Görüş Bildir
Haberler
Mutfağa Girdiğinde Her Yeri Batırıp Hiçbir Şey Yapamayanları Sevindirecek 18 Tavsiye

Mutfağa Girdiğinde Her Yeri Batırıp Hiçbir Şey Yapamayanları Sevindirecek 18 Tavsiye

mignon
10.05.2016 - 10:34

Mutfağı havaya uçurma gücüne sahip olanlar buradaysa başlayalım! Evet mutfakta her daim harikalar yaratan şefler olamıyoruz ancak bunların hepsi yavaş yavaş olacak şeyler. İlk adımda gelin pratik tavsiyelerle başlayalım daha sonra kendimizi geliştiririz.

1. Enfes kızarmış patatesleri fırında yapmakla başlayabilirsiniz.

Kızartma zorlu tariflerdendir bunun nedeni de yapması yağın ısısı ve miktarıdır. Yağ gerektiği kadar ısınmazsa içerisine attığınız ürünler yağ çeker. Yeterince ısınmış yağa ıslak bir malzeme atarsanız da patlar ve yaralanmalara neden olur. Aynı zamanda fazlasıyla sağlıksızdır.

2. Bir pasta ya da keki bıçakla mundar etmeyin!

Orta kalınlıkta bir ip ya da diş ipi kek ve pastalarınızı kolaylıkla kesmenizi sağlayacaktır.

3. Kurabiye hamuru için hazır kek karışımına ne dersiniz?

Kurabiye hamuru için gerekli şeyleri ölçüp hamuru tutturamamaktan sıkıldıysanız. Sadece tereyağı, yumurta ve dilediğiniz kuru yemiş ya da çikolata parçalarını ekleyerek hazır kek karışımlarından kurabiye yapabilirsiniz.

4. Et pişirmek aslında çok kolay!

Et pişirmeye çalışıp sonucunda bir kömür parçası ile karşılaşıyorsanız işte size minik bir ipucu. İlk olarak tavanızın ya da ızgaranızın yeterince sıcak olduğundan emin olun daha sonra eti üzerine alın. Etin sertliği size pişme derecesi hakkında bilgi verecektir. Eğer az pişmiş olmasını istiyorsanız, baş parmağınızla işaret parmağınızı birleştirin ve baş parmağınızın altındaki kısım yumuşaklığına gelen eti ateşten alın. Baş parmağınızı serçe parmağınıza doğru ilerlettikçe sertlik derecesi ve etin pişkinlik derecesi artacaktır.

5. Zeytinyağı mutfaktaki en büyük sır

Eğer zeytinyağınız yeterince kaliteliyse yaptığınız her yemek tahmin ettiğinizden daha güzel olacaktır! Bu nedenle ne yaparsanız yapın bol bol kullandığınız zeytinyağını paraya kıyıp en güzelinden alın.

6. Yumurtayı soymayı bile kolaylaştırabilirsiniz

Bir çırpıda yumurtayı soymak bir kaşıkla çok kolay.

7. Yeşillikleri canlandırmak için tek gereken biraz tuz!

Solmuş yeşilliklerinizi canlandırmak için soğuk suyun içerisine alıp biraz tuz eklemeniz yeterli olacaktır.

8. Makarna haşlamayı bile kolaylaştırabiliriz desem!

Makarnayı saniyeler içinde pişirmek isterseniz bir gece önceden suyun içinde bekletebilirsiniz. Daha sonrasında saniyeler içinde pişecektir.

9. Haşlanmış patatesi de saniyeler içinde soymak gerek!

Patates sık sık tüketilen besinlerden, durum bu olunca kendisiyle uğraşılacak zamanı kısıtlamak bize düşüyor. Haşlamadan önce ortasına minik bir kesik attığınız patatesler haşlandıktan sonra hemen soyulacaklardır. Eğer patatesleri dilimlemekte zorlanıyorsanız bu durumda elma dilimleyicisini patates için kullanabilirsiniz.

10. Tavaya düzgün yumurta kıramayanlar burada mı?

Tavaya direk yumurta kırıp kabuklarını da içinde unutanlar ya da yumurtayı asla sarısını dağıtmadan tavaya kıramayanlar size süper bir fikrim var. Yumurtaları yavaşça bir bardağa ya da kaseye kırın daha sonra yavaş yavaş tavaya aktarın.

11. Balık pişirmek sandığınızdan çoook daha kolay aslında!

Öyle gözükmese de balık pişirmesi en kolay lezzetlerdendir. Biraz taze ot, birkaç diş sarımsak, limon dilimleri ve kaliteli zeytinyağı ile öylesine fırına verilen balık efsane lezzetler arasında kabul edilir.

12. Pasta yaparken oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını beklemeye son!

12. Pasta yaparken oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını beklemeye son!

Evet ben de hep unuturum o tereyağını önceden dışarı koymayı. Neyseki bu durumun da pratik hali var. Soğuk tereyağını gereken kadar rendeleyerek pastaların içine ekleyebilirsiniz.

13. Ateşi her daim kısıkta tutun!

Mutfak kazalarının çoğu ateşin yanlış kullanılmasından kaynaklanıyor. Mutfak kazalarını geçtim birçok yemeğin sabırsızlık yüzünden yanıp kül olması da bu yüzden. Bu nedenle kızartma ya da et yapmıyorsanız siz siz olun ateşi her daim kısıkta tutun.

14. Profesyoneller gibi doğramak zor zanaat

Bilirim böyle şık şık her şeyi doğramak zordur ancak duruma pratiklik kazandırması ve kaymaları önlemesi açısından kesme tahtasının altına ıslak bir havlu koyabilirsiniz.

15. Bir çırpıda küçük parçaları doğramak için iki de tabak lazım!

Üzüm, kiraz domates ya da onlar gibi minik yiyecekleri düzgünce ikiye kesmek isterseniz gelin iki tabak arasına doldurup deneyin.

16. Pizzayı bıçakla doğramak en büyük işkencelerden!

16. Pizzayı bıçakla doğramak en büyük işkencelerden!

Evet zaten becerikli değiliz bir de o pizzayı doğranmamış yollamıyorlar mı ölüm gibi bir şey oluyor. Siz gelin bu işe mutfak makasını karıştırıp pizzanızı enfes dilimlere ayırın. Hatta aynısını börekler için de kullanın enfes rahat oluyor.

17. Ölçüleri gazel olsun diye yazmıyorlar benden söylemesi!

Evet anneniz aldığı kadar un kullanıyor olabilir ya da bu hamur biraz daha süt istiyor diyince kıvamı tuttuyor olabilir. Ancak mutfakta annelerimiz gibi olmamıza daha çok var. Bu nedenle siz tarifte yazanlara harfi harfine uyun.

18. Bazı yiyeceklere şekil vermek sandığınızdan daha kolay!

Kurabiye kalıplarınızı sabah kahvaltılarını renklendirmek için kullanabilirsiniz. Dilerseniz yumurta, dilerseniz pankek.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
97
28
12
7
5
5
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
tatlış penguen

tatlım evli değilsen seni kardeşime istemeye gelicez :)

Sigurd

ooo hani bana istiyordun? hemen yan çiz :P

luabuci

gene yapamadım takibi bırakcam ya sonunda... sorun sende değil bende bari canım çekmesin valla olmuyo 2 elimle bi yumurtayıda tutamıcaksam olmaz olsun öle yı... Devamını Gör

Maide Bozkurt

13 teki gif :D :D