Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Yeni İmam Hatip Ders Kitabı: 'Laiklikte Allah'ı Dikkate Almamak Esastır'
Yeni müfredata göre hazırlanan imam hatip liselerinde okutulacak olan Akaid dersi kitabında tartışma yaratacak ifadeler kullanıldı. Kitapta, 'Laiklikte de sekülerizmde de siyasî ve toplumsal hayat düzenlenirken Allah’ı, vahyi, kutsalı dikkate almamak esastır” denildi. Ayrıca doğal afetler, “Allah’ın kullarını imtihan etme şekli' olarak gösterildi...
BirGün'den Çağlar Ballıktaş'ın haberine göre, kitapta “Sekülerizm” başlığı altında, “Sekülerizm her ne kadar ilk bakışta din karşıtlığı olarak görülmeyebilirse de yönelimleri itibariyle dini önemsememe, hayatı yaşarken dine referans ve gönderme yapmama anlayışı sebebiyle dinden uzaklaşma sonucu doğurmaktadır. Seküler olduğunu söyleyen insanlar her ne kadar ateist olmadıklarını ve bir yaratıcıya inandıklarını belirtseler de bu âdeta Tanrı’yı göklerde kabul edip, yeryüzüne indirmemek ve Tanrı’ya ‘sen bizim işlerimize karışma’ demekle aynı kapıya çıkmaktadır. Laiklikte de sekülerizmde de siyasî ve toplumsal hayat düzenlenirken Allah’ı, vahyi, kutsalı dikkate almamak esastır” ifadeleri kullanıldı.
"Afetler, Allah'ın kulları imtihanı"
Kitapta, “kader ve kazaya iman” ünitesinde işlenen “Kaderle İlişkilendirilen Bazı Kavramlar“ konusu içerisinde sağlık sorunları ve doğal afetler Allah’ın kullarını imtihan etme biçimi olarak gösterildi. Allah’ın kullarını çeşitli biçimlerde imtihan ettiği belirtilirken, doğal afetler konusunda “Musibetler de eğer Allah’a (c.c) güven ve teslimiyet içinde karşılanır ve gereken davranışlar sergilenirse Allah’a (c.c) yaklaştıran, günahları azaltan ve arınmaya vesile olan imtihanlardır” denildi.
"Afetler ve ölüm karşısında yakınmamak rızanın gereği"
Akaid kitabında yer alan “Sabır, Teslimiyet ve Rıza” konusu içerisinde de imtihanın bir parçası olarak insanların korkuyla, açlıkla, hastalık ve ölümle imtihan edilebileceği vurgulandı. İmtihanlar karşısında insanın görevinin sabır göstermek olduğunu belirtildiği kitapta, “Deprem, sel, kuraklık, fırtına, hastalık ve ölüm gibi ilahî takdirin tecellileri karşısında metaneti muhafaza ederek yakınmamak da rızanın gereği olarak görülmüştür” ifadeleri kullanıldı.
Yorum Yazın
Bir yerde patlayacak bu.
İnşallah.
İnsanlara dini öğretelim derken uzaklaştırdıklarının farkındalar mı acaba? Dinin esasında zaten zorlama yoktur. Laikliğe düşman nesil yetiştirmek niye?
katiliyorum
İşid militanı nasıl yetiştirilir vol.1
Kudur çomar kudur.Bana yazma kaç defa diyeceğim.Çomarlar yazmasın diye.Okuyup geçin , ben sana bulaşıyor muyum.Ne kadar yüzsüz çomar var burada yahu.