Görüş Bildir
Haberler
Mutlu ve Sağlıklı Bir İlişkide Olduğunuzun 19 İşareti

Mutlu ve Sağlıklı Bir İlişkide Olduğunuzun 19 İşareti

Bengisu Azder
26.01.2015 - 22:44 Son Güncelleme: 27.01.2015 - 00:36

İlişkiler ya ilgi çekmek için yapılan saçma hareketler, çocuksu soytarılıklar ve güvensizlik hissi ile dolu olur ya da sevgi, güven ve şefkat ile; kötü bir sirk gösterisi gibi olur ya da hayatınızda başınıza gelen en güzel şeylerden biri.

Birçoğumuz zamanında kendisini saçma bir ilişkisi içerisinde bulmuştur, ama çok azımız ilgi peşinde koşmadan, sadece ilk zamanları değil ilişkinin her anı heyecan dolu olan bir ilişkiye sahip olmuştur.

İlişkiler zordur, eğer dikkatli olmazsanız sizi içine çekecek ve derin yaralar ile utanç verici hikayeler bırakacak bir duygu cehennemine dönüşebilir.

Aşk dediğimiz o sisli havada net görmek zordur ve birçoğumuzu bu sırada az çok delirtir. Ama sağlıklı bir ilişkideyseniz bunu bilirsiniz, güvende ve sakin hissettirir, her şey olması gerektiği gibidir.

Kaynak: http://elitedaily.com/dating/just-wor...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Her cuma akşamı takılıyor olmanız gerekmez.

Buluşma ihtimaliniz var diye programını sürekli boş tutan insanlardan değilsiniz. Planlarınızı arkadaşlarınızla yaptığınız şekilde yaparsınız, eğer cuma akşamı işiniz varsa cumartesi görüşürsünüz ya da pazar, kasmaya gerek yok.

2. Partnerinizin morali bozuksa, otomatik olarak sizinle alakalı olduğunu düşünmezsiniz.

Narsisizm ilişkiyi uzun zaman önce terk etti. Artık ufak tefek safsatalardan kavga etmiyorsunuz, her sessizliğin ya da düşük modun sizle alakalı olduğunu varsaymıyorsunuz.

3. Partnerinizin sevdiği her şeyi seviyor gibi davranmak zorunda değilsiniz.

Mutlu hissetmediğinizde veya bir şey hoşunuza gitmediğinde bunu söyleyebilecek kadar rahatsınız. Birbirinizin neyi sevip neyi sevmediğini zaten biliyorsunuz.

4. Birbirinize yemeğe nereye gitmek istediğinizi sormuyorsunuz, cevabı zaten biliyorsunuz.

Nerede yemek yiyeceğinize karar vermek iki saatlik keyifsiz bir oyun değil artık. İkiniz de diğerinin ne istediğini biliyorsunuz, geriye sadece oyunu kimin kazanacağını belirlemek kalıyor.

5. Bir taraf seks konusunda sürekli ısrar ederken bir taraf sürekli kaçışta değil.

Yetişkin seks hayatını kaldıracak kadar olgunsunuz ikiniz de. Birkaç gün bir şey yaşanmadan geçtiğinde bir sorun olduğunu düşünmeye başlamıyorsunuz, biriniz adım attığında ise diğerinin de onun kadar heyecanlı ve istekli hale gelmesi an meselesi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Seks daha iyi, çünkü sadece fiziksel değil duygusal da aynı zamanda.

Yeni ve tuhaf pozisyon denemekten ibaret değil. Seks hiçbir zaman sıkıcı olmayacak, çünkü seksten fazlası artık.

7. Ailelerinizle vakit geçirirken gergin olmanız gerekmiyor.

Ailenizin yanına beraber gitmek büyük bir olay değil. Aileniz de partneriniz de birbirlerinin yanında rahat, siz de babanızın her surat ifadesinde farklı anlamlar aramıyorsunuz.

8. Hatta bazen partnerinizin ailesiyle vakit geçirmek sizi fazlasıyla rahatlatır.

Partnerinizin ailesini sizinkilerden bir soluklanma aracı olarak görürsünüz. Ailenin bütün faydaları vardır, yıllarca birikmiş karmaşık duyguları olmadan. Size yemek yapan birisi olur, peçetenizi kucağınıza serin diye başınızın etini yemeyen biri.

9. Takılmak konusunda kendinizi zorunlu hissetmezsiniz.

Ayrı zaman geçirmek bir şeylerin kötü gittiğinin göstergesi değildir. Birbirinizi görmeden günler geçirebilecek ve bunun birbirinize düşkünlüğünüzde bir azalma yaratmayacağı kadar güçlü bir ilişkiye sahipsiniz.

10. Sessizken de konuşurken olduğu kadar rahatsınız.

İki saat konuşmamış olmanız konuşacak şeylerinizin bittiği anlamına gelmiyor. Hiçbir şey konuşmadan zaman geçirmekten korkmadığınız ve bunun hiçbir şey demek olmadığı bildiğiniz anlamına geliyor. Hem bazen hiçbir şey konuşmamak o an tam ihtiyacınız olan konuşmadır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Kendi hobileriniz ve arkadaşlarınız var.

Kendisinden önceki hayatınıza ve buna benzer yaşamak istemenize saygı duyan bir partnere sahipsiniz. Birbirinizden ayrı sürdürdüğünüz zamana karşı destekleyici ve anlayışlısınız.

12. Plan yapmaya ihtiyaç duymuyorsunuz.

İlişkinizin birlikte eğlenceli şeyler yapmaktan ibaret olmadığı bir noktadasınız, sadece beraber olmanız bile eğlenceli. Para harcamanız ya da numara yapmanız gerekmiyor. Eve yemek siparişi edip televizyon izlemek sizin için yeterli.

13. Sorularınız meraktandır, kıskançlıktan değil.

Birbirinizin gününün nasıl geçtiğini kafanızdaki bir şeyleri çözmek için değil, gerçekten nasıl geçtiğini duymak için sorarsınız. Birbirinizin başarılarını – ve başarısızlıklarını- siz yapmışsınız gibi benimsersiniz.

14. Kimin neyi ödediği konusunda endişe etmezsiniz.

Bunu siz ödersiniz, o diğerini. Bedava yemek yemekle veya karşınızdakini etkilemek ile alakası yok, bunları çoktan geçtiniz. Paylaşma ve önemseme, sırayla ödemek ve paylaşmak ile ilgili artık.

15. Aynı kötü alışkanlıklara sahipsiniz.

İlişkinizin en sevdiğiniz dakikaları arasında beraber bir sigara paylaşmanızı saymanız gayet doğaldır. Anlaşıyorsunuz çünkü birbirinizi anlıyorsunuz. Ve eğer sigarayı veya alkolü bırakacaksanız, bunu beraber yapacaksınız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Birbirinizi uyarabiliyorsunuz.

Bırakmayı istediğiniz kadar birlikte yapmaktan zevk de alıyorsunuz kötü alışkanlıklarınızdan, ancak bir alışkanlık aşırı hale geldiğinde birbirinizi uyarabiliyorsunuz. Klasik deyişle özetlememiz gerekirse, bunu kötü niyetinizden değil önemsediğiniz için yapıyorsunuz.

17. Toplum içindeki aşırı sevgi gösterilerinden hoşlanmıyorsunuz.

İlişkinin ilk zamanlarının geçtiğinizi varsayarak konuşuyoruz,  bunlar sürmüyor biliyorsunuz. Trende birbirlerinin içine düşmüş bir çift görünce kendi ilişkiniz için değil, onlarınki için endişe ediyorsunuz.

18. Her şey “biz” değil.

Birlikte olmanız o insan olduğunuz anlamına gelmiyor. Kendi hayatınızı ve kişiliğinizi korumak istiyorsunuz. Artık “biz” olmanız “ben” olma hakkınızın elinizden alındığı anlamına gelmiyor.

19. Bunu her şeyin sonu saymadan ufak tefek hatalar yapabileceğinizi kabul ediyorsunuz.

Hepimiz zaman zaman çılgınlaşabiliyoruz. Biriniz fazla meraklı davrandığında ya da diğeri ufak bir yalan söylediğinde mesela, kimsenin mükemmel olmadığını biliyorsunuz. Bunu bildiğinizden, her kavgadan veya ufacık hatadan sonra kafayı yemiyor/ yedirmiyorsunuz. Şapşalca hataların ilişkinizi bitirmeye gücünün yetmeyeceğinin farkındasınız.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
181
102
48
10
10
9
9