Görüş Bildir
Haberler
Motivasyonda Kalma Yöntemleri

Motivasyonda Kalma Yöntemleri

parlakbirgelecek.com
18.03.2014 - 16:01 Son Güncelleme: 18.03.2014 - 16:03

Motivasyonda Kalma Yöntemleri

Lisede ve üniversitede başarılı olmak için her zaman elinden gelenin en iyisini yapmalısın. Bunun için de çalışman gereken derslere odaklanabilmen ve her zaman motivasyonunu yüksek tutman gerek. Fakat ödevler, sınavlar ve diğer birçok sorumlulukla birlikte sahip olduğumuz motivasyonu aynı şekilde sürdürmek kolay olmuyor. 

Motivasyonunu uzun süre sürdürebilmen ve sorumluluklarını aksatmadan yerine getirebilmen için birkaç küçük anahtar öneri sana yardımcı olabilir.

Etkisi Yüksek Olan Aktivitelere Odaklan

Başarının ilk anahtarı enerjini doğru kullanmak ve yaptığın işe odaklanmaktır. Bu yüzden, bir işe koyulmadan önce yapman gerekenlerinin listesini çıkar ve görevlerini genel hatlarıyla tanımla.

Her zaman basit görevler daha cazip gelir; ancak zamanını alacak ve daha çok emek isteyen ödevler/sınavlar için daha çok enerjiye ihtiyacın olacak. Bu nedenle, önceliklerini belirle ve işlerini önem sırasına göre listele. Çalışma programını bu listeye göre oluştur. Yaptığın programa göre ilerle ve bir görevi bitirdikten sonra onun devamındaki işine yönel.

Yeni Bir Renk Kat

Bakış açını değiştirmek yapman gerekenlere yoğunlaşman konusunda sana yardımcı olacaktır. Örneğin yapacağın ödev geçmişte yaptıklarına benziyorsa bir başka şekilde yapmayı dene. Eğer edebiyat dersi için bir kitap incelemesi yapıyorsan daha önce yaptığın gibi roman incelemek yerine bir biyografiyi ele alabilirsin.

Elde Edilebilir Hedefler Belirle

Kimi zaman uzun sürecek, zor ödevler hazırlaman gerekebilir ya da hazırlandığın sınavda çok fazla konu yer alabilir. Böyle bir durumda hedefini sınav konuların sonuna ya da ödevinin son sayfasına yöneltmek yerine yapacaklarını parçalara ayır. Her parça üzerinde ayrı ayrı çalış.

Çevrenden Destek Al

Başarılı olman konusunda çevrende sana yardım etmek isteyecek birçok kişi var.  Öğretmenlerin, ebeveyinlerin ve aile dostların başarılı olman konusunda sana yol gösterebilirler, yeni yeteneklerini keşfetmen ve geliştirmen konusunda yardımcı olabilirler; ayrıca okul/ dershane rehber öğretmenlerin ders programı hazırlamandan üniversite tercihi yapmana kadar yanında olacaklardır. Onların yanı sıra seninle aynı süreci yaşayan arkadaşlarınla fikir alışverişi yaparak birbirinize yardım edebilir, motive olma ve odaklanma konusunda birbirinize destek olabilirsiniz.

Başarılarını Ödüllendir

Çalışma programında yer alan görevlerden birini bitirip diğerine geçmeden önce kendine küçük ödüller ver. Kısa bir yürüyüşe çıkmak, çikolata yemek veya bir arkadaşını aramak  kısa süren ve diğer işine geçmeden önce zihnini yenileyecek aktiviteler için örnek olabilir.

Kaynak: http://www.parlakbirgelecek.com/tr/fa...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
1
1
0
0
0
0