Görüş Bildir
Haberler
THY Başkanı'na Başbakanlık Aracı mı Verildi?

THY Başkanı'na Başbakanlık Aracı mı Verildi?

adem kara
24.03.2014 - 13:10 Son Güncelleme: 24.03.2014 - 13:57

THY Başkanı'na Başbakanlık Aracı mı Verildi?

MİT’in Nijerya’ya silah taşımasında araç olduğu iddia edilen THY’nin Yönetim Kurulu Başkanı’nın “Başbakanlık resmi aracı” ile gezmesi, Başkent kulislerini hareketlendirdi.

Rizeli THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, Başbakan Erdoğan’ın hemşerisi ve yakın çalışma arkadaşı. THY grevinde çalışanlara dönük olumsuz tutumu, Erdoğan-Gülen kavgasında cemaate dönük sert çıkışları, cemaate yakın milletvekillerine uçaklarda koltuk vermemesi, AKP’den yana olmayan yayın organlarını uçaklara almaması gibi uygulamalarıyla tanınıyor.

İnternete düşen bir ses kaydındaki iddiaya göre Erdoğan adına ‘yolsuzluk’ operasyonunu durdurması için Zekeriya Öz’le görüşerek aracılık bile yapmış. Topçu’nun Başbakan’ın oğlu Bilal Erdoğan ile samimiyetini bilmeyen yok. Bir başka iddiaya göre ise Topçu, YÖK Üyesi ve Maliye Bakanlığı Müsteşarı Naci Ağbal’ı arayarak Dubai’den geçiş yapacak kızı için İTÜ’de kontenjan artırımı istemiş.

İDDİALARIN ODAĞINDAKİ ADAM

Karşı gazetesinden Göksel Bozkurt ve Rifat Başaran’ın haberine göre , Topçu’yla ilgili son günlerde Ankara’da bazı söylentiler dolaşıyor. Bunlardan biri de kendisine “Başbakanlık” tarafından THY dışında özel bir görev verilip verilmediği… Sorunun nedeni ise Topçu’ya tahsisli sivil plakalı makam aracındaki “çok özel” bir tanımla ilgili. Topçu’nun “34 VN 7XX6″ plakalı Mercedes marka makam aracında “T.C Başbakanlık resmi araç” yazıyor.

Kulislerdeki sorular şöyle: Topçu neden “T.C Başbakanlık resmi araç” yazılı otomobile biniyor? Araç THY mi yoksa Başbakanlığa mı ait? Erdoğan daha önce Zekeriya Öz’e gönderdiği gibi Topçu’ya da zırhlı bir araç mı gönderdi? Gönderdi ise hangi amaçla? Topçu’nun Başbakanlık’ta kamuoyunun bilmediği özel bir görevi mi var?

ARAÇ KARTININ GİZEMİ

Topçu’nun başında olduğu THY Anonim Ortaklığı hisselerinin yüzde 53,57′lik kısmın İMKB’de işlem görüyor. Geri kalan yüzde 46,43′lük kamu payı T.C. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nda. Bu durumda Topçu hangi yetki ve görev ile sivil plakalı makam aracında “Başbakanlık” kartını taşıyabiliyor? THY, Özelleştirme İdaresi’ne bağlı olduğu için kullanıyor ise neden araç kartında açıkça bu ad yazılmıyor ve resmi plaka kullanmıyor.

SİLAH TAŞIMA İDDİASI

“Yolsuzluk ve rüşvet operasyonu” çerçevesinde internete düşen bir ses kaydında MİT’in, THY aracılığıyla Nijerya’ya kime gittiği belli olmayan bir miktar silah gönderdiği iddia edilmişti. THY bunu yalanladı ama kulislerde Topçu’nun bu ve buna benzer gerekçelerle özel görevli olup olmadığı sorusu kafaları kurcalamaya devam ediyor. Özel görevi yoksa, THY gibi bir kuruluşun Yönetim Kurulu Başkanı neden “T.C. Başbakanlık” yazılı bir araçla İstanbul sokaklarında dolaşıyor? Trafikte rahat edip, aracını rahatça park etmek için olabilir mi?

Vagus tv

Kaynak: http://vagus.tv/2014/03/24/thy-baskan...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0