Görüş Bildir
Haberler
Soma'da Babasını Kaybeden Minik Enes Yaşamını Yitirdi...

Soma'da Babasını Kaybeden Minik Enes Yaşamını Yitirdi...

FreiGeist
04.05.2015 - 16:52 Son Güncelleme: 04.05.2015 - 20:13
İçeriğin Devamı Aşağıda

Soma'daki maden faciasında hayatını kaybeden işçi Hayrullah Baygül'ün Serebral Palsi (beyin felci) hastası 3 yaşındaki oğlu Enes Baygül, verdiği yaşam mücadelesini kaybetti... 

Hayrullah Baygül, Soma faciasında hayatını kaybeden 301 işçiden biriydi.

24 yaşındaki Zemine Baygül eşini kaybetttikten sonra minik Enes için vediği mücadeleyi tek başına yürütüyordu.

Enes’in 1000 TL’yi aşan ve devlet tarafından karşılanmayan sondasından mamasına, bezine kadarki masraflarını tamamlamakta zorlanan genç kadının sıkıntılarını CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz meclis gündemine taşımış soru önergesi vermişti ancak tüm bunlarla ilgili harekete geçilmedi.

İki önerge verilmiş

İki önerge verilmiş
İçeriğin Devamı Aşağıda

hurriyet.com.tr’den Banu Şen'e konuşan Sakine Öz, bakanlıkların sorumluluklarını yerine getirmediğini vurgulayarak şunları söyledi:

“Verdiğimiz iki soru önergesine yönelik yanıt gelmemişti. Soma’da faciadan hemen sonra, oradaki kadınların ve çocukların gelecekleriyle ilgili ne yapılması gerektiğiyle ilgili bir araştırma önergesi vermiştim. O da kabul edilmedi. Soma Komisyonu’nun kurulduğunu gerekçe gösterdiler. Ama ikisi birbirinden tamamen ayrıydı. Benim önerim tamamen sosyal ve psikolojik alanda geride kalanların sorunlarının çözümüyle ilgiliydi. Hem soru hem de araştırma önergelerinin yanıtı gelmedi. 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın orada geride kalanların durumlarıyla ilgili ne yaptığı ile ilgili bir açıklama, çalışma görmedim. Oradakilerin birçoğu genç annelerdir. Enes’in annesi de küçücük 20’li yaşlarında yaşında bur kız çocuğu gibi. Çok zordu. O yaştaki bir annenin sabredebileceği bir çocuk değildi. Cihaza bağlı, sadece gözlerinin görebildiği bir çocuktu. Ama yine de tertemiz, pırıl pırıl bakıyordu. Mücadele ediyordu. Tüm çığlığa rağmen bir şey yapılmaması tamamen sorumsuzluktur. 

Devletin, bakanlığın, kurumlarının sorumluluk hissetmemesi, üzerine düşmemesi duygusudur. Yadsıdığım bir durum. Orada Enes gibi başka çocuklarımız da var. Engelli, psikolojik sorun yaşayan. Onların hem sağlıklarıyla ilgilenilmesi, hem giderlerinin karşılanması hem de yardımcı olunması gerekir. Bu bakanlıkların sorunudur. Bakanlık olarak sorumluluklarını yerine getirmeleri gerekmektedir.”

Kaynaklar: Hürriyet ve AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
1
0
0
0