Görüş Bildir
Haberler
‘Seçim Bildirgesini Okudum Diye Bir Beyanım Olmadı’

‘Seçim Bildirgesini Okudum Diye Bir Beyanım Olmadı’

ATKN
30.03.2015 - 16:09 Son Güncelleme: 30.03.2015 - 21:09

Cumhurbaşkanı Erdoğan Slovenya'da...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Erdoğan’dan başkanlık sistemiyle ilgili ayrıntıların yer aldığı seçim beyannamesi ile ilgili iki farklı açıklama geldi. Slovenya’ya ziyareti öncesinde “Ben de bizzat orada kendim de okudum. Kendi kanaatlerimi de ifade ettim” diyen Erdoğan beş saat sonra Slovenya’da kameralar karşısına geçti ve ‘Ben seçim bildirgesini okudum’ diye bir beyanım olmadı' ifadelerini kullandı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Slovenya Cumhurbaşkanı Borut Pahor, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından yapılan anlaşmaların imza törenine katıldı. İki lider anlaşmaların imzalanmasının ardından ortak basın toplantısı yaptı.

İki ülke arasındaki ilişkilerin değerlendirilmesinin ardından basın mensuplarının sorularına geçildi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, IŞİD - DEAŞ tartışmalarına dair 'DEAŞ'la işbirliğini söylemek Türkiye'ye karşı büyük bir saygısızlıktır. Biz IŞİD ismini kullanmayız. İŞID dersek burada İslam'a saygısızlık yapılır. Böyle bir terör örgütünden devlet olur mu ? Bunlar terör örgütüdür. Bunlara karşı mücadelemizi nasıl sürdürdüysek aynı şekilde kararlılıkla sürdürüyoruz. Bu konuda her türlü koalisyonun içinde varız' dedi.

"Benim 'seçim bildirgesini okudum' diye bir beyanım olmadı"

"Benim 'seçim bildirgesini okudum' diye bir beyanım olmadı"

Erdoğan, 'Benim 'seçim bildirgesini okudum' diye bir beyanım olmadı. Sayın başbakan, başkanlık sistemiyle ilgili düşüncelerini benimle paylaştığını, başkanlık bölümüyle ilgili bölümü kendisinin yazdığını, yazacağını söyledi. Ben de düşüncelerimi paylaştım. Muhalefet seçim beyannamelerini gönderirlerse kendilerine yardımcı olurum. Başkanlık sistemine onlar karşılar. Demek ki burada bir kabul söz konusudur. Ben ülkemde 40 yıl siyasetin içinde olan birisiyim. Bunlar siyaset acemisi. Bu tür beyannameler gelirse onlara yardım etmekten memnuniyet duyarım. Tecrübelerimi kendileriyle paylaşmış olurum' dedi.

Muhalefetin tepkisi 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, AK Parti'nin seçim bildirgesini 'bizzat okuduğunu' ve 'kendi kanaatlerini ifade ettiği' yönündeki açıklamasına muhalefet partilerinden tepki geldi. Hürriyet gazetesinden Zeynep Gürcanlı ve Aysel Alp'e konuşan muhalefet temsilcileri ülkede bir 'Cumhurbaşkanı boşluğu' olduğunu söyledi.

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, 'Sayın Cumhurbaşkanı, sağ olsun,  zaten meydanlarda CHP için sürekli 400 vekil istiyor. Bu durumda, elbette kendisine seçim bildirgemizi göndereceğiz. MHP ve HDP de göndersin. Bakalım testi geçebilecek miyiz?' dedi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, 'Biz Cumhurbaşkanı'na seçim sonuçlarını göndereceğiz' derken, HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, Erdoğan'ın sözlerine 'Cumhurbaşkanı değil, AKP'nin başkanı' diyerek tepki gösterdi.

 HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan da Cumhurbaşkanı'nın hiç bir zaman tarafsız olmadığını belirterek şöyle konuştu;

'Cumhurbaşkanı Erdoğan sürekli AKP'nin başkanlığını yapan bir konumda, durumda oldu. Biz hep Cumhurbaşkanının tarafsız olması gerektiği görüşlerimizi ifade ettik ama bugün ne yazık ki Cumhurbaşkanı, AKP'nin Başkanı olarak davranıyor. Seçim beyannamesine başkanlığı yazdırıp, görüş ifade etmesi taraflılığının göstergesidir'.Buldan, seçim beyannamelerini Cumhurbaşkanına gönderip göndermeyecekleri sorusuna ise; 'Biz taraflı biri olduğu için kendisine seçim beyannamemizi göndermeyiz. Biz halkımıza dayanarak onların talepleri doğrultusunda seçim beyannamemizi yazıyoruz. Tek bir insanın dudağından çıkacak kelimeler doğrultusunda yazmıyoruz' dedi.

CNN Türk

Slovenya'ya hareketinden önce Atatürk Havalimanı'nda konuşan Erdoğan ne demişti?

Twitter'dan yorumlar

İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0