Görüş Bildir
Haberler
"Yeni Bir Kongre İçin Karşınıza Çıkmak Benim Arzu Ettiğim Bir Şey Değildi"

"Yeni Bir Kongre İçin Karşınıza Çıkmak Benim Arzu Ettiğim Bir Şey Değildi"

Batuhan
22.05.2016 - 13:30

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Kongresi'nde veda konuşması yaptı. Davutoğlu, AK Parti hareketinin bir zümreye ait olmadığını, ortak aklın ürünü olduğunu vurguladı. İktidarın sınav olduğunu belirterek de 'güç sarhoşluğuna düşülmemeli' dedi. Davutoğlu ayrıca 'Yeni bir kongre için karşınıza çıkmak benim arzu ettiğim bir şey değildi. Bu durumun sizin ve milletimizin mahşeri vicdanında yarattığı rahatsızlığın da farkındayım. Ama davamız her şeyin üzerindedir. Yüzde 49,5’la 24 milyon oy aldıktan sonra olağanüstü kongre kararı almamda yegane gerekçe partimizin birlik ve bütünlüğüne verdiğim değer ve AK Parti’nin zarar görmesinden duyduğum endişedir.' açıklamasında bulundu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

AK Parti'nin 2. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde veda konuşması yapan Başbakan Ahmet Davutoğlu, 'Bu bir veda değil vefa kongresi' dedi. 'Allah bizleri vefalı olanlardan eylesin' diye ekledi.

Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları şöyle:

'İnsana, zamana ve mekana selam olsun, Geçtiğimiz Berat Kandili ve yaklaşan Ramazanımıza selam olsun. Başkentimize teşrif eden sayın dava arkadaşlarım, Kaçkarlardan, Toroslardan bahar kokusu getiren partimizin genç yüzlü arkadaşlarım... Saygıdeğer hanımefendiler, değerli misafirler... Partimizin 2. olağanüstü Kongresi vesilesiyle hepinizi saygıyla, sevgiyle, muhabbetle selamlıyorum'

"Kongremizin tüm ülkeye hayırlı olmasını diliyorum"

"Kongremizin tüm ülkeye hayırlı olmasını diliyorum"

Buradan bütün AKP ailesini, bütün Türkiye'yi, bütün İslam dünyasını saygıyla selamlıyorum. Kutlu yürüyüşe katkıda bulunarak vefat etmiş arkadaşlarımızı saygıyla anıyorum. Kongremizin tüm ülkeye hayırlı olmasını diliyorum.

Bu kongre bir veda kongresi bir vefa kongresidir demiştim. O gün verdiğimiz sözü namus bildik. O günden beri ahdimize sadık kaldık, ülkemizin ve milletimizin hukukunu, partimizin ve cumhurbaşkanımızın hukukunu büyük bir özenle koruduk. Yoğun bir siyasi mücadele verdik. Destansı başarılara imza attık. Partimizin, hareketimizin, davamızın birliğini, bütünlüğünü göz ettik. Allah’ın izniyle, son nefesimize kadar da gözeteceğiz.

"Hiçbir zaman 'vicdan terazisinden' şaşmayacaksınız"

"Hiçbir zaman 'vicdan terazisinden' şaşmayacaksınız"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Dava arkadaşları olarak birbirimizin onurunu ve hukukunu koruyamazsak milletimizinkini de koruyamayız. Yeryüzünde yaşayan her insanı eşrefi mahlukat olarak görmeli ve onların onurunu kendi onurumuz bilmeliyiz.

İkinci ilkemiz millet vicdanıyla uyumdur. AK Parti hareketi milletimizin bütün renklerini, bütün unsurlarını barındıran yegane partidir. Millet vicdanına dayanmayan, yer bulmayan hiçbir hareketin yaşama şansı yoktur. 14 senedir iktidar olmasının sırrı milletimizin vicdanını hakkaniyetle temsil etmesidir. Zira milletimizin vicdanında yerini koruyamayan hiçbir hareketin kalıcı olma şansı yoktur.

Teşkilatımız hiçbir zaman vicdan terazisinden şaşmayacaksınız. Üçüncü olarak AK Parti hareketi milletimizin ortak aklının ürünüdür. Bir akıl, başka bir akılla birleşti mi, kötü söze mani olur. AK Parti dönemsel bir rüzgarın partisi değil, tarihi kader birliği içinde olan büyük milletimizin ortak aklının ürünüdür'

"Bizden yana bütün haklar helal olsun, ama daha da helalleşeceğiz"

"Bizden yana bütün haklar helal olsun, ama daha da helalleşeceğiz"

Bizden yana bütün haklar helal olsun ama daha helalleşeceğiz. Başarımız önce Allah’ın lütfu, sonra bütün vatandaşlarımızın hukukunu korumak adına ortak akılla hareket etmemizin eseridir. Esas olan millet vicdanıyla ortak aklın birleşmesi ve devlet ahlakına dönüşmesidir. Bize düşen kalp ritmimizin daima milletle ayarlı olmasıdır.

Adalet dördüncü temel ilkemizdir. Adalet terazisi vicdanla tutulur ve hiçbir hak yerde kalmaz. Bir toplumun, bir devletin bekası ancak adaletle sağlanabilir. Çalışmalarını başlattığımız yeni anayasa yazımı önümüzdeki dönemde tamamlanacak ve milletimizin ruhu adalet olan, özgürlükçü ve demokratik bir anayasaya kavuşacaktır.

Beşinci ilkemiz milli iradedir. AK Parti demokrasiyi derinleştiren bir harekettir. AK Parti her türlü siyaset mühendisliğine karşı milli iradenin yegane adresidir.

"Bütün insanlara merhametle yaklaşmalıdır"

"Bütün insanlara merhametle yaklaşmalıdır"

Nihayet son ilkemiz, gönül coğrafyamız başta olmak üzere bütün insanlara merhametle yaklaşmalıdır. AK Parti, Türkiye’nin tarihi derinliğine uygun siyasi çizgisi olan yegane partidir. Türkiye mazlumlara daima kol kanat germek zorundadır. Türkiye’ye özlemle, hasretle, sevgi ve muhabbetle bakan yüz milyonlarca kardeşimizi yalnız bırakmadık, bırakmayacağız. Buradan, bu kongre salonundan, Kaşgar’dan Saraybosna’ya kadar yüzünü Türkiye’ye dönen bütün gönül coğrafyamıza sesleniyorum. Türkiye’nin merhameti, şefkati ve kudreti her zaman yanınızda olacaktır.

Milletimizin emaneti sizlerin omuzundadır. Her emanet gibi iktidar da imtihandır. İktidar sarhoşluğuna, güç yozlaşmasına asla düşmemeli, o emanete halel getirmemeliyiz. Bu endişeyi ömür boyu taşıyacağız. Bizim için önemli olan hangi basamakta olduğumuz değil, davamızdır. Allah, millet yolunda hiçbirimizi mahcup etmesin.

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Yeni bir kongre için karşınıza çıkmak benim arzu ettiğim bir şey değildi"

"Yeni bir kongre için karşınıza çıkmak benim arzu ettiğim bir şey değildi"

Yeni bir dönüm noktasına gelmiş bulunuyoruz. Bu konuşmayı yapmak kolay olmayabilir bazılarınız açısından ama sizin aranızda olmak en büyük onur olmuştur.

Yeni bir kongre için karşınıza çıkmak benim arzu ettiğim bir şey değildi. Bu durumun sizin ve milletimizin mahşeri vicdanında yarattığı rahatsızlığın da farkındayım. Ama davamız her şeyin üzerindedir. Yüzde 49,5’la 24 milyon oy aldıktan sonra olağanüstü kongre kararı almamda yegane gerekçe partimizin birlik ve bütünlüğüne verdiğim değer ve AK Parti’nin zarar görmesinden duyduğum endişedir. Türkiye’nin kaderiyle özdeşleşen AK Parti’nin birliği, bütünlüğü benim için her şeyden önemlidir. Allah’a tevekkül ettik ve emaneti sizlere emanet ediyoruz.

Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
62
29
21
7
7
6
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bornoz

Kullanılmış peçete misali..

Emrah Cekic

Hepsini okumayın yazının özeti "Götüm Yemedi"

MoonChild

böyle üstü kapalı konuşuyorsunuz ya deli oluyorum..