Görüş Bildir
Haberler
'Türkiye, Bilinçli Olarak İlişkileri Çıkmaza Sürüklüyor Gibi Görünüyor'

'Türkiye, Bilinçli Olarak İlişkileri Çıkmaza Sürüklüyor Gibi Görünüyor'

Onedio Medya
26.11.2015 - 14:12 Son Güncelleme: 26.11.2015 - 16:00

Rus uçağının düşürülmesinin ardından Putin'den yeni bir açıklama geldi. Rus lider bir kez daha 'Sırtımızdan bıçaklandık' dedi ve ekledi: Türkiye, bilinçli olarak ilişkileri çıkmaza sürüklüyor gibi görünüyor. Buna üzülüyoruz. Türkiye'den hâlâ özür bekliyoruz.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Rusya Devlet Başkanı Putin, kendisine 'güven mektubu' sunacak 15 ülkenin büyükelçileri ile bir araya geldi. Görüşme öncesinde, Türk F-16'ları tarafından düşürülen Rus savaş uçağına hakkında açıklamalarda bulunan Putin, bir kez daha 'Sırtımızdan bıçaklandık' dedi.

Putin'in açıklamalarından öne çıkan bölümler şöyle:

  • Terörle mücadelede partner saydıklarımızın bizi sırtımızdan haince bıçaklamasını kesinlikle açıklanamaz buluyoruz.

  • Türkiye, bilinçli olarak ilişkileri çıkmaza sürüklüyor gibi görünüyor. Buna üzülüyoruz.

'Türkiye'den hâlâ özür bekliyoruz'

'Türkiye'den hâlâ özür bekliyoruz'

Putin, Kremlin Sarayı'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, 'Türkiye'den hâlâ özür bekliyoruz' ifadelerini kullandı.

  • Suriye hava sahasında iki gün önce olanlar hem 'aklıselime' hem de uluslararası hukuka aykırıydı. Nitekim uçağımız Suriye hava sahasında düşürüldü. Ankara'dan da bu konuda henüz anlaşılır bir açıklama duymadık. Bizden özür dilenmediği gibi, kimse bize zararın telafi edileceğini ya da suçluların cezalandırılacağını da söylemedi.

  • Kimileri teröristleri hoş görüp yasadışı petrol ticaretinden para kazanıyor. Teröristleri ve onların yasadışı biçimde petrol, insan, uyuşturucu, sanat eseri ve silah ticareti yapmasının üstünü örtmekle kalmıyor, aynı zamanda bundan milyarlarca dolar kazanıyorlar.

  • İsrail hükümetiyle Ortadoğu'da adil, kapsamlı ve uzun süreli bir barış sağlanması için temas halinde olmaya devam edeceğiz. Terörle mücadele amacıyla istihbarat paylaşımını da sürdüreceğiz.

Sputnik News ve Reuters

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
167
36
24
23
13
7
0