Görüş Bildir
Haberler
Abdullah Cömert Davası 20 Aralık’a Ertelendi, Sanık Polise Tutuklama Yok

Abdullah Cömert Davası 20 Aralık’a Ertelendi, Sanık Polise Tutuklama Yok

Onedio Medya
09.10.2015 - 14:04 Son Güncelleme: 09.10.2015 - 14:32

Hatay'daki Gezi Parkı protestoları sırasında başına isabet eden biber gazı kapsülüyle yaşamını yitiren Abdullah Cömert’in ölümüyle ilgili güvenlik gerekçesiyle Balıkesir’e alınan davanın beşinci duruşmasında aile, sanık polisin tutuklanmasını istedi. Mahkeme, sanık polis Kuş’un tutuklanması yönündeki talebi bir kez daha reddederken, dava 20 Aralık’a ertelendi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Baba Edip Cömert

'Akrep' diye tabir edilen zırhlı araçtan attığı gaz fişeğiyle Abdullah Cömert’in ölümüne neden olduğu iddiasıyla 'Olası kastla öldürme' suçundan 25 yıla kadar hapis istemiyle tutuksuz yargılanan sanık polis 30 yaşındaki A.K. ile ilgili 5’nci duruşma, bugün Balıkesir 2’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Tutuksuz sanık A.K.’nin ifadesi yine Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) yöntemiyle alındı.

Geniş güvenlik önlemi

Duruşma nedeniyle Balıkesir Adliyesi’nde geniş güvenlik önlemleri alındı. Polis ekipleri adliye binanın çevresini bariyerlerle kapattı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Katilin tutuklanıp müebbetten yargılanmasını istiyoruz'

Geceyi Burhaniye’de geçiren baba Edip Cömert, anne Hatice Cömert ve ağabey Adnan Cömert, polis kontrolünün ardından adliye binasına giriş yaptı. Baba Edip Cömert’in oğlunun resmini taşıdığı görüldü.

Abdullah Cömert’in ağabeyi Adnan Cömert, adliye girişinde gazetecilere yaptığı açıklamada, 'Her şeyin ispatlandığı ses kayıtlarında ortaya çıktı. Bütün belgeler her şey varken, karar bekliyoruz. Katilin tutuklanıp müebbetten yargılanmasını istiyoruz. 15 dakika küfrederek kardeşimi katletmiştir. Elinde Türk Bayrağı olan masum bir insanı katletmiştir' dedi. Anne Hatice Cömert de 'Adalet istiyoruz' dedi.

Duruşma, 20 Kasım'a ertelendi.

Ne olmuştu?

Protestolar sırasında polis panzerinden atılan biber gazı kapsülü başına isabet eden Abdullah Cömert, yaşamını yitirdi. 

Adli Tıp raporunda Cömert’in, başına gaz fişeğinin isabet etmesiyle öldüğü belirlendi. 

Bunun üzerine savcılık tarafından başlatılan soruşturma sonrası, sanık polis memuru A.K. hakkında dava açıldı. Sanığın avukatları güvenlik gerekçesiyle davanın başka bir kente nakli için savcılığa başvurdu. 

Hatay Valiliği ile İl Emniyet Müdürlüğü’nün de aynı yönde görüş bildirmesi üzerine, dava geçen yıl Temmuz ayında Balıkesir’e alındı.

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0