Görüş Bildir
Haberler
Aslında Hangi Mesleği Yapmalısınız?

etiket Aslında Hangi Mesleği Yapmalısınız?

diazepam
04.06.2014 - 16:22 Son Güncelleme: 04.06.2014 - 16:25

Şu an hangi işi yapıyorsanız bırakın ve ileri psikoloji ve davranış bilimleri kullanarak hazırladığımız testimizin sizin için uygun gördüğü mesleği icra etmenin yollarını arayın. Bırakın kariyerinizi biz yönetelim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. İmkan olsa da yapsam dediğiniz bir ekstrem spor seçiniz

2. Gece gece kapınız çalındı, gelen ne istiyor?

3. Bir dizi karakteri seçin

4. Çocuğunuza nasıl bir oyun/oyuncak alırsınız?

5. Gecenin bir yarısı mideniz kazındı buzdolabını açtınız...

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Sizce en faydalı ev eşyası hangisi?

7. Öğle yemeğiniz genelde hangisine yakın?

8. Size en çok hitap eden şair?

9. Hangi tatil sizi en çok mutlu ediyor?

10. Ecza dolabınızın olmazsa olmazı nedir?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Siz Mühendis olmalısınız.

Siz Mühendis olmalısınız.

Siz mühendislik bilimleri ile uğraşmalısınız. İnşaat, çevre, makine, endüstri, vs. hiç fark etmez. Sayısal olarak işleyen bir kafa yapınız var ve bu sebeple sizin için en ideal meslek grubu mühendislik bilimleri olacaktır. Siz şantiyelerde, fabrikalarda olmalı, yeni şeyler tasarlayıp bunları hayata geçirmelisiniz. Sosyal meslekler sizin ruhunuzu sıkıyor, sıkacak. Siz matematik ile iç içe olmalı, hesap kitap işleriyle uğraşmalı, zaman içerisinde yeni bir binanın, makinenin, geminin ortaya çıkışını seyretmelisiniz.

Siz Öğretmen olmalısınız.

Siz Öğretmen olmalısınız.

Tatillerinin çokluğundan, mesai saatlerinin azlığından değil, siz çocuklarla, insanlarla iyi anlaşabildiğiniz, hakim olduğunuz konuları öğretmede başarılı olduğunuz için öğretmen olmalısınız. Yeni nesiller yetiştirmeli, sahip olduğunuz bilgi ve birikimi çocuklara aktarmalısınız. Sabırlı, sevecen, ılımlı kişiliğinize en uygun meslek öğretmenlik.

Siz CEO olmalısınız.

Siz CEO olmalısınız.

Lisede, üniversitede yıl sonu partilerini, okul gezilerini, toplantıları, etkinlikleri hep siz ayarlıyordunuz değil mi? arkadaşlarınız, öğretmenleriniz hep sizin lider kişiliğinizden bahsediyordu değil mi? Aldığınız bir görevi, beklentilerin çok üzerine çıkarak, çalışarak, bağlantılar kurarak mükemmel şekilde yerine getiriyordunuz değil mi? Belli. Sizde yönetici, patron ruhu var. Siz birinin yanında çalışamazsınız. Siz insanları yönetmeli, onlara işi nasıl yapacaklarını göstermelisiniz. Tabi vicdan sahibi olmayı unutmadan.

Siz Avukat olmalısınız.

Siz Avukat olmalısınız.

Çocukken de haksızlıklara hiç tahammül edemezdiniz değil mi? Bunun için kaç kere dayak yediniz kim bilir ama bu sizin olmazsa olmazınız. Siz birilerinin hakkının yenmesine, ezilmesine, hor görülmesine dayanamıyorsunuz. Bu sebepledir ki sizin için en uygun meslek bunu profesyonelce icra edebileceğiniz avukatlık. Zaten ezberiniz de hiç fena değil. Umut edelim ki Türkiye şartları sizi meslekten soğutmasın.

Siz Sosyolog olmalısınız.

Siz Sosyolog olmalısınız.

Siz sosyal bilimler ile uğraşmalısınız. Sosyolog, felsefeci, psikolog, vs. ne olursa olsun ancak içinde insan, ilişkiler, davranışlar, ruhsal durum olsun. Siz malzemesi insan olan bir meslek ile uğraşmalısınız. Konuşmalı, okumalı, araştırmalı ve konuların derinlerine inmelisiniz. Yeri geldiğinde günlerce odanızdan çıkmadan kitapların arasında kaybolabilmelisiniz. Siz insanla uğraşmalısınız.

Siz Sanatçı olmalısınız.

Siz Sanatçı olmalısınız.

Sizin gem vurulamaz bir ruhunuz var. Sınırlarınız, setleriniz yok. Düşünürken akıl musluklarınızı sonuna kadar açıyor, hayal dünyanızı akla hayale gelmedik renklerle boyuyorsunuz. Bu engin ruhu, dar kalıplara, ofislere, kurallara hapsetmek mümkün değil. Ofis demek sizin için hapishane demek. Sizin ruhunuz bir at olsa, vahşi at olur kırlarda koşardı. Onu bir çiftliğe kapatmak demek onu öldürmekle eş anlamlı. Siz sanatçı olup, ruhunuzu yemyeşil kırlarda koşturmalısınız.

Siz Araştırma Görevlisi olmalısınız.

Siz Araştırma Görevlisi olmalısınız.

Siz rutini seven, hayatında düzen olması için çabalayan birisiniz. Ancak bu sizin araştırmacı ruhunuzu öldürmüyor. Bilakis özel hayatınızdaki bu düzen araştırmacı ruhunuzu olumlu yönde besliyor. Bu ikisini harmanlayabileceğiniz iş araştırma görevlisi olmaktır. Hem akademik kariyerinizi yapar hem de düzenli bir hayat sürmüş olursunuz. Üniversitede kalmak tam sizin işiniz.

Siz Sporcu olmalısınız.

Siz Sporcu olmalısınız.

Atletizm olur, yüzme olur, karate olur, aerobik olur, step olur, antrenörlük olur ama siz sporla iç içe olmalısınız. Spor sizin hayatınızda yer tutmamalı, hayatınızın ayrılmaz bir parçası olmalı. Siz bir kere spor salonu tozu yutmuşsunuz bundan sonra buradan ayrılmanız mümkün değil. Mutlu olmak için iş hayatınız ile spor hayatınızı birleştirmenin bir yolunu bulmalısınız. Bunun yolu da işinizi spordan seçmekten geçiyor.

Siz Doktor olmalısınız.

Siz Doktor olmalısınız.

Siz insanlara yardım etmeli, onların gözündeki mutluluğu, minnettarlığı görmelisiniz. sizin için hayatın anlamı burada gizli. Bunun için siz doktor, hemşire, vb. olmalısınız. Her ne kadar çalışma şartları ağır da olsa, meslek kendi içinde tehlikeler barındırsa da sizin içinizde yanan ateşin sönmesi için yapmanız gereken iş insanları iyileştirmektir. Dünyaya bu amaçla geldiğinizi düşünüyorsunuz. Belki de öyledir.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3234
2424
1953
1150
1065
932
931