Çorum’da bir caminin minaresindeki hoparlörlerden, ABD’li şarkıcı Lana Del Rey’in 2012 çıkışlı “Summertime Sadness” parçası çalındı. Olayın, çevrede bulunan bir vatandaş tarafından cep telefonuyla kaydedilmesinin ardından video viral oldu ve milyonlarca görüntülenme aldı.
Her adımları olay, her söyledikleri her paylaştıkları gündem oluyor. Kendileri bu kadar göz önünde olunca sosyal medyada haklarında şakalar yapılması da gayet doğal. Evet, ünlü isimlerden bahsediyoruz. Ünlüleri mizahımızın mezesi haline getirmekten bir an olsun vazgeçmiyoruz. Bakalım geçtiğimiz hafta kimler ünlüleri mizahlarına alet ederek etkileşimini taştan çıkarmış?
Haftanın son gününe geldik. Her gün olduğu gibi yine bugünü de günün en çok dikkat çeken tweetleri ile kapatıyoruz. X'in mizah ustaları, enerjileriyle bugün de X'in gündemini şekillendirdi. Bakalım, pazar günü hangi kullanıcıların tweetleri kahkahaları tetikledi, hangileri yoğun beğeni alarak viral hale geldi.Keyifli okumalar 💃
Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, geçtiğimiz günlerde katıldığı ödül töreninde gömleğini çıkarıp kaslarını sergilemesiyle gündem olmuştu. 76 yaşındaki profesör, o olayın üzerinden çok geçmeden bu kez spor fuarında yine aynı hareketi yaptı.Detaylar 👇
X’te İngiliz mutfağını öven bir hesaptan paylaşılan kahvaltı fotoğrafı, Türk kullanıcının yaptığı yorumla gündeme oturdu. “Tarihi eser çalacağınıza yemek tarifleri kitabı çalsaydınız keşke” diyen kullanıcının paylaşımı, 3 milyondan fazla görüntülenerek sosyal medyanın en çok konuşulan tweetlerinden biri oldu.
Türkiye'nin saç ekimi konusunda adeta bir merkeze dönüştüğünü artık bilmeyen yok. Saç ektirmek için ülkemize gelenler arasında ünlü isimler de bulunuyor. İddialara göre Hırvat futbolcu Antonio Kacunko da saç ekimi için Türkiye'yi tercih eden isimlerden biri oldu. Ancak futbolcunun işlem sonrası görüntüsü, saç ekiminden çok ortaya çıkan kabarıklıkla konuşuldu. Kacunko'nun son halini gören sosyal medya kullanıcıları da sessiz kalmadı. Görüntüler kısa sürede yorum yağmuruna tutuldu.
Görücü usulü evlilik hala hayatımızda ama bu kez olay biraz farklı. Bir ablanın aracılık ettiği damat adayı, istediği gelin adayının özelliklerini yapay zeka ile yaptırması sosyal medyada viral oldu. Damat adayının istediği gelini yapay zeka ile yapması ve görselleri sticker olarak kullanması hem güldürdü hem de şok etti. Detaylar 👇
Açıklamalarıyla, tarzıyla dikkat çeken deprem uzmanı Şener Üşümezsoy, katıldığı davette ilginç anlara imza attı. Üşümezsoy sahneye çıktı, gömleğini çıkardı ve vücut şov yaptı. Açıklamalarda bulunan Şener Üşümezsoy, 'Öleceğiz ama böyle genç olarak ölmemiz lazım' dedi.
Emre Aşkın isimli bir Ankaralı şarkıcının “Tost Yapacaktım Kaşar da Yoktu Aklıma Sen Geldin” isimli şarkısı sosyal medyada gündem oldu. Şarkının sözlerindeki iğneliyicilik ve çekilen klip sosyal medya kullanıcılarından ‘tam not’ aldı!
Konser gibi kalabalık alanlara girmeden önce detaylı bir üst aramasından geçersiniz. Yanınızda herhangi bir zararlı madde olup olmadığını en ince detayına kadar kontrol edilir. Parfüm, çakmak, deodorant, herhangi sivri uçlu bir malzemenin kalabalık ortamlara alınmasına izin verilmez. Yemen'de de kalabalık bir alana girilmeden önce üst taraması yapıldı. Fakat o anlarda ortaya çıkan görüntüler sosyal medyada goygoy malzemesi oldu.
Şarkıcı Gülşen, memleketi Ordu'dan İstanbul'a dönüş yaptı. Havalimanında kameralara yakalanan Gülşen'in Ordu'da fındık toplamadan döndüğü iddia edildi. Elinde market poşetiyle dikkat çeken Gülşen, sosyal medyada goygoycuların diline düştü. Ordulular, Giresunlular bir olup 'Fındık zamanı mezardaki ölüler bile ayaklanır kimsenin kaçarı yok' yorumunda bulundu.
X'te paylaşılan bir gönderi kısa sürede yaklaşık 10 milyon görüntülenme aldı. '@Luvidk21_' isimli bir kullanıcının yaptığı paylaşım, özellikle Z kuşağının ve Y kuşağının sınırında yer alan 1998-2001 doğumlu kadınları hedef alınca ortalık adeta mizah festivaline dönüştü.
İlk buluşmada nikah dairesine gitmek isteyenlerin başarısız ilişki denemeleri sosyal medyada gündem oldu. X'te '@BerkEfe7k' isimli kullanıcının mizahi paylaşımı goygoycuları harekete geçirdi. İşte ilk buluşmada evlilik hayali kuranlardan çocuklarının ismine karar verenler...
'Biz ne ülkesiyiz?' diye soracak olursanız, alacağınız en popüler cevaplardan biri de 'kedi ülkesiyiz' olacaktır. Sokak kedilerini de ev kedilerini de çok severiz, onları besleriz, büyütürüz ve her birine özel isim veririz. Kimine pırtık, kimine çorap, kimine her zamanın favorisi boncuk...Sosyal medyada viral olan bir haritada, Türkiye'de illere göre en çok verilen kedi isimleri yer aldı. Muhtemelen uydurmasyon olan bu haritaya pek çok yorum yağdı.
Aramızda kıskanç olmayan var mı? Eminiz 'ben hiç kıskanç değilim' diyen birisi bile esasında kıskançtır. Çocukken oyuncağımızı, büyüyünce arkadaşımızı, sevgilimizi, eşimizi kıskanmaya başlarız. Kimi bunu birazcık abartıp gülünç hallere de düşebilir. Bu kez o gülünç hallere düşenlere yer vereceğiz. İşte X'te atılan bir tweete gelen birbirinden komik yorumlar.
Her adımları olay, her söyledikleri her paylaştıkları gündem oluyor. Kendileri bu kadar göz önünde olunca sosyal medyada haklarında şakalar yapılması da gayet doğal. Evet, ünlü isimlerden bahsediyoruz. Ünlüleri mizahımızın mezesi haline getirmekten bir an olsun vazgeçmiyoruz. Bakalım geçtiğimiz hafta kimler ünlüleri mizahlarına alet ederek etkileşimini taştan çıkarmış?
Sosyal medyada bu kez klasikleşen “fakir pastası” ilginç görünüşüyle gündem oldu. Bisküvili pastanın alışılmış düzgün formundan oldukça uzak görüntüsü, Picasso tablolarını aratmayan bir manzaraya dönüşünce sosyal medya kullanıcılarının da diline düştü.
X'te yapılan komik paylaşımlar tüm sosyal medyayı besliyor. Buradan çıkan paylaşımlar farklı mecralarda bile insanları güldürüyor. Bu da X'i mizahın en önemli kaynağı haline getiriyor. Bakalım bu haftayı kapamaya hazırlanırken kimler paylaşımlarıyla güldürmüş? Kimler etkileşime doymuş?
Geçtiğimiz hafta halen daha alışamadığımız ismi X olan Twitter'da eğlenceli paylaşımlar gördük. Yine ilişkilerini, ailelerini, gördükleri komik sahneleri paylaşanlar da oldu hazırcevaplılıkla alıntılama özelliğinin hakkını veren de... Bakalım geçtiğimiz hafta en çok hangi paylaşımlara gülünmüş? Kimler etkileşime doymuş?
Mizah sadece dergide, ekranda, kaydırmalı videolarda değil, kimi zaman sokakta, hayatın içinde! Bu yüzden günlük hayatta yakaladıkları kareleri, olayları paylaşanlar hem çok seviliyor hem de etkileşim rekorları kırıyor. Bakalım son zamanlarda sokağın mizahında neler dönmüş? X kullanıcıları nelere gülmüş?İyi eğlenceler 🚀