutanlığı'na bomba yüklü araçla saldırı düzenledi. Patlamada olay yerinden geçen bir TIR sürücüsü hayatını kaybederken 3'ü asker 12 kişi de yaralandı.

Kaynak: http://onedio.com/haber/hakkari-ve-ma...

2. Ve İngiltere AB'ye 'Hayır' Dedi

2. Ve İngiltere AB'ye 'Hayır' Dedi

Birleşik Krallık'ta yapılan referandumda Avrupa Birliği'nden ayrılma kararı çıktı.  Dün gerçekleştirilen ve bugün sabah itibariyle sonuçları açıklanmaya başlanan referandumda, tamamı sayılan oylar ayrılık yanlılarının zaferine işaret ediyor. Referandum sonucu yasal olarak bağlayıcı değil. İngiliz parlamentosunun da 28 üyeli AB'den çıkmak için gerekli yasaları geçirmesi gerekiyor. AB'den çıkışın koşullarını müzakere etmek iki yıl ya da daha fazla sürebilir. 

İngiltere'nin ardından Fransa ve Hollanda'da da referandum çağrıları yapıldı. İngiliz Sterlini hızla değer kaybetti ve 1985 yılından bu yana dolar karşısında en düşük seviyesine indi. 

Ayrıca bakınız:

Kaynak: http://onedio.com/haber/ve-ingiltere-...

3. 9 Başlık ile Askere Yeni Yetkiler ve Hukuki Koruma Getiren Yasaya Yakından Bakalım

3. 9 Başlık  ile Askere Yeni Yetkiler ve Hukuki Koruma Getiren Yasaya Yakından Bakalım

Asker ile mülki amirlere yeni yetkiler getiren ve geçtiğimiz günlerde Meclis’e sevk edilen tasarı, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı. Tasarının 12. maddesine göre TSK, kolluk güçlerine destek olmak için Bakanlar Kurulu kararıyla geçici süreyle görevlendirilebilecek. Tasarıyla ayrıca Genelkurmay Başkanı ve Kuvvet Komutanları hakkında soruşturma yapılması için Başbakanın, diğer personel için Milli Savunma Bakanı, Jandarma Genel Komutanı ve Sahil Güvenlik Komutanı ile bu komutanlıklardaki diğer personel için İçişleri Bakanının izni gerekecek.

Kaynak: http://onedio.com/haber/9-baslik-ile-...
İçeriğin Devamı Aşağıda

4. Cameron'dan İstifa Kararı: 'Ülkenin Yeni Bir Lidere İhtiyacı Var'

4. Cameron'dan İstifa Kararı: 'Ülkenin Yeni Bir Lidere İhtiyacı Var'

İngiltere Başbakanı David Cameron referandum sonrası canlı yayında yaptığı açıklamada görevinden ayrılacağını açıkladı. Referandumda 'ayrılalım' kampanyasını yürütenleri tebrik eden Cameron,  'Ülkemizin yeni rotasında dümende olmamın doğru olmayacağını düşünüyorum' dedi. Cameron ekim ayında başbakanlığı bırakıyor...

Kaynak: http://onedio.com/haber/ingiltere-bas...

5. Kolombiya'da 50 Yıllık Savaş Sona Erdi

5. Kolombiya'da 50 Yıllık Savaş Sona Erdi

Kolombiya'da yaklaşık 50 yıldır ordu ile savaşan (FARC), hükümetle ateşkes ve silah bırakma konusunda anlaştı. Taraflar Küba'nın başkenti Havana'da koşulsuz ateşkes anlaşması imzaladı.

Kaynak: http://onedio.com/haber/kolombiya-da-...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
19
8
8
7
5
5
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ferdi Kılınç

İngiltere gittiiiiii :(((((((((((((((

Bartu Bulkaz

Ya İngiltere ya da Avrupa Birliği gitti...