Görüş Bildir
Haberler
Yaşar Nuri Öztürk Doğum Gününde Hayatını Kaybetti

Yaşar Nuri Öztürk Doğum Gününde Hayatını Kaybetti

Uzun süredir kanser tedavisi gören ünlü ilahiyatçı Prof. Dr.  Yaşar Nuri Öztürk'ün hayatını kaybettiği açıklandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Öztürk, rahatsızlığı dolayısıyla geçtiğimiz günlerde Yeditepe Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılmıştı. Burada bir süre tedavi gören Öztürk, doktorları tarafından yapılacak bir şey olmadığı belirtilerek evine gönderilmişti. 

Ajansların aktardığına göre evinde tedaviye devam eden Öztürk, hayatını kaybetti.

Bugün doğum günüydü

2011 yılında mide kanseri teşhisinin ardından ameliyat olan ve o günden bu yana hastalıkla mücadele eden Öztürk doğun günü olan 22 Haziran'da yaşama veda etti.

Öztürk'ün yaşamından kısa bilgiler

Öztürk'ün yaşamından kısa bilgiler

Tɾabzon'un Süɾmene ilçesinin Küçükdeɾe Köyünde 5 Şubat 1951'de dünyaya gelen Yaşar Nuri Öztürk, ilk Kur'an-ı Kerim eğitimini babasından aldı.

Öztürk 9 yaşında hafız olurken, 10 yıllık klasik medrese eğitiminin ardından hukuk ve ilahiyat tahsilini tamamladı. Yaşar Nuri Öztürk, 12 yıl imamlık ve vaizlik yaptıktan sonra 1980'de akademik eğitimine devam etti.

Ortadoğu, Balkanlaɾ, Avrupa ve Afrika ülkeleriyle, ABD, Güney Kore ve Japonya'da kendi alanına ilişkin akademik araştırmalar yapan Öztürk, ayrıca bir süre Fransa'da Gɾenoble Üniversitesinde çalıştı.

Türkçe, Arapça, Farsça, İngilizce ve Fransızca dillerinde çeşitli çalışmaları bulunan Öztürk, 1978 ve 1982'de 'Türkiye Milli Kültür Vakfı' ödülünü kazandı.

Türkiye'de Kur'an-ı Kerim'in Özüne Dönüş Hareketi'nin öncüsü olan ve Time dergisinin gerçekleştirdiği '20. Yüzyılın En Önemli Kişileri' listesinde kamuoyunca belirlenen yüz isim arasında ilk 10 arasına giren Öztürk, aynı zamanda da Türk üniversitelerinde öğretim üyesi ve dekan olarak 26 yıl görevde bulundu.

Amerika'da da bir yıl misafir profesör olarak 'İslam Düşüncesi' dersleri okutan Öztürk, bu süre içerisinde The World Scripture'ın İslam bölümünün hazırlanışında görev aldı.

İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesine,1993'te kurucu dekan olarak atanan Öztürk'ün büyük çoğunluğu İslamiyet hakkında 50'ye yakın kitabı bulunuyor.

Yaşar Nuri Öztürk, 3 Kasım 2002 seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi'nden İstanbul milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne girdi. Daha sonra CHP'den istifa etti.  

İstifasının ardından kendi partisi olan Halkın Yükselişi Partisi'ni (HYP) kurdu. 4 yıl boyunca HYP Genel Başkanlığı yaptı. 

Öztürk, genel başkanlıktan 2009 Ekim ayında istifa ederek siyasi hayatına son verdi.

Sosyal medyadan Öztürk için taziye mesajları atıldı

İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Frame Madrock

Adamın ömrü bu millete "klavuzunuz kurandır kula kulluk etmeyin"i anlatmaya yetmedi allah rahmet eylesin

haylaz adam

hep deriz ya gerçek islam bu değil gerçek islam şu değil diye. ilk ayeti hep unuttuk ''OKU'' RAHMAN ve RAHİM olan ALLAHIN adıyla oku. islamın okuyarak anlay... Devamını Gör

Arda Doğan

Allah rahmet eylesin.Adam gibi adamlar birer birer göçüp gidiyor.