Görüş Bildir
Haberler
Yalnız Kadın Gezginler İçin 2019'un Dünya Çapında En İyi 10 Şehri!

Yalnız Kadın Gezginler İçin 2019'un Dünya Çapında En İyi 10 Şehri!

Aysima
27.03.2019 - 15:49 Son Güncelleme: 28.03.2019 - 17:59

Tek başına gezme fikri gün geçtikçe daha yaygın hale geliyor, özellikle de y kuşağı kadınları arasında. Culture Trip, kullanıcı verilerini kullanarak tek başına gezmek için 2019'un en uygun 10 şehrinin listesini yaptı.

Kaynak: https://theculturetrip.com/north-amer...

Tek başınıza gezdiğinizde anın daha çok tadını çıkarır, etrafınızı daha fazla gözlemler ve tesadüflere daha mı çok açık olursunuz?

Tek başınıza gezdiğinizde anın daha çok tadını çıkarır, etrafınızı daha fazla gözlemler ve tesadüflere daha mı çok açık olursunuz?

Culture Trip'in araştırmasına göre, sayısı gittikçe artan insanlar, konfora ve gezi arkadaşıyla uzlaşmaya gerek kalmadan yeni bir yeri keşfetme merakı duyuyor.

1. Seoul, Güney Kore

1. Seoul, Güney Kore

HEUNGINJIMUN / Culture Trip

Güney Kore'nin başkenti, seyahat noktaları arasında kullanıcılar tarafından en çok ilgi gösterilen şehir olarak seçildi. Seoul'un 24 saatlik jjimjilbang spa kültürü ve çağın ötesinde olarak tanımlayabileceğimiz güzellik mağazalarıyla Seoul, kişisel bakım odaklı bir gezi için harika bir seçim.

2. Kyoto, Japonya

2. Kyoto, Japonya

Jaemin Lee / Culture Trip

Culture Trip'e göre, kadın gezginler ortalama bir kişiden daha fazla yeni kültürel deneyimler arayışındalar. Kyoto, matcha çayı seremonilerinden ve şaşaalı tapınaklarından, halka açık onsen'lerine (kaplıcalı banyolar) ve sushi yemek salonlarına kadar kapsamlı bir Japon hayatı sunuyor.

3. Los Angeles, California, Amerika Birleşik Devletleri

3. Los Angeles, California, Amerika Birleşik Devletleri

Natasha Lee / Culture Trip

Sağlıklı yaşam merkezleri, ankete katılan %47 oranında yalnız seyahat eden kadınlarla beraber (bu oran, ortalama bir kişiden yaklaşık %9 daha fazla) popüler olmuştu. Sağlık için hangi şehir Los Angeles'dan daha iyi olabilir ki? Dağ yürüyüşlerinden ve kristal tedavisinden (kristalin gücüyle bir çeşit tedavi yöntemi), kızılötesi saunalara ve sörf derslerine, şehir sizlere sağlıklı faaliyetler sunuyor.

4. Warsaw, Polonya

4. Warsaw, Polonya

Aleksander Głowacki / Culture Trip

Krakow'a olan ilgi artsa da, Warsaw hala en çok araştırılan Polonya destinasyonudur. Müzeleri, anıtları ve karakteristik mimarisi şehrin kargaşalı tarihinin altını çizer nitelikte. Ayrıca, gitgide zenginleşen yiyecek ve içecekleri ('Hala Koszyki' yemek salonunu görmeniz kesinlikle gerekli) ve yeni butikler, şehrin sabit popülaritesinin birer kanıtıdır.

5. Cartagena, Kolombiya

5. Cartagena, Kolombiya

Stefano Paterna / Alamy Stock Photo

Renkli sömürge binalar, çiçeklerle dolu balkonlar ve güzel kiliseler, bu Unesco'nun Dünya Mirası konumunu, mimarinin değerini bilenler için harika bir fotoğraf noktası yapıyor. Şehrin en ünlü yazarına adanmış olan Casa de Gabriel Garcia Marquez müzesine kesinlikle uğramadan geçmeyin.

6. Hong Kong

6. Hong Kong

Kim Lo / Culture Trip

Hong Kong, alışverişiyle ünlü bir şehirdir. Yüksek kalite tasarımcıları, elektrik marketlerini, antika müzayedelerini ve sanat dükkanlarını inceledikten sonra, eve patlamaya ramak kalmış bir valizle dönmeye hazır olun.

7. Auckland, Yeni Zelanda

7. Auckland, Yeni Zelanda

Elizabeth Given / Alamy Stock Photo

Auckland, liman kıyısında bir şehir olmasının yanı sıra, Yeni Zelanda'nın Kuzey Adası'nın muhteşem sahil kenarı, yanardağları, gayzerleri, ateş böceği mağaraları, şelaleleri ve sıcak ilkbaharı dahil, doğal güzelliklerini keşfedebilmeniz için mükemmel bir yerdir.

8. Berlin, Almanya

8. Berlin, Almanya

Alex Segre / Alamy Stock Photo

Berlin'in kuvvetli tarihi, yaratıcı ruhu ve ünü yayılmış birası, şehri tek başına gezecekler için Avrupa'nın en gözde istikametlerinden biri yapıyor. Techno gece klüplerini seviyorsanız, Berghain'i kaçırmayın deriz. (İçeri girmek için upuzun sırada beklerken çılgın arkadaşlar edinebilirsiniz.)

9. Rio de Janeiro, Brezilya

9. Rio de Janeiro, Brezilya

Filipe Costa / Culture Trip

Ziyaretinizi, Mart'ın ilk haftası olan Karnaval'a denk getirecek şekilde planlamamış olsanız bile, kendinizi Rio'nun dışarı samba seanslarına, yeraltı çılgın partilerine ve gün batımı gemi partilerine kaptırmaya hazırlayın.

10. Akra, Gana

10. Akra, Gana

Gana'nın başkenti olan Akra'yı 2019'da yakından takip etseniz iyi edersiniz. Bu yıl, ilk Afrikalıların köleleştirilmesinin ve Amerika Birleşik Devletleri'ne getirilişinin 400. yılını anmak için, Gana Turizm yetkilileri ülke dışına dağılmış nüfusu memleketlerine dönmeleri ve Gana kültürünü, doğasını ve gece hayatını korumaları için tekrar davet ediyor.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
74
38
15
7
3
3
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Gaye Çelik

yanliz kadin gezginlerin bu ulkelerde rahat gezebilmesi icin suc oranlarinada baksaydiniz keske

adekaj

yalniz kadin gezginlef?

Pasif Kullanıcı

Valla burda bahsi geçen bazı şehirlere ben bile tek başıma gitmeye korkarım. Yanlış araştırmış olmayasınız?