Türkiye'ye Kaçmıştı: Suriyeli Mülteci Belediye Başkanı Oldu!
Türkiye'ye Kaçmıştı: Suriyeli Mülteci Belediye Başkanı Oldu!
29 yaşındaki Suriyeli bir mülteci olan Ryyan Alshebl, Almanya'nın güneybatısında yer alan Ostelsheim kasabasında belediye başkanı olarak seçildi. Kendisi yaşadıklarını New York Times'a anlattı. Detaylar içeriğimizde...👇
Not: İçerikte kullanılan bazı görseller temsilidir.
Kaynak: Independent Türkçe
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Suriyeli bir mülteci, geçtiğimiz ay Almanya'nın güneybatısında yer alan yaklaşık 2 bin 500 nüfuslu Ostelsheim kasabasının belediye başkanı seçildi.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
29 yaşındaki Ryyan Alshebl, 2015 yılında Suriye'deki memleketi Suwaida'dan kaçmıştı. Kendisi ülkesinde finans ve bankacılık yönetimi alanında eğitim almaya başlamış ancak savaş başladıktan sonra bu eğitimini yarıda bırakmıştı.
Almanya'nın Ostelsheim kasabasında belediye başkanı seçilen Alshebl, bunu nasıl başardığını geçtiğimiz gün New York Times’ta yayınlanan röportajında tüm detaylarıyla anlattı.
Independent Türkçe’nin haberine göre; kendisi 2015 yılında ülkesinde askere çağırılınca benzer durumda olan pek çok insan ile birlikte ülkesini terk etti.
Arkadaşı Ghaith Akel ile Türkiye'ye kaçan siyasi, Almanya’ya yürüyerek, tren ve otobüse binerek ulaştı.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Akabinde Ostelsheim'in yakınındaki Althengstett'e gitti. Alshebl, bu bölgedeki pek çok kişinin fabrikalarda işçilik yaptığını ya da tarım ile uğraştığını söylüyor.
Kendisi bölgede ‘beyaz Almanların’ çoğunluk olduğunu ve onlara ulaşmak için pek çok engeli geçmeleri gerektiğini de ifade ediyor.
Ayrıca mültecilerin Almanca öğrenerek fırın ve kasaplarda çalıştığını ancak bunun bir 'entegrasyon' olmadığının da altını çiziyor.
“Yeni ya da tuhaf olan her şeyi endişe verici buluyorlar. 'O sarışın değil, Svabya lehçesini konuşmuyor' diyorlar.”
Bu bağlamda siyasete de ilgi duymaya başladığını ifade eden Alshebl, kamu yönetimiyle ilgili bir programa kaydoluyor ve Althengstett Belediyesi'nde staj yapmaya başlıyor.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Kendisini işe alan kişi ise Althengstett Belediye Başkanı Clemens Götz. Ayrıca kendisini seçimlere katılması konusunda cesaretlendiren kişi de Götz olmuş.
Bölge sakinleriyle kurduğu iletişimin de güçlü olduğunu dile getiren Alshebl, Alman kültüründeki yemekleri de sevdiğini dile getiriyor.
Bölge sakini Ulrich Gellar adlı bir emekli kendisi hakkında ‘Bizimle bira da içiyor. Böyle küçük şeyler büyük etki yaratır’ diyor.
Seçim kampanyası sırasında tüm evleri tek tek gezen politikacı 1 Mayıs'ta baharın gelişinin kutlandığı festivalde annelerin kreş problemini, yaşlıların huzurevi şikayetlerini dinlemiş.
Ancak kendisi bazı kesimler tarafından tepkiyle de karşılaşmış. Sosyal medya kullanıcıları, ‘Mülteciye nasıl oy vereceksiniz?’ diyerek kendisinin şeriat hukuku uygulayacağını da iddia etmiş.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Ancak kendisi Almanya’ya geldikten 8 yıl sonra Belediye Başkanı olmayı başararak geçerli oyların yüzde 55,41'iyle Almanya'nın Ostelsheim kasabasında belediye başkanı seçilmiş.
Almanya'da vatandaşlık alabilmek için en az 8 yıl ülkede yaşamak gerekiyor ancak Suriyelilerin birçoğu güçlü Almanca bilgisi ve topluma bağlılık gibi nedenlerle daha erken sürelerde vatandaş olabiliyorlar.
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
Yorum Yazın
eğitimlisi akıllısı gitti bize çöpü kaldı işte
Bizdekiler kizlarimizin etek alti görüntülerini hüner mis gibi telefonla cekim yapan ahlaksizlardan olusur.Kizlari 12 yasinda baslarlar sicar gibi dogurmaya....
Avrupa zaten göçmenlerini seçerek aldı. Geri kalanları da bize iteklediler.
Milletin ülkesine gidene bak, bize de işsiz güçsüz fare gibi doğuran kadınlar..Abaza Abaza gezen sapıklar