Görüş Bildir
Haberler
Özel: 'Koalisyon Kurulmasını Engelleyen Bir Üst Akıl Var'

Özel: 'Koalisyon Kurulmasını Engelleyen Bir Üst Akıl Var'

ATKN
12.08.2015 - 16:35

Başbakan Ahmet Davutoğlu ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arasında yarın yapılacak görüşmede koalisyonun olup olmayacağının kesinleşeceğini söyleyen CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, 'Koalisyon kurulmasını engelleyen bir üst akıl var. Sahadaki milletvekillerimiz seçmenin MHP'ye bir tepkisi olduğunu söylüyor. Eğer bu koalisyon kurulamazsa sayın Genel Başkanımız bu koalisyonun neden kurulamadığı konusunda sayın Başbakan'ın açıklama yapmasını bekleyeceğini söyledi' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel koalisyon görüşmeleriyle ilgili basın toplantısı düzenledi. 

Özel'in açıklamalarından satır başları: 

'Koalisyon kurlmasını engelleyen bir üst akıl var'

Koalisyon kurulmasını engelleyen bir üst akıl var. Sahadaki milletvekillerimiz seçmenin MHP'ye bir tepkisi olduğunu söylüyor. Eğer bu koalisyon kurulamazsa sayın Genel Başkanımız bu koalisyonun neden kurulamadığı konusunda sayın Başbakan'ın açıklama yapmasını bekleyeceğini söyledi.

Genel Başkanımızın ifadesi ile biz koalisyonun olmasını istiyoruz, çünkü Türkiye'ye erken seçimin getireceği maddi ve manevi yüklerden endişe ediyoruz. Yarından itibaren CHP’liler gittikleri illerde neleri ifade edeceklerini biliyorlar.

'Koalisyon kurulamazsa bunun nedenini soracağız'

Koalisyon sonuçlanırsa hangi ilkeler ile yola çıkacağımızı, hükümetten neler beklediğimizi ellerinde tutuyorlar. Koalisyon kurulamazsa bunun nedenini soracağız. Bakanlık sayısı ve ismi dile getirmedik. Masada sadece vatandaşa verdiğimiz sözler, akan kanı gözyaşını nasıl durduracağımızı konuşuyoruz. Vatandaşın yüzünü nasıl güldürürüz öyle koalisyonu tartışıyoruz.

Koalisyon olmazsa MHP’nin AKP’ye evet diyebileceğini ve görüşme yapabileceklerini öngörüyoruz.

'Görüşmede hiçbir bakanlık için pazarlık yapılmadı'

Birilerinin elinde ülkenin direksiyonu bizim elimizde de kırmızı plakaların direksiyonu olsun istiyorlar. Görüşmede hiçbir bakanlık için pazarlık yapılmadı. Yarın koalisyon olmazsa erken seçimin değil herşeye hayır deyip bu defa evet diyebilecek MHP ile koalisyonu da dikkatle izleyeceğiz. Şehit cenazelerinde yaşananlar anlatıldı. Meclis'te terör komisyonu kurulmaması konusunda tepkiler aktarıldı. Bu tepkilerden birisi de şehit annesinden geldiği ifade edildi. (Erdoğan'ın açıklaması) Anayasa bana esneklik tanımıyor ifadesi aslında aklındaki planı deşifre etmiştir.

Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0