Görüş Bildir
Haberler
Audi, Geçmişte Nazi’lerle Kurulan Karanlık Işbirliğiyle Yüzleşiyor

Audi, Geçmişte Nazi’lerle Kurulan Karanlık Işbirliğiyle Yüzleşiyor

Selim KESEN
03.06.2014 - 12:36 Son Güncelleme: 03.06.2014 - 16:36

Audi, Geçmişte Nazi’lerle Kurulan Karanlık Işbirliğiyle Yüzleşiyor

Hitler’e yakınlığı ile ilgili firmaların hikayeleri bir dönem çok modaydı.

Hemen herkes Adolf Hitler’in VW Beetle’ın ana hatlarına karar verdiğini ve Hugo Boss’un SS Subaylarının üniformalarını tasarladığını bilir.

Bu bilgiler her ne kadar markaların lüks ürünlerinin tüketimlerinde bir azalmaya yol açmasa da, araştırmalar son olarak Audi’nin geçmişte Nazi’lerle milyonlarca insanın öldürüldüğü katliama yatırım yapan firmalardan birisi olduğunu ortaya koydu.

Dr. Richard Bruhn Auto Union’u 1932 yılında dört şirketin birleşimi anlamına gelen dört halkanın birbirine geçtiği logosuyla kurdu: Zschopauer Motorenwerke J.S. Rasmussen, Horch, Audi and Wanderer.

Bruhn 1939 yılında 2. Dünya Savaşı başladığında her türlü ekipmanı üretebilir oluşu nedeniyle, Wehrwirtschaftsfuhrer (Askeri Ekonomi Lideri) olarak anılıyordu.

Sonuç olarak Auto Union kısa sürede tank motorları, füzeler ve Hitler’in ölüm makinasına hizmet eden her türlü ekipman üreten bir şirkete dönüştü.

Şirketin ayrıca 7 farklı toplama kampından toplamda 3.700 savaş esirini de üretim amaçları için zorla çalıştırdığı ifade ediliyor.

Bunun da ötesinde Auto Union’un Flossenburg’da ölen 4500 tutuklunun ardından “ahlaki sorumluluk” gereği 16.500 işçiyi daha Chemnitz ve Zwickau fabrikalarında çalışmaya zorladığı ifade ediliyor.

1945′te savaşın bitimiyle birlikte Bruhl da diğer pek çok iktidar odağı gibi yargılanıyor ve uzun süre hapiste kalıyor.

Hapisten çıkar çıkmaz Amerikan kaynaklı yardımlardan nasibini alan Bruhn, bu paranın Audi’nin canlandırılması için kullanılmasını sağlıyor, bu da yetmezmiş gibi başarılarından ötürü Batı Almanya tarafından 1953 yılında Demir Haç Nişanı’na layık görülüyor ve 1964 yılında Dünyanın en büyük lüks otomobil markalarından birinin kurucusu olarak ölümü bir kahramanınki gibi karşılanıyor.

Ortaya derin araştırmalar sonucu çıkarılan son ‘karanlık’ bilgilere göre Richard Bruhn’un Audi’yi şirketin kurucusu ile ilgili bilgileri değiştirmeye zorladığı ve kendisine yönelik övgüyle hitap eden tüm cümlelerin değiştirilmesini sağladığı belirtiliyor.

Kaynak: http://www.mygaraj.com/manset/9882/au...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0