Görüş Bildir
Haberler
Üniversitede Akademik Hayat: Zekice Çalışma Yöntemleri

Üniversitede Akademik Hayat: Zekice Çalışma Yöntemleri

parlakbirgelecek.com
28.04.2014 - 19:39 Son Güncelleme: 28.04.2014 - 21:04

Üniversitede Akademik Hayat: Zekice Çalışma Yöntemleri

Üniversite öğrencilerinin en büyük problemlerinden biri, tüm derslere yeteri kadar vakit ayıramamak ve her birine ayrıntılı bir şekilde çalışamamak. Bu durum öğrencilerin tüm derslerde istedikleri ölçüde başarılı olamamalarına sebep olabiliyor. Özellikle birinci sınıf öğrencileri, üniversite hayatına ve yeni öğretim yöntemlerine alışma sürecinde vize ve finallere hazırlanırken kaygılanabiliyorlar. Biz de senin için daha etkili çalışmana ve sınavlarda daha başarılı olmana yardımcı olacak birkaç ipucu hazırladık:

Yap

·       Her derste ayrıntılı ve okunaklı notlar al. Her biri için ayrı bir defter kullanmak ya da her dersin notunu ayrı bir soyada arşivlemek doğru bir seçenek olabilir.

·       Notlarını sık sık gözden geçir. Bunun için dersler arasındaki boşlukları, otobüs yolculuğunu ya da arkadaşlarını beklediğin zamanları kullanabilirsin.

·       Ezberlemen gereken konuları 3’er set halinde ezberlemeye çalış. Her bitirdiğin setin ardından yenilerini ekle. Böylece daha hızlı ve konular arasında bağlantı kurarak ezber yapabilirsin. Bunun yanı sıra Ezber Bozan Ezber Teknikleri yazımızı okuyarak ezber yapma konusunda kendini geliştirebilirsin.

·       Ders sırasında tartışılan konular hakkında daha fazla bilgi edinmeye çalış. Bunun için kitaplardan, makalelerden, tezlerden, konuya ilişkin web sitelerden ve diğer internet kaynaklarından faydalanabilirsin.

·       Zaman zaman küçük sınavlara benzeyen uygulamalarla öğrenme düzeyini kontrol et.

·       Sınavlarından en az bir hafta önce ders çalışmaya başla. Böylece anlamadığın bölümleri öğretim görevlilerine sorma veya konu ile ilgili araştırma yapmana zamanın olacaktır.

·       Öğrenme biçimini bul. Bunun için Öğrenme Şeklini Keşfet yazımızdan faydalanabilirsin. Böylece daha verimli ve etkili çalışma şekilleri geliştirebilirsin.

·       Ek dersleri veya laboratuvar derslerini kaçırma. Eğer bir çalışma grubu varsa buna dahil ol.

Yapma

·       Yalnızca anahtar kelimeleri ya da konu başlıklarını not alma ya da kelimelerin altını çizerek dersi dinleme. Hangisinin daha önemli olduğunu ya da öğretim görevlisinin hangi konu üzerine dikkat çektiğini unutabilirsin.

·       Notlarını yalnızca sınavlardan önce okuman ya da sadece not aldığın gün görmen konular arasında bağlantı kurmanı ve konuyu detaylı bir şekilde öğrenmeni engelleyebilir.

·       Tüm bilgileri bir anda ezberlemeye çalışma. Bu kafanın karışmasına sebep olabilir.

·       Öğretim görevlisini ve ders kitabını bilgi edineceğin tek kaynak olarak görme.

·       Notlarını birkaç kez okuduktan sonra sana tanıdık geldikleri için konuları öğrendiğini düşünme.

·       Sınavlarından bir gün önce çalışarak tüm bilgileri öğrenebileceğini düşünme.

·       Tek bir şekilde öğrenebileceğini düşünme öğrenmenin çeşitli yolları olduğunu unutma.

·       Kopya hazırlama.

Kaynak: http://www.parlakbirgelecek.com/tr/fa...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
73
23
11
10
8
3
0