Görüş Bildir
Haberler
TV
Müziğin Asıl Kahramanlarına İthaf Edilen Konusuyla Müzikseverlerin Bayılacağı Dizi: Roadies

Müziğin Asıl Kahramanlarına İthaf Edilen Konusuyla Müzikseverlerin Bayılacağı Dizi: Roadies

Fulin
29.07.2016 - 16:45

Müziğin renkli dünyası dışarıdan herkese çok çekici gelir. Büyük sahneler ve o sahnelerin üzerindeki yıldızlar... Müzikseverlerin gördükleri bunlarla sınırlıyken, Amerikan ulusal televizyonu SHOWTIME,  bu devasa endüstrinin arkaplanını Roadies dizisi ile izleyicilere sonuna kadar açıyor. Roadies, bir şekilde müzik ile uğraşan herkesi kolayca içine çekecek bir hikayeye sahip ve bunun yanında ilginç hikayesinde herkesi etkileyecek detaylar var.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Öncelikle "roadie" kelimesinin anlamına bir göz atalım.

Öncelikle "roadie" kelimesinin anlamına bir göz atalım.

Roadie kelimesinin tam karşılığı dilimizde yok; ancak sahne, enstrüman ve bunun gibi ekipmanların konser için hazır olmasını sağlayan eleman olarak tanımlanabilir. Roadie'ler kelimenin kökeninden de anlaşılacağı gibi turnede grup ya da sanatçı ile birlikte seyahat eden insanlar.

Roadies'in konusu çok etkileyici.

Roadies'in konusu çok etkileyici.

Dizide Staton House Band isminde kurgu bir grubun Amerika turnesinden kesitler ekrana taşınıyor. Her bölümde ayrı bir şehrin hikayesi anlatılırken, ilgili şehrin Amerikan müzik tarihindeki önemi vurgulanıyor. Dizinin ilerleyişinde grup elemanlarının ikinci planda olması ve müzik endüstrisinin arka planında yer alan teknisyenler, tonmaysterler, tur menajerleri, prodüksiyon menajerleri, ışıkçılar, güvenlikler, tur otobüsü şoförleri, müzik eleştirmenleri ve konser alanlarına girmesi yasaklı olan grup hayranlarına kadar her detay; hem komedi hem de dram tadında izleyiciye aktarılıyor.

Oyuncu kadrosu mükemmele yakın.

Oyuncu kadrosu mükemmele yakın.

Dizideki karakterler, mükemmel oyunculukları ile konuya kusursuz bir şekilde yön veriyorlar. Diziyi izlemek isteyenlere ön bilgi olarak, ana karakterler hakkındaki bilgilere bir göz atalım.

Bill

Bill

Bill, Staton House Band'in tur menajeri. Ekibin en yetkili kişisi olan Bill, sempatik karakteri ile dikkat çekiyor. Ekibi yönetirken bazı sorunlar yaşasa da ekibi onu seviyor ve ona güveniyor. Bill, gittiği her şehirde duygusal ilişkilerini geride bırakıyor. Shelli'ye ile olan ilişkisi de konu geliştikçe farklı yönlere gidecek gibi.

Shelli

Shelli

Organizasyonun iki numarası. Shelli, hem eğlenceli hem de nasıl iltifat edeceğini bilmeyen bir müzik emekçisi. Eşi de kendi gibi müzik endüstrisinde bir 'roadie' olarak çalışıyor. Onunla kavuşamazken bir diğer taraftan da Bill ile yakınlaşıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kelly Ann

Kelly Ann

Roadies senaryosunun yıldızı. Kelly Ann aslında organizasyonda çok önemli bir noktada değil ancak Staton House Band'e olan tutkusu ve işine derinden duygularla bağlı olması onu farklı kılıyor. Bu tutkusu onu bir diğer taraftan da bu işten uzaklaştırıyor. Aslen sinema okumak isteyen Kelly Ann, bu amacı için tam da grubu bırakmaya karar vermişken, küçük detaylar onu yerinde tutuyor. Bir müzik tutkununun mükemmel bir yansıması olarak Kelly Ann karşımıza çıkıyor.

Reg Whitehead

Reg Whitehead

Reg, dizinin en ilginç karakterlerinden. Bilindiği üzere 'event' endüstrisi dev finans kuruluşları tarafından yönetilen bir ekonomik alan. Reg de işin bu kısmını temsilen dizinin kurgusunda yer alıyor. İngiltere'den mali disiplini ele almak için ekibe katılan Reg'in komik maceraları dizinin eğlenceli anlarına denk geliyor.

Donna Mancini

Donna Mancini

Staton House Band'in tonmaysteri olan Donna, özellikle dizinin önemli bir parçası olan günün şarkısı bölümünde karşımıza çıkıyor. Bu vesile ile söylemeliyiz ki dizinin her bölümünde her konsere özel bir günün şarkısı çalınıyor ve bu şarkılar gerçekten çok iyi.

Milo

Milo

Yine dizinin eğlenceli karakterlerinden biri olan Milo, grubun enstrüman teknisyeni. Aslında bu karakter, roadie'lerin durumu hakkında en net bilgiyi aktaran karakter olarak karşımıza çıkıyor. Çünkü enstrümanı belki de gruptaki sanatçıdan çok daha iyi çalabilen, konuya aşırı derecede hakim olan birisinin bu düzen içindeki yerini gösteriyor. Dizi içindeki Milo'nun konumuna gelirsek, özellikle kendini İngiliz zannetmesi sebebiyle yaptığı aksan herkesi çok güldürecek.

Wesley

Wesley

Kelly Ann'in ikizi Wesley, Pearl Jam ile çalışırken kovuluyor ve Staton House Band ekibine kendini zorla dahil ediyor. Eğlenceli karakteri ile izleyeni gülümsetecek Wesley'in kahve yapma yetenekleri dizinin konusuna ciddi katkı sağlıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Eğer kalbiniz müzik ile atıyorsa doğru yerdesiniz diyor ve sizi dizinin fragmanı ile baş başa bırakıyoruz..

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
68
34
8
6
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın