Görüş Bildir
Haberler
YGS-LYS SERÜVENİNİ GEÇİREN ÖĞRENCİLERİN YAŞADIĞI 15 ZORLU DURUM

YGS-LYS SERÜVENİNİ GEÇİREN ÖĞRENCİLERİN YAŞADIĞI 15 ZORLU DURUM

BİR ÜST DÖNEMİNİZ YGS'YE GİRDİKTEN SONRA GELEN BASKI

Hocalarınızın pazartesi günü istisnasız kuracağı cümle:'Artık onlar misafir, siz YGS öğrencisisiniz...'

İçeriğin Devamı Aşağıda

SINAV MAĞDURLARI ZOR OLANI DAHA ZOR YAPAR, GÖZ KORKUTUR...

Bir türev integral var, hepsi üniversiteden. Ah bir de organik kimya, 500'den fazla formül ezberliyorsunuz... Fizik, geometriden bahsetmiyoruz gençler, çok çalışın!

HERKES KİTAP TAVSİYESİ VERİR, YÜZLERCE!

Karekök çözmeden bu sınava girmeyin bence... Yok yok önce birey çözün, apotemiyi sona saklayın. Palmeyi söylemiyoruz zaten onu çözeceksiniz. Türkçeden paragraf çözsek mi çözmesek mi? Her gün 30 dk geometri çözmeniz lazım yoksa baştan bırakın bu sınavı vs vs vs...

YAZ TATİLİNİ NASIL DEĞERLENDİRSEM ENDİŞESİ

Herkes herkesi anlatır, rivayetler havada uçuşur. Günlük herkes kesin 1000 soru çözüyordur, herkes 150 netten aşağı inmemiştir zaten! Siz de kendi kendinize üzülür durursunuz. Arkadaşlar hiç gerek yok hepsi palavra :))

KENDİNİZE BİR PROGRAM YAPARSINIZ, İÇİNİZE SİNMEZ TEKRAR YAPARSINIZ,TEKRAR,TEKRAR...

Bu kısır döngü hiçbir zaman bitmez, haftalık programlar haftada 7 kere düzenlenir, herkes birbirine program tavsiye eder. Oysaki programlar kişiye özeldir, tıpkı reçete gibi. Doktorunuza danışınız :)

OKULLAR AÇILDIĞINDA HERKES YAZ TATİLİNDE YAPTIKLARINI ANLATIR

Herkes biri beş yapar, sanki bütün arkadaşlarınız türev integral bitirmiştir de, siz de doğal sayıları tekrar etmişsiniz gibi. Bunlar vicdan rahatlatmak içindir, herkes fazla fazla anlatacak ki, vicdanları rahatlasın. Türev integral lise sonda öğrenmek içindir, önceki seneleri tekrar etmek faydanıza olacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

KENDİNİ ASOSYAL HİSSETMEK

Sınava çalışan hemen her öğrenci bundan yakınır, kahve sohbetleri, sinemalar, kafeler, çok geride kalmıştır ama biraz sabırlı olmakta fayda var

TÜRKİYE GENELİNDE YAPILAN ÖZEL KURUMLARIN SINAVLARI PEK GERÇEKÇİ OLMAYABİLİR

Reklam yapmıyorum, fakat bu tarz sınavlarda kopya benzeri durumlar çok fazla yaşanıyor. Gelen sonuçlara göre sevinmeyin veya üzülmeyin. Zira ben çok üzülmüştüm fakat gerçeklik payı çok az. Yetkililere sesleniyorum, çocukları üzmeyin...

SINAV DİKKATSİZLİĞİ AFFETMİYOR

Denemelerde yaptığımız dikkat hataları hüsranla sonuçlanıyor, fakat bu da pratikle aşabileceğiniz bir sorun. Çok deneme çözdükçe hatalarınız azalır.

EĞİTİMCİLER DE HATA YAPAR, ÖZ GÜVENİ ZEDELER

Maalesef ülkemizde her okulda bu sorun yaşanıyor. Kimi hocalar kimi öğrencilere ağırlık veriyor, diğerlerini önemsemiyor hatta küçümsüyor! Asla bunlara takılmayın, moraliniz bozulmasın. Herkesin yapabilecekleri farklıdır, her birey özeldir.

SINAVI ÖNEMSEMEYEN ARKADAŞLARINIZ SİZİ OLUMSUZ ETKİLEYEBİLİR

Yanı başınızda olan arkadaşlarınızın sınava karşı önemsemeyen tavrı sizi etkilemesin. Doğru bildiğinizden şaşmayın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

VE TABİ Kİ KISKANÇLIK

Her arkadaş ortamında görülebilir. Hiçbir arkadaşlık bir sınav uğruna feda edilmemeli fakat oluyor işte. Kalan sağlar bizimdir :)

SINAV GÜNÜ YAKLAŞIRKEN

Herkes ne yapılması gerektiğini kendince savunur, kimi son hafta çalışmaz, kimi son gece test çözer. Kriterler kişiye göre değişir. Kendinizi en rahat hissettiğiniz şekilde davranın ama mesela son ay çalışmayı bırakmayın :))

SINAV ANI

Türkiye'de her 3 ayda bir kanunlar değişir, bir gece uyanmışsınız yarınki sınav iptal olmuş, açık uçlu soru gelmiş, meb-ösym birbirinden habersiz karar vermiş gibi duyumlar alabilirsiniz, alışmanız gerekiyor :( Sınav esnasında müfredattan kalkan 3-5 soru art arda sorulmuş bile olabilir (Tecrübe edildi) ve sonrasında açıklama bile yapılmaya üşenilmiş olunabilir. (Bu da ne yazık ki tecrübeyle sabit) Ne olursa olsun sınavınızı bitirin, her öğrenci sizinle aynı duyguları yaşıyor, sakinseniz başarılı olma ihtimaliniz artacaktır.

SINAV SONRASI YAŞANAN STRES

Acaba kaydırma mı yaptım, ya işlem hatası çıkarsa, kitapçık numarasını yanlış mı yazdım gibi sorular peşinizi bırakmaz. Bir de her arkadaşınız size iyi yapanları anlatır, anlatır, anlatır... Yapacak bir şey yok, takın kulaklığı ve duymayın :) Güzel bir yaz tatilinin tadını çıkarın...

EDİTÖRDEN...

BEN DE 2017 MEZUNU OLARAK EN İÇTEN DUYGULARIMLA SİZE BU GALERİYİ HAZIRLADIM. KEYİFLİ OKUMALAR VE BU ZORLU YOLCULUĞUNUZDA BAŞARI DİLEKLERİMLE...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın