Görüş Bildir
Haberler
Seçmece Bunlar Seçmece! Sözlerine İnanabilmeniz İçin Önerilen 14 Besin Seçme Tüyosu

Seçmece Bunlar Seçmece! Sözlerine İnanabilmeniz İçin Önerilen 14 Besin Seçme Tüyosu

Eskiden pazarcılar, müşterilerinin ürün seçmelerine izin vermez; en güzellerini tezgahın ön kısmına dizer, kötülerini arkadan poşetlere doldurup satardı. Artık o devirler geçti! Pazarda olsun, markette olsun herkes kendi alacağı ürünü kendi seçebiliyor. Peki iyi ürünü nasıl anlarız? İşte size bazı besinler için tavsiyeler...

1. Şeftali

1. Şeftali

İnce tüylü ve çok sert olmayan, rengi de kırmızıya dönük olanları tercih etmek gerekir.

2. Kahve

İyi öğütülmüş kahve hiçbir zaman plastik kavanozlarda tutulmamalı, sadece cam veya metal kutularda saklanmalıdır. Son kullanma tarihine bakın, bu zaman aralığı 18 aydan fazla olmamalıdır.

3. Bal

Doğal bal şeffaftır ve tek renktir. Kaliteli bal çok tatlıdır ve özel bir kokuya sahiptir. Balı iki parmağınızın arasına alın ve parmaklarınızı hafifçe kapatın: cildiniz tarafından kolayca emilirse, sorun yok.

4. Karpuz

4. Karpuz

Karpuz seçerken bakmanız gereken birçok şey vardır. Bunlardan birincisi karpuzun görünümü; karpuzun dip kısımları sarı ve çizikliyse bu iyiye işaret. Tırnağınızla kabuğunu çizmeye çalışın, kolay çiziliyor ve düzgün simetrik şekilliyse bu da olumlu bir işaret. Sapına bakın, kuru; ince ve çabuk kopuyorsa olgunlaşmıştır. Dinlediğinizde de kalın/baz  bir ses geliyorsa iyidir.

5. Et

Taze et pembedir, parlak kırmızı ya da kahverengi değildir. Yağ çizgilerine dikkat edin: parlak ve çok ince olmalıdır. Eti de sıkıştırdığınızda orijinal haline dönmeli ve elinize yapışmamalı.

6. Dondurma

Paketli dondurmaların içeriğini mutlaka okuyun. Meyveli dondurmalar genellikle meyveden değil meyve aromasından yapılır bu yüzden fındık,badem fıstık, sakızlı gibi seçenekleri tercih etmekte yarar var. Genellikle buzparmaklar doğal ürünlerden yapılmaz.

7. Çikolata

Öncelikle çikolatanın içeriğine göz gezdirin. İçeriğinde ne kadar az madde varsa o kadar iyidir. Kaliteli çikolata kakao içermelidir, ancak buna benzetilen türev ürünler yapay bir ürünün işaretidir. Ayrıca bitkisel yağ yerine kakao yağı içeren bir çikolata seçmeniz önerilir.

8. Ekmek

Taze ekmek sert olmamalı, bu yüzden ekmek alırken mutlaka eldiven yardımıyla ekmeğe dokunun. Plastik poşetler ekmeğin uzun süre dayanıklı kalmasını sağlayabilir fakat birkaç saat içerisinde tadını bozar.

9. Kaşar peyniri

9. Kaşar peyniri

Kaşar peyniri alırken rengine, deliğine ve dokusuna dikkat edin: Delikler bütün parçaya eşit şekilde dağıtılmalıdır. Peyniri biraz sıktığınızda şeklini değiştirmezse, almamayı tercih etmeniz daha iyi olabilir.

10. Dolmalık biber

Dolmalık biber seçerken alt taraftaki şişkinliğe bakmalısınız. Eğer dört bölüm halindeyse bu iyiye olduğu anlamına gelir.

11. Kiraz

11. Kiraz

Kirazların görünümü önemlidir; parlak ve temiz görünümlü olanlarını tercih etmelisiniz. Koyu renkli olan kirazlar açık renkli olanlara göre daha tatlıdır. Çok yumuşak veya çok sert olmamalıdır.

12. Taze soğan

12. Taze soğan

Taze soğan seçerken yeşil e beyaz kısmının ayrıldığı sınıra dikkat edin. Eğer yeşil kısım kademeli olarak ilerliyorsa seçmemeniz gereken bir üründür.

13. Kuru soğan

13. Kuru soğan

Düzgün şekilli, filizlenmemiş ve yumuşamamış olmalıdır.

14. Balık

14. Balık

Taze bir balık parlak gözlüdür; buğulanmış ve şişmiş gözler bayat bir balığın işaretçisi. Solungaçlar parlak kırmızı veya açık pembe olmalıdır. Balıkları elinize aldığınızda kuyruğu serbestçe sallanmalıdır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
148
36
26
26
26
15
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
SosyoPsikoloji

Güzel galeri fakat en çok işime yarayan cümleydi, sağ olun ; "Taze ekmek sert olmamalı" :/

sevimilkovich

başka peynir fotoğrafı tercih edemez miydiniz ?!?!?! karpuzdan anlayalım diye girdim kaşıntıyla çıkıyorum :(

Elena Claire Carter

Peynir fotoğrafı bana küçük çaplı bir kalp krizi yaşattı