Görüş Bildir
Haberler
Sadece Endişeden Yaratılmamışlar! Anksiyeteden Muzdarip İnsanların 7 Süper Gücü

etiket Sadece Endişeden Yaratılmamışlar! Anksiyeteden Muzdarip İnsanların 7 Süper Gücü

idil kaba
03.09.2018 - 16:06

Siz de bu güne kadar anksiyetenin bir hastalık veya bozukluk olduğunu mu düşünüyordunuz?

İnsanlar anksiyetenin içine çekildiği zaman, habersiz bir şekilde süper güçleri gelişiyor ve hayatta zorluklarla daha rahat baş edebilmelerini sağlıyor.

Bu süper güçleri sizler için derledik, öğrenmek için içeriğimizin devamına buyurun...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kendilerine yalan söylendiğini kolaylıkla anlayabiliyorlar

1. Kendilerine yalan söylendiğini kolaylıkla anlayabiliyorlar

Anksiyeteye sahip insanlar diğer insanlara göre çevresinde gelişen olaylara ve insanların ne söylediğine daha çok dikkat ediyorlar. Bu sebeple, kolaylıkla söylenen yalanları ve mantıksız gelen sözleri yakalayabiliyorlar.

2. IQ'nun bir başka seviyesi

2. IQ'nun bir başka seviyesi

Bu resimdeki adam dünyanın en zeki insanı, Kim Ung Yong. 2 yaşındayken dört dil öğrenmiş, 3 yaşındayken cebir biliyormuş, misafir öğrenci olarak üniversiteye gittiğinde ise 4 yaşındaymış. Dahası NASA'ya 7 yaşında davet edilmiş. Adı Guinness Rekorlar kitabında en yüksek IQ' ya sahip insan olarak geçiyor: 210.

Anksiyeteye sahip Yong, hem çok analitik hem de çok kaygılı. Bu durum onun zeka seviyesini olumlu etkiliyor. Hiçbir şey onun gözünden kaçmıyor, her detaya oldukça dikkat ediyor. Araştırmacılar, anksiyete ve yeteneğin birbirleriyle ilişkili olduğunu kanıtlamış.

3. Altıncı hisleri oldukça güçlüdür

3. Altıncı hisleri oldukça güçlüdür

Anksiyetesi olan insanların, doğuştan geleceği tahmin edebilme özelliği vardır. Anksiyete eski çağlardan bu yana var olmuştur ve insanoğlu doğumundan itibaren endişelerle doludur. Hislerimiz endişeleri ve tehditleri tanımlamamıza yardımcı olmaktadır. Çalışmalara göre, anksiyete sahibi insanlar tehditleri 200 milisaniyede belirleyebiliyorlar. Hisleri sayesinde, olası bir tehlikeyi çok kısa sürede çözümleyebilirler. Hatta bu sayede bir hayat bile kurtarabilirler.

4. Akıl okuma özellikleri ile dikkat çekerler

4. Akıl okuma özellikleri ile dikkat çekerler

İnsanların yaydığı enerji sayesinde, anksiyetesi olan insanlar akıl okuyabiliyorlar. Diğer insanların enerjisini tanımlama özelliğine sahipler. Kolaylıkla negatif sinyalleri alarak, buna göre tepki verebiliyorlar. Bu nedenle negatif enerji yayan insanların yanında çok uzun süre kalmamayı tercih ediyorlar. 

Çevrelerine öylesine duyarlılar ki, onlar için akıl okumak çok kolay!

5. Hafıza ve yaratıcılık onlardan sorulur

5. Hafıza ve yaratıcılık onlardan sorulur

Anksiyetesi olan insanlar uzun süre düşündükleri için, kolaylıkla her şeyi hatırlarlar. Ayrıca yaratıcılıkları da bir o kadar gelişmiş. Çoğu insanın aksine bir duruma çeşitli perspektiflerden bakarlar. Bu durum farklı düşünmelerine ve hafızalarını geliştirmelerine yardımcı olur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Çok daha iyi yargı ve empati yetenekleri vardır

6. Çok daha iyi yargı ve empati yetenekleri vardır

Kimse anksiyetesi olan insanlardan daha iyi yargılayamaz. Kendilerini birçok duygunun içine sürüklerken, diğer insanlarla empati yapmak onlar için çok kolaydır. İnsanların duygularını oldukça iyi anladıkları için onlara her zaman empati ile yaklaşırlar. Ayrıca çeşitli duyguları, diğer insanlara oranla çok daha iyi hissedebiliyorlar.

7. Bitmek bilmez bir enerjiye sahiptirler

7. Bitmek bilmez bir enerjiye sahiptirler

Beyinleri hep düşünür, bedenleri hep hareket eder. Bu durum, daimi olarak artan bir enerjiden kaynaklanıyor. Anksiyetelerinin oluşturduğu gereksiz kaygı yoğunluğundan kurtulmaları için insanlara, bu kaygılarını ve dikkatlerini yoğunlaştırdıkları alanları daha verimli kullanmaları tavsiye ediliyor. Başlangıçta bu onlar için zor bir durum olsa da, bunu başaran birçok insan var. 

Sonuç olarak anksiyete, toplum içinde bilindiği gibi bir bozuluk veya hastalık olmaktan ziyade, sahip olunan yetenekler keşfedildiği takdirde insanların sosyal ilişkilerini ve sorunlarla baş edebilme becerilerini geliştiren bir olgu olarak algılanabilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
238
60
30
13
13
6
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Yldz.r

ayrıca bu özelliklerden ötürü, kimseye de kolay kolay güvenemeyiz. bazen kuruntu olarak çıksa da hissettiklerimiz, çoğu zaman tam 12den vurduğumuzdan kendimi... Devamını Gör

Elif Uvak

o zaman sizin anksiyetteyi tetikleyen yiyecekler listesindekileri yemeye devam

Emine Ata

kapak resmi için geldim cansın Patrick Jane

Aylin Akata

sende mı