Görüş Bildir
Haberler
İyi Bir Oyun Yapmak İçin Neler Gereklidir?

İyi Bir Oyun Yapmak İçin Neler Gereklidir?

OğuzHan
03.10.2015 - 22:01

Bu başlık altında oyun yapmanın aslında ne kadar zor bir iş olduğunu göreceksiniz!

Her insan hemen hemen oyun oynar, sıkılmadan pes etmeden oynadığımız oyunlar vardır. Örnekleme yaparsak ilk oyunlarımızdan olan 'Mario' her zaman oynama fırsatınız bulunabilecek, her zaman eğleneceğiniz bir oyun. Peki siz bu kadar eğlenirken bunu yapan kişilikte, yaparken bu kadar kolay ve eğlenerek mi yaptı sizce? Aşağıda ki açıklamalardan sonra kararı siz verin.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu işe girişmeden önce kararlı olmalısınız

Kararlılık güzel insanlar, her zaman kararlılık gerekli bir cevherdir. Bu işe kalkışacaksanız öncelikle kararlı olmalısınız. 'Ben bu işi yapacağım ve pes etmeyeceğim, bedeli her ne olursa olsun' diyeceksiniz. Unutmayın Bu işe girişirken çok para ve çok zaman kaybedeceksiniz. Elbette başarılı olursanız gelirini seve seve harcamakta yine size kalacak.

İyi bir ekip kurmalısınız

Güzel insanlar Elbette çok gördük veya gördüm demeliyim belkide, tek başına bir ordu olan insanları. Gerçekten tek başına oyun yapan tek başına bir iş başaran çok insan gördüm.Halbuki yaptıkları iş tek başına yapılması bizim değişimizle imkansız olan şeylerdi. Fakat yaptılar. Şimdi işin aslı şudur. Bu işi bilen 5 kişinin olduğunu düşünün tek başına ordu olduysa 5 kişiyle ortalığı yakıp yıkar bizce. Bu yüzden c++ c# Mocap Ps 3DMax vb ürünleri kullanabilen iyi bir ekip arkadaşına veya arkadaşlarınıza ihtiyacınız var.

İyi bir oyun motoruna ihtiyacınız var

Elbette günümüzün en iyi oyun motorlarından olan Unreal Engine 4 fiziki oyun motorlarının en iyisi şüphesiz, fakat rakip olarak sorarsanız Cry Engine 3 gibi sistem fizikleri ve motorları da var. Fakat bu motorların ücretsiz olarak sunulması söz konusu değil. İşte bu yüzden Unreal'i örnek verdik. Hem muhteşem bir motor hem de ücretsiz bir motor, eee artık gerisini size atıyor. Unreal ile yapılmış bir video izleteceğim size altta artık ücretsiz olup bu kaliteyi sunan kaç tane motor var siz düşünün. Yanlız unutmadan iyi bir motor olduğunu görmeniz için | 1080 P izlemelisiniz |.

Unreal Engine 4 ile yapılmış kısa bir demo

İyi bir modelleme programı

Ücretsizlerin yanı sıra ücretli olup en iyi modellemeyi sağlayan 3Ds Max'i tercihen kullanmanızı öneriyorum. Elbette bu işe girecekseniz bir modelleyici art' yani modelleme sanatçınız veya siz biliyorsanız, bir de modelleme programı lazım. Çünkü oyunda yaratacağınız objelerden tutun da nesnelerin yanı sıra herşey modeldir. Önemli olan bunların 3D mi 2D mi olup olmadığı değil. Size ait olduğu ve kaliteli olmasıdır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Mocap Fiziki Sistemi

Elbette mocap olmassa olmazlardandır. Belki hoop! dedik usta abartma yani diyeceksiniz ama madem öğreniyorsunuz hepsini öğrenmenizi istiyoruz. Mocap olmassa olmazlardandır. Bunun nasıl çalıştığını , ne olduğunu daha iyi anlatmak için bir videomuz var size. Lütfen yüksek çözünürlükte izleyin. Özellikle far cry 3 oyununu oynayanlar daha iyi anlayacaktır.

Far Cry 3 Oyununa ait bir mocap çalışması

Avatar filmine ait Mocap görüntüleri

Olmassa olmazlardan: Ofis

Evet belkide en önemli kısımlardan birisidir, ofis. Herkes bir araya gelir ve ne yapılacak ne edilecek konuşulur ve herkes tek tek görevini yapıp diğer arkadaşına teslim eder, iyi olan iyi işlere sahip olur burada. Kimi ses aktörü, kimi modelleyici, kimi koder(yazılımcı) vs. İşte bunların hepsi ayrı ayrı Skype vb ses gönderimlerinden konuşmaktansa bir arada olup çalışınca ortaya The Last Of Us gibi harika yapımlar çıkıyor ya da GTA 5 mi desem?

Tabi son olarak aşağıda ki ürünlerimiz de gereklidir.

İyi bir bilgisayar, çizim tableti, Typee set vb. herşey olmak zorundadır. Oyun yapımcılarının pek azı Windows sistemini kullanır. Genel olarak MAC tercih edilmektedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ve Mac

Ve Mac

Yani dememiz odur ki

Bu iş önünüze gelip siz oynayıp eğlendiğiniz gibi olmuyor. Çok masraflı ve çok zor işler ancak azim ve tutumluluk,sorumluluk bu işin olmazsa olmazlarıdır. Olmazsa gerçekten olmaz bu işler. Elbette gözünüzü korkutmasın androidteki traffic racer ' ı oynamayan ya da subway surf 'ı oynamayan yoktur. Böyle düşünün küçükten başlayarak kendinizi geliştirebilir ve nasıl olsa iyi bir yere geleceğim diyerek güç alabilirsiniz. Ufaktan başla ama hedefin hep en büyüğü, hatta imkansızı olsun. Emin ol başaracaksın.

Ve sana teşekkür ederiz.

Bu bizim onedioda ki ilk paylaşımımız belki sizin için ufak gibi görünebilir ama bizim için çok önemli yazımızı buraya kadar okuduysan sen mükemmel bir insansın. Süpersin, cansın canansın. Seni oralarda bir yerlerde asla unutmayacağımızı ve çok sevdiğimizi bil istedik ;) 

DİPNOT: Yorumları Mutlaka Okuyunuz :)

Sizlerde eksik olan adımları yazabilirsiniz. Yorum yapanlar ciddi anlamda çok önemli eksiklikleri tamamlamış ve gayet güzel bilgiler vermişler okumanızı tavsiye ediyoruz. Sizler de yorum yapabilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
150
52
37
23
15
14
9
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ufukdiyo

Oyun yazmaya başlar başlamaz the Sims falan beklemek mantıksız. Flappy bird, mario, angry birds'ün başarısı 2D oyunların da sektörde iyi yer tuttuklarını gös... Devamını Gör

OğuzHan

Güzel insan yorumun bizim ve diğer okuyucular için çok değerli. Teşekkürler ederiz.

Ahmetcan Oral

Eskiye oranla daha kolay oyun geliştirmek. Piyasadaki tüm iyi oyun motorları kişisel kullanım için ücretsiz. "Cry Engine' de dahil." piyasadaki en iyi fizik ... Devamını Gör

Ahmetcan Oral

...Basit oyunlar için Unity' de var. 3D modelleme için açık kaynak Blender programı var. 3d max kullanmak saçma. Lisansı yazılım kullanacaksanız elinizde Cry... Devamını Gör

Mustafa Üstün

Paylaşımınız için çok teşekkür ederim bizim gibi bilgi kirliliği yaşayan gençlere ışık oldunuz. :)

OğuzHan

Merhabalar güzel insan, çok değerli yorumun için çok teşekkür ederiz. Dahası gelecektir.