Görüş Bildir
Haberler
Van Gogh'un Mumyası Bulunmuş Olabilir mi?

Van Gogh'un Mumyası Bulunmuş Olabilir mi?

Batuhan
06.06.2016 - 13:02 Son Güncelleme: 06.06.2016 - 13:18

Van Gogh’un ünlü otoportresi ile inanılmaz bir benzerlik gösteren iyi korunmuş bir mumya İspanya’da eski bir kilisede bulundu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Zaragoza yakınlarında Quinto köyünde yer alan bir kilisenin restorasyon çalışmaları sırasında 30 mumyalanmış vücut bulundu. Mezarlar, 2011 yılında ısıtma sistemi kurmak için kilisenin bir kısmının tabanı kaldırılınca açığa çıktı. Bazıları ahşap tabutlar içinde bulunan 11 yetişkin 24 çocuktan oluşan kalıntılar kumaşlara sarılıp kilisenin şapelinde incelenmek üzere muhafaza edilmişti. 2014 yılında kalıntıların incelenmesi için bir proje başlatıldı.

Oldukça kuru olan toprak sayesinde doğal olarak mumyalanmış kalıntılar giyimlerine dayanılarak 18. yüzyılın sonundan 19. yüzyılın ortalarına tarihlenmiştir. Mumyaların çoğunun saçarı ve sakalları oldukça iyi korunmuştur. Bazı erkek mumyalar ise keşiş kıyafeti giymişti. İspanya’da insanların dini adetlere göre gömülmenin yaygın olduğunu söylenen Mumya Araştırma Merkezi direktörü Mercedes González bazı mumyaların Franciscan mezhebinin adetlerine göre giydirildiğini ancak bunların keşiş olmadığını belirtti. Asıl keşişler çıplak ayakla gömülmüşlerdi.

Araştırma sonuçları hakkında daha detaylı bilgi Ağustos ayında sunulacak

Araştırma sonuçları hakkında daha detaylı bilgi Ağustos ayında sunulacak
İçeriğin Devamı Aşağıda

Öldüğünde 40’lı yaşlarında olan Van Gogh (!) mumyası da Franciscan giysileri giymişti, fakat hakkında henüz çok az şey biliniyor.

Quinto köyünün bulunduğu Aragon bölgesinde bazı salgın hastalıklar bulunmaktaydı. Bölgede 18. yüzyılda çiçek hastalığı ve sarıhumma yaygınken, 19. yüzyılda kolera görüldü. Çocuk sayısının fazla olması bu çocukların koleradan ölmüş olabileceğini düşündürüyor. Bir çocuğun tomografi çekimlerinde sağ ayağında olası izler görüldü.

Araştırma sonuçları hakkında daha detaylı bilgi Ağustos ayında Peru’da gerçekleştirilecek Mumya Çalışmaları Dünya Konferansı’nda sunulacak.

Aktüel arkeoloji

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
187
56
24
10
6
4
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
okuruyur

ulan her sakallıyı dedeniz sandığınız gibi her kızıl sakallı mumyaya Van Gogh mu diyeceksiniz. Tırt bir yaklaşım.

TC Çağdaş Oğan

eski kulağı kesiklerden kim kaldı....

Özge Feyza Yılmaz

anlamadım van gogh'un ispanya'da ne işi var?