Görüş Bildir
Haberler
Başbakanlığa Tahsis Edilmesi An Meselesi 13 Tarihi Mekan

Başbakanlığa Tahsis Edilmesi An Meselesi 13 Tarihi Mekan

diazepam
06.03.2014 - 12:15 Son Güncelleme: 06.03.2014 - 17:08

Malum önce Dolmabahçe Sarayı'nda bir ofis, ardından Atatürk Orman Çiftliği içindeki devasa başbakanlık binası derken, çalışma azmi göz dolduran başbakanımızın yeni ofislere ihtiyaç duyacağı açık. Kolaylık olması bakımından başbakanlık emrine tahsis edilmesi mümkün yerleri sizler için derledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Atatürk Köşkü, Trabzon

1. Atatürk Köşkü, Trabzon

Halen Atatürk müzesi olarak kullanılan bu köşk, Trabzon'un Soğuksu semtinde küçük bir çam korusu içinde yer alır. Yirminci yüzyılın hemen başında yaptırılmış 1923'den sonra hazineye kalmıştır. Atatürk 1934 ve 1937 yıllarındaki Trabzon ziyaretlerinde, bu köşkte konuk edilmiştir. 

Başbakanın Karadeniz illerini ziyareti sırasında kalması için biçilmiş kaftandır.

2. Malta Köşkü, İstanbul

2. Malta Köşkü, İstanbul

İstanbul'da, Yıldız korusu içinde yer alan, eşsiz güzellikte ve dinginlikte bir köşktür. Sultan Abdülaziz döneminde Malta'dan getirilen taşlarla yaptırıldığı için bu adı almıştır. 

Başbakanın şehrin hay huyundan kaçmak istediği anlarda çalışmalarını yürütebileceği nadide bir binadır.

3. Kız Kulesi, İstanbul

3. Kız Kulesi, İstanbul

Hakkında onlarca efsane bulunan, Üsküdar ilçesinde Bizans döneminden kalma tek yapıdır. 

Başbakanın özel görüşmelerini yapması, dinlenmesi, enerji depolaması için bundan daha iyi bir yapı düşünemiyoruz. Halen restoran olarak kullanılan bu yapı, çok kısa sürede başbakanlığın hizmetine sunulabilir.

4. Abdülaziz Av Köşkü, İzmit

4. Abdülaziz Av Köşkü, İzmit

Sultan Abdüllaziz tarafında av köşkü olarak yaptırılmış, uzun süre hükümet konağı olarak kullanıldıktan sonra 1967′de müzeye çevrilmiş olan yapıdır. Ayrıca kurtuluş savaşı sırasında Atatürk bu binada kalmıştır.

Başbakanın İstanbul'dan kaçmak istediği, ancak çok da uzaklaşmayı arzu etmediği durumlarda kullanılabilecek enfes bir seçimdir.

5. Aya İrini, İstanbul

5. Aya İrini, İstanbul

Dolmabahçe Sarayı'nda ofisi olan bir başbakanın Topkapı Sarayı'nda ofisi olmaması düşünülemez. Ancak Sarayın kendisinin ofis için uygun olmaması sebebiyle halihazırda konserler, temsiller için kullanılan Aya İrini kilisesinin başbakanlık ofisi yapılması en doğru seçim olacaktır.

Konumu, manzarası, heybeti ile başbakanlık ofisi olsun diye inşa edilmiş gibidir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Hıdiv Kasrı, İstanbul

6. Hıdiv Kasrı, İstanbul

İstanbul'un Beykoz ilçesinde Çubuklu sırtlarında, 1907 yılında Mısır'ın son hıdivi Abbas Hilmi Paşa tarafından İtalyan mimar Delfo Seminati'ye yaptırılmış art nouveau tarzında bir binadır. Anadolu yakasında pek ofisi bulunmayan başbakanın, evine de yakın olması sebebiyle rahat rahat kullanabileceği bir binadır.

7. Mevlana Türbesi, Konya

7. Mevlana Türbesi, Konya

Başbakanın %60-70 oy aldığı bir ilde neden ofisi yok? sorusuna nokta koyduracak bir başbakanlık ofisi tercihidir. Başbakanın ötekileştirmeyen, herkesi seven, dingin ruhuna bir atıf olarak bu binanın başbakanlık ofisi yapılması gönüllerde yatandır.

8. Sarı Köşk, İstanbul

8. Sarı Köşk, İstanbul

Emirgan korusu içinde yer alan bu yapı başbakanın sakinleşmesi, kendini dinlemesi için özenle yapılmış gibidir.

9. İshak Paşa Sarayı, Ağrı

9. İshak Paşa Sarayı, Ağrı

Doğubayazıt'ın 5 kilometre uzağında bulunan bir bey kalesi olan bu yapı, başbakanın doğu illerini ziyareti sırasında hem güvenlik, hem sakinlik açısından istenilen her şeyi sunacaktır. İnsanlardan uzakta boş boş duracağına, başbakana tahsis edilmesi akla uygun olandır.

10. Fethi Paşa Korusu, İstanbul

10. Fethi Paşa Korusu, İstanbul

Üsküdar'ın neredeyse merkezinde yer alan, benzersiz bir manzaraya ve konuma sahip bu alanda bir başbakanlık ofisinin bulunmaması zaten şaşırtıcı. İstanbul ile özdeşleşmiş başbakan için son derece ideal.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Yerebatan Sarnıcı, İstanbul

11. Yerebatan Sarnıcı, İstanbul

Hâlihazırda İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. tarafından işletilen Sarnıç, müze olmanın yanında ulusal ve uluslararası birçok etkinliğe ev sahipliği yapmaktadır. Oysa su sesleri içinde, balık besleyerek, sakin sakin çalışmak için İstanbul'da bundan daha uygun bir başbakanlık ofisi bulunamaz.

12. Çifte Minareli Medrese, Sivas

12. Çifte Minareli Medrese, Sivas

İç Anadolu gezilerinde başbakanın konaklaması, dinlenmesi, çalışması, ibadet etmesi için en ideal yapıdır.

13. Adile Sultan Kasrı, İstanbul

13. Adile Sultan Kasrı, İstanbul

Sultan Abdülaziz tarafından küçük kız kardeşi Adile sultan için 1853 yılında yaptırılmış, Hababam Sınıf filmlerinin de çekildiği binadır. Validebağ Korusu'nun içinde yer alır. Sakinlik, huzur ve konfor isteyen başbakan için son derece seçkin bir ofis olacaktır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0