Görüş Bildir
Haberler
Yayla Çorbası Nasıl Yapılır? Nefis Yayla Çorbası Tarifi…

Yayla Çorbası Nasıl Yapılır? Nefis Yayla Çorbası Tarifi…

Şebnem Sucu
03.12.2021 - 10:16

Akşam yemeği menüsünde çorbalar her zaman görmeye alışık olduğumuz sulu yiyeceklerdir. Dolaysıyla en çok sevilen ve tercih edilen çorba tarifleri dönüşümlü olarak sofralarda yerini alırlar. Yayla çorbası da ülkemizde çok sevilen ve yapımı son derece kolay, pratik bir çorbadır. Peki, yayla çorbası nasıl yapılır? Gelin, şimdi hep birlikte nefis yayla çorba tarifi nasıl yapılır bir göz atalım…

Akşam yemeklerine güzel bir başlangıç yapmak isteyenler çorbalardan vazgeçemiyor. Türk mutfağının önemli lezzetlerinden biri olan yayla çorbası, birçok evde düzenli olarak pişen çorba tarifleri arasında yerini alıyor. Yumuşak içimli, muhteşem kıvamı ile çok sevilen yayla çorbası ile sofralarınızı taçlandırmak isterseniz 15 dakikaya ihtiyacınız var. Öyleyse, İçeriğimizde yayla çorbası tarifine dair tüm detaylara ulaşabilirsiniz. İşte nefis yayla çorbası tarifi…

Yayla Çorbası İçin Gereken Malzemeler

Yayla Çorbası İçin Gereken Malzemeler

- 1 fincan pirinç

- 8 su bardağı su 

- 1 adet yumurta

- 1,5 su bardağı yoğurt

- 2 çorba kaşığı tereyağı

- 1 çorba kaşığı un 

- 4 çorba kaşığı sıvıyağ

- Tuz ve nane

Yayla Çorbası Nasıl Yapılır?

Yayla Çorbası Nasıl Yapılır?

- Tencereye yıkanan pirinçler, 7 su bardağı su alınarak yumuşayana kadar pişirilir. Pirinçler haşlanırken ayrı bir kapta yoğurt, un, tuz ve yumurta alınarak çırpılır.

- Haşlanan pirinç suyundan bir kepçe alınır ve yoğurda eklenir. Yoğurt sos ılıdığında pirinçlerin üzerine yavaş yavaş eklenir. Bu esnada sürekli karıştırmaya özen gösterin. 

- Tavaya tereyağı alınır ve eritilir. Ardından nane eklenir. Kaynayan çorbaya sos eklendikten sonra ocağın altı kapatılır. Çorbayı 15 dakika dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Yayla Çorbası Püf Noktaları

Yoğurdun kesilmemesi için çorbanın sosunu ilave ederken tenceredeki sıcak sudan birkaç kepçe alınmalıdır. Ilıyan yoğurt sosu tencereye yavaşça aktarılmalıdır. Üzerine pul biber ilavesi de yapabilirsiniz.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
13
7
6
4
3
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın