Görüş Bildir
Haberler
Türkiye Barolar Birliği'nden Sandık Güvenliği Hattı

Türkiye Barolar Birliği'nden Sandık Güvenliği Hattı

ATKN
31.10.2015 - 23:15

Türkiye Barolar Birliği, gönüllü avukatlardan oluşan 'Seçim Güvenliği Merkezi'ni, 1 Kasım'da hayata geçirecek. Türkiye genelinde Oy ve Ötesi, Ankara özelinde de Oy ve Ötesi ile birlikte Ankara'nın Oyları ile hazırlıklarını yürüten Türkiye Barolar Birliği, 1 Kasım'da sandıkları yakın takibe alacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

TBB Seçim Güvenliği Merkezi'nde görev alacak avukatlar, gün boyunca vatandaşların seçime ilişkin sorularını yanıtlayacak; oy verme ve oy sayım sürecinde sandık müşahitlerine hukuki destek verecek. 

Türkiye'nin her yerinden 0312 988 16 70-76 (7hat) numaralı telefondan ulaşılabilecek Seçim Güvenliği Merkezi'nde, gelen çağrının durumuna göre ilgili baroya veya varsa Oy ve Ötesi'nin ilgili temsilciliğine yönlendirme yapılacak. Amaç, ülke çapında oy güvenliğini sağlamak.

Ankara özelinde, avukatlardan oluşan gezici ekipler gerektiğinde sandık yerine ulaşarak müdahalelerde bulunacak; durumu tespit ve tutanak altına alabilecek.

AGİT yakın takibe aldı

Seçimlere güvenin yitirilmesinin toplumsal huzur ve demokrasinin önündeki en büyük tehlike olduğuna dikkat çeken TBB Başkanı Feyzioğlu, uluslararası camianın da Türkiye'deki seçimi yakın takibe aldığını söyledi. Türkiye'nin de üyesi olduğu Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı'nın (AGİT) seçim gözlem heyetinin Türkiye'de bulunduğunu söyleyen Feyzioğlu, AGİT heyetiyle görüştüklerini ve seçim günü heyetin TBB Seçim Güvenliği Merkezi'ni ziyaret edeceklerini aktardı.

Türkiye Barolar Birliği

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
24
4
0
0
0
0
0