Görüş Bildir
Haberler
Milletvekili Adaylarının Kader Günü

Milletvekili Adaylarının Kader Günü

FreiGeist
07.04.2015 - 12:52 Son Güncelleme: 07.04.2015 - 17:17

AKP'nin Milletvekili Adayları | Tam Liste

CHP'nin Milletvekili Adayları | Tam Liste

HDP'nin Milletvekili Adayları | Tam Liste

MHP'nin Milletvekili Adayları | Tam Liste

İçeriğin Devamı Aşağıda

Seçime katılacak siyasi partiler aday listelerini Yüksek Seçim Kurulu'na teslim etti. 

Bu kapsamda, YSK'ya aday listelerini ilk getiren parti Komünist Parti oldu.

Komünist Parti'nin hemen ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, YSK'ya gelerek, partisinin adaylarını içeren dosyaları sundu.

AK Parti, MHP ve HDP yöneticileri de art arda YSK'ya geldi.

AK Parti adına listeleri Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, MHP adına Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya getirdi.

Sırasıyla YSK'ya aday listesini sunan partiler şunlar:

Halkın Kurtuluşu Partisi, Komünist Parti, CHP, Hak ve Adalet Partisi, DSP, DYP, Hak ve Özgürlükler Partisi, Millet Partisi, Demokrat Parti, Liberal Demokrat Parti, Büyük Birlik Partisi, HDP, AK Parti, MHP, Vatan Partisi, Anadolu Partisi, Bağımsız Türkiye Partisi, Merkez Parti, Saadet Partisi.

Seçim takvimi nasıl işleyecek?

Seçim takvimi nasıl işleyecek?

YSK kararına göre, siyasi partiler en az 41 il seçim çevresinde milletvekili aday listesi vermek zorunda. 41 il seçim çevresinden az sayıda milletvekili aday listesi bildiren siyasi partiler, seçime katılamayacak.

Siyasi partiler eksik aday ya da varsa maddi hatayı ancak listeleri YSK'ya teslim ettikten sonra düzeltebilecek. Ancak bir parti bugün 17.00'ye kadar bir il için milletvekili aday listesi vermediyse, daha sonra buna ekleme yapamayacak.

7 Nisan bağımsız milletvekili adayları için de son başvuru günü. Seçime bağımsız girmek isteyen adaylar il seçim kurullarına 17.00'ye kadar başvurmak zorunda olacak. Bu tarihten sonra seçim takviminde yeni bir aşamaya geçilecek. Hemen ertesi gün, yani 8 Nisan'da yurtiçi ve yurtdışı seçmen kütükleri kesinleştirilecek.

8 Mayıs'ta gümrük kapılarında ve yurtdışı temsilciliklerinde oy verme işlemi başlayacak. Siyasi partilerin radyo ve televizyon propaganda konuşmaları 31 Mayıs'ta başlayacak. Bu tarihte yurtdışı temsilciliklerinde oy verme işlemi sona erecek.

Seçmen bilgi kağıtlarının dağıtılması işlemi 1 Haziran'da sona erecek. Seçim propagandasının bitiş tarihi ise 6 Haziran 18.00 olarak belirlendi.

AA 

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0