Görüş Bildir
Haberler
''Ayrılık Sonrası'' İzlenmemesi Gereken 23 Film

''Ayrılık Sonrası'' İzlenmemesi Gereken 23 Film

theolonius
27.05.2015 - 13:50 Son Güncelleme: 27.05.2015 - 20:41

Hep izlenmesi gereken filmler diye sıralama yapılır. Bu sefer bir farklılık olsun istedik . Ne kadar izlenmemesi gerek desek de izleyeceğinizi ya da izlediğinizi biliyoruz.

İkili ilişkilerde ayrılık zor bir süreç. Bu süreci kolaylaştırmak için birçok şey yapılabilir ama zorlaştırmak istiyorsanız bu listeye iyi bakın. İzledikten sonra bir süre kendinize gelemeyeceğiniz. ''Aa ben bunun aynısını yaşadım'' diyeceğiniz, ''Keşke sevmek yetseydi ama yetmiyor işte'' diyen filmler depresyona sokma garantili.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. The Broken Circle Breakdown (2012) / IMDb 7.8

1. The Broken Circle Breakdown (2012) / IMDb 7.8

Yönetmenliğini Felix Van Groeningen'in yaptığı , başrollerini Johan Heldenbergh ve Veerle Baetens'in paylaştığı filmdir. Elise ve Didier farklılıklarına rağmen ilk görüşte birbirlerine aşık olurlar. Didier romantik bir ateist, Elise ile gerçek bir dindardır. Ne zaman ki kızları ciddi bir hastalığa yakalanır, o zaman aşklarını yargılamaya başlarlar.

2. Amour (2012) / IMDb 7.8

2. Amour (2012) / IMDb 7.8

Michael Haneke'nin senaryosunu yazıp; yönettiği, yaşlılığın zorluklarını olanca çıplaklığıyla izleyicinin yüzüne vurduğu film. İyi eğitimli ve birbirlerine hâlâ aşık yaşlı çift Georges ve Anne'in, Anne'in felç geçirmesi ve hafıza sorunları yaşamaya başlamasının ardından değişen hayatları anlatılıyor.

3. Blue is The Warmest Color (2013) / IMDb 7.9

3. Blue is The Warmest Color (2013) / IMDb 7.9

Yönetmenliğini Abdellatif Kechiche'in, başrollerini Léa Seydoux ile Adèle Exarchopoulos'un paylaştığı Julie Maroh'un ''Le bleu est une couleur chaude'' isimli çizgi romanından uyarlanan filmdir. Ergenlik çağındaki bir kızın eşcinsel olduğunu keşfetmesinin ardından yaşadıklarını konu alır. 2013 Altın Palmiye sahibi film son yıllarda çekilen en başarılı aşk filmlerinden.

4. Blue Valentine (2010) / IMDb 7.4

4. Blue Valentine (2010) / IMDb 7.4

Başrollerinde Ryan Gosling ve Michelle Williams'ın yer aldığı yönetmenliğini Derek Cianfrance'in yaptığı filmdir. Yıkılmakta olan bir evliliğin samimi ve yıkıcı bir portresinin gerçekmiş gibi anlatıyor.

5. Jeux D'enfants (2003) / IMDb 7.7

5. Jeux D'enfants (2003) / IMDb 7.7

Başrol oyuncuları Marion Cotillard ve Guillaume Canet olan film annesi kanser ve ölmek üzere olan Julien Janvier ve göçmenliğin zorluğu ile başa çıkmaya çalışan Sophie Kowalsky arasında özel bağı anlatıyor.  Gerginliği, acıyı ve aşkı en güzen anlatan filmlerden biridir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Silver Linings Playbook (2012) / IMDb 7.8

6. Silver Linings Playbook (2012) / IMDb 7.8

Başrol oyuncuları olarak Bradley Cooper, Jennifer Lawrence, Robert De Niro, Jacki Weaver, Chris Tucker ve Anupam Kher rol almaktadır. Bir yemekte, aile dostu Tiffany ile karşılaşan Pat, genç kadınla eski eşine ulaşmak amacıyla yakınlaşır. Bir 'iyilik' karşılığı Pat'e yardım teklif eden Tiffany, her ikisi içinde umut ışığı olacak yeni bir kapı açacaktır. Çift birlikte hayatlarını yönlendirmeye ve kendi kişiliklerine sadık kalmaya çalışacak, bu süre içerisinde benzersiz bir dostluğa, hatta aşka bir adım uzaklıkta olacaklardır.

7. The Notebook (2004) / IMDb 7.9

7. The Notebook (2004) / IMDb 7.9

Sararmış bir not defterinden anlatılan ve yıllar önceden kopup gelen bir aşk hikayesi. 40'lı yıllarda ABD, Kuzey Karolayna'daki sahil kasabası Seabrook'a genç bir kız gelir. Ailesiyle geçireceği sakin bir yazı hayal eden Allie bir karnavalda tanıştığı Noah'la yakınlaşır. Noah kızı gördüğü anda hayatını birleştirmesi gereken insan olduğunu anlar.Genç kız zengin bir ailen geldiği ve delikanlı da değirmende çalışan bir işçi olduğu halde geleceği hiç düşünmeden rüya gibi bir yaz geçirirler ve iyice aşık olurlar.

8. Pillow Talk (1959) / IMDb 7.5

8. Pillow Talk (1959) / IMDb 7.5

Michael Gordon tarafından yönetilen unutulmaz film. Brad, çapkınlığıyla ün yapmış genç ve bekar bir bestecidir. Müzik dışındaki tüm zamanını kadınlarla geçirmektedir. Komşusu Jan ise dekoratörlük yapan genç ve bekar bir kadındır. Brad ve Jan aynı telefonu paylaşmaktadırlar. Telefon konusunda sürekli olarak yaşanan karışıklıklardan dolayı birbirlerinden hiç hoşlanmazlar. Ama bu birbirlerine aşık olmalarına engel olmaz.

9. City of Angels (1998) / IMDb 6.7

9. City of Angels (1998) / IMDb 6.7

Başrollerinde Nicolas Cage ve Meg Ryan oynadığı alışılmışın dışında bir filmdir.  Maggie ile beraber olmak için göklerden ve meleklikten vazgeçen Seth, yeryüzündeki karmaşık hayatı yaşadıkça umutsuzluğa kapılır. Acaba aşk, kişinin temel özelliklerinden vazgeçebileceği kadar değerli midir?

10. Eternal Sunshine of The Spotless Mind (2004) / IMDb 8.4

10. Eternal Sunshine of The Spotless Mind (2004) / IMDb 8.4

Filmin başrolünde Jim Carrey ve Kate Winslet yer almaktadır. 2004 yılında Oscar kazanmıştır. Clementine Kruczynski  ile Joel Barish bir kumsalda tanışırlar. Birbirlerinden çok farklıdırlar. Joel, içine kapalı ve mantıklı; Clementine, dışa dönük ve içgüdüleriyle hareket eden biridir. Birbirlerini severler. Sonra zamanla sorunlar başlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Before Sunrise (1995) / IMDb 8.1

11. Before Sunrise (1995) / IMDb 8.1

Fransız yüksek lisans öğrencisi Celine (Julie Delpy) ile Amerikalı Jesse (Ethan Hawke), Budapeşte - Viyana treninde bir çiftin kavgası ile tesadüfen tanışırlar. Jesse, Celine'e, ertesi gün uçağa bineceğini ancak parası olmadığından sabaha kadar Viyana caddelerinde dolaşacağını söyler ve Celine'in kendisine eşlik etmesini ister. Viyana'da trenden inerler ve 14 saat boyunca hayatlarını derinden etkileyecek bir beraberliğe adım atarlar.

12. Kader (2006) / IMDb 8.0

12. Kader (2006) / IMDb 8.0

Zeki Demirkubuz'un yönetmenliği yaptığı, başrollerinde Vildan Atasever, Ufuk BayraktarEngin Akyürek'in oynadığı ve  Altın Portakal ile Altın Lale Ödüllerini kazanan dram filmidir. Bekir (Ufuk Bayraktar) Uğur'a (Vildan Atasever), Uğur Zagor'a (Ozan Bilen), Zagor ise suç işlemeye aşıktır. Acımasız bir aşkın peşinde yıllar yılı sürecek amansız bir takibi anlatır.

13. Casablanca (1942) / IMDb 8.6

13. Casablanca (1942) / IMDb 8.6

1942 yapımı Martin Curtiz filmi. O zamanın en iyi iki Hollywood oyuncusu

başrolde; Humphrey Bogart ve Ingrid Bergman. İkinci dünya savaşında direniş örgütü lideri Victor Lazlow Alman konsantrsayonu kampından kaçarak Casablanca'ya gelir. Fakat bütün umutları şans eseri Casablanca'nın en meşhur gece kulübünün sahibi olan Rick'e bağlamıştır. Rick kaçış için gerekli olan pasaportlara sahip olan tek kişidir.Öte yandan Ricky'in Victor'un yakalanması ya da öldürülmesi için gerekli nedeni vardır. Victor'un karısı Ilsa Ricky bir zamanlar kendisini terk ettiğine inandığı ve kalbinin derinliklerine gömdüğü büyük aşkıdır.

14. 500 Days of Summer (2009) / IMDb 7.8

14. 500 Days of Summer (2009) / IMDb 7.8

Genç adam, genç kızla tanışır. Erkek aşık olur. Kız aşık olmaz. Gerçek aşkın varlığına inanmayan bir kadınla, ona aşık olan genç adamın sıradışı, romantik  ve komik hikayesi.

15. P.S. I Love You (2007) / IMDb 7.0

15. P.S. I Love You	(2007) / IMDb 7.0

Hoş ve zeki bir kadın olan Holly Kennedy, eşi Gery ile oldukça mutludur. Ancak Gery ölümcül bir hastalığa yakalanır. Bunu öğrenen Holly kocasından daha kötü bir ruh haline girer. Ancak karısını çok iyi tanıyan Gery ölmeden önce ona farklı zamanlarda eline ulaşacak şekilde düzenlenmiş bir dizi mektup yazar. Holly için bu mektuplar artık bir yol gösterici haline gelir. Bu mektuplar sayesinde hayata yeniden bağlanmayı öğrenecek ve kendini yeniden tanıyacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Issız Adam (2008) / IMDb 6.9

16. Issız Adam (2008) / IMDb 6.9

Issız Adam'da modern hayatların kişileri yalnızlığa sürüklediğinin hikayesi yemekler, anneler, eski şarkılar ve aşkla taçlandırılıyor.

17. Annie Hall (1977) / IMDb 8.1

17. Annie Hall	(1977) / IMDb 8.1

Woody Allen aşkın peşinden gitmek istese de yaşadığı entellektüel ortamda aradığını bulabileceği konusunda oldukça umutsuzdur. En az kendisi kadar nörotik olan şarkıcı Annie Hall ile tanışması ise önyargılarını sona erdirir. Yoğun olduğu kadar farklı olan bir ilişki yaşamaya başlarlar. Annie Hall'u etkileyici kılan, aşk üzerine öncekilerden farklı şeyler söylemeye çalışması.

18. Selvi Boylum, Al Yazmalım (1978) / IMDb 8.8

18. Selvi Boylum, Al Yazmalım (1978) / IMDb 8.8

Selvi Boylum Al Yazmalım, kamyon şoförü İlyas ile köylü kızı Asya’nın destansı aşkının filmidir. İlyas Asya’yı çok sevmesine rağmen, karısına olan sevgisi kamyonuna olan aşkına yenik düşer. Kamyonu ‘Arkadaş’ı kaybetme korkusu onu kötü alışkanlıklara itmiştir. Mutlu evlilikleri, İlyas’ın kıskançlığı ve alkol alışkanlığı ile sarsılıp, evlilik dışı ilişkisiyle de sona erer.

19. In the Mood for Love (2000) / IMDb 8.1

19. In the Mood for Love (2000) / IMDb 8.1

Yerel bir gazetenin yazı işleri müdürü olan Chau ve eşi, Şangaylıların yaşadığı bir apartmana taşınırlar. Chau, taşınma gününde burada yeni kapı komşusu Li-Chun ile tanışır. Her ikisinin de eşlerinin yardımı olmaksızın eşya taşıyor olmaları ilginç bir tesadüftür. Li-Chun ve Chau, eşlerinin işte oldukları zamanı birlikte geçirmeye ve gitgide daha iyi arkadaş olmaya başlarlar. Neden sonra anlarlar ki, aslında ikisinin eşleri arasında bir ilişki vardır ve aldatılmaktadırlar. Durumu keşfetmek, onları aşk hayatlarını yeniden gözden geçirmeye ve birbirlerinden destek almaya itecektir.

20. İncir Reçeli (2011) / IMDb 6.8

20. İncir Reçeli (2011) / IMDb 6.8

Metin otuzlu yaşlarında hayatını televizyon skeçleri yazarak kazanan bir adamdır. Yazdığı senaryoların reddedildiği bir gün gittiği barda, hayatını tümüyle değiştiren Duygu ile tanışır. Duygu ve Metin bir masala başlarlar ama sonu başından belli bir masaldır bu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. The Fault In Our Stars (2014) / IMDb 7.9

21. The Fault In Our Stars (2014) / IMDb 7.9

Hazel ve Gus, kanserle ilgili bir destek grubunda tanışırlar. Hazel oksijen makinesine bağlı yaşayan bir kız, Gus ise protez bacağıyla dalga geçen bir erkektir, bu tanışma sonrası mucizevi bir aşk başlar.

22. Amelie (2001) / IMDb 8.4

22. Amelie (2001) / IMDb 8.4

Paris'te garsonluk yaparak, kendine özgü bir dünyada yaşayan saf, çekingen ve masum bir kızdır Amelie. Annesinin beklenmedik ölümü, babasının soğuk tavırları ve yaşadığı travmalar sonucu, sevimli ve boş şeylerle uğraşarak kendisine eğlence yaratmaya çalışsa da aslında hayatı sıkıcı bulduğu için kendisini son derece yalnız hissetmektedir. Bu kısır döngü Amelie’nin evde bulduğu bir kutuyu ve onun aracılığıyla sahibini keşfetmesiyle birlikte bir anda bıçak gibi kesiliverir... Amelie aşık olmuştur.

23. The Way We Were (1973) / IMDb 7.1

23. The Way We Were (1973) / IMDb 7.1

Uzlaşmaz aşıklar Katie Morosky ve Hubbell Gardiner  Onlarınki, McCarthy dönemi Hollywood'unun paranoyası ve savaş yıllarının Amerikası'nda modası geçmiş sayılabilecek, klasik, zıtların çekimiyle alevlenen bir aşk hikayesi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
128
59
43
34
21
13
9