Görüş Bildir
Haberler
Michael Brown'ı Vuran Polis Aklandı

Michael Brown'ı Vuran Polis Aklandı

Ulaş
04.03.2015 - 22:13 Son Güncelleme: 05.03.2015 - 14:36
onedio.com
İçeriğin Devamı Aşağıda

ABD Adalet Bakanlığı, Ağustos'ta silahsız genç Michael Brown'ı öldüren polisin yargılanmasına gerek görmedi.

Michael Brown ve arkadaşı Dorian Johnson 9 Ağustos günü yolda yürürken, polis Darren Wilson iki arkadaştan kaldırıma geçmelerini istedi. Görgü tanıkları ikilinin polisle tartıştıklarını, ardından da polisin silahını ateşlediğini anlatıyor. Brown ve Dorian Johnson farklı yönlere kaçarken, polis memuru takip ettiği Brown’a altı kez ateş etti. Bu noktadan sonra tanık ifadeleri değişiyor. Polisin ellerini havaya kaldırmasını emrettiği Brown’ın bu emre uyduğunu söyleyen ifadeler var. Wilson’ın polisin üzerine yürüdüğü iddiası da var. Ferguson polisi olaydan sonra siyah gencin hırsızlık yaptığını gösteren güvenlik kamerası görüntülerini yayınladı. Ancak polis memurunun, Brown’ın hırsızlık yaptığından haberi olmadığı ortaya çıktı.

Amerikan Adalet Bakanlığı, polisin 'mücrim bir niyetle' hareket etmediğini savunurken, polisin Michael Brown'ın vatandaşlık haklarını ihlal ettiğine yönelik herhangi bir kanıtın bulunamadığını ifade etti. Bakanlık, kanıt bulunamadığı için 'olayın kapandığını' açıkladı. 18 yaşındaki Michael Brown'a altı el ateş edip öldüren Darren Wilson, olaydan sonra ilk kez Amerikan kanalı ABC'ye konuştuğunda, 'Vicdanım rahat, görevimi yaptım' demişti.

9 Ağustos'ta Brown'un polis kurşunuyla ölmesi, ülkede siyahlara yönelik ayrımcılık konusunun tekrar gündeme gelmesine ve başta olayın yaşandığı Ferguson olmak üzere çeşitli kentlerde çok sayıda protestoya neden oldu.

Ferguson emniyetinde ırkçı yazışmalar

Polis Darren Wilson'ın silahsız siyah genci öldürme suçundan aklandığı gün ABD'de polislerin Ferguson'da 'sistematik olarak' siyah vatandaşları hedef aldığına dair ciddi bir rapor ortaya çıktı. Beyaz polislerin birbirlerine gönderdikleri epostalarda 'ırkçı' ifadeler dikkat çekti. Bu epostalardan bazıları raporda şu şekilde yer aldı:

Kasım 2008: Bir e-postada başkan seçilen Obama'nın görevde uzun kalmayacağı belitiliyor ve 'Hangi siyah adam düzenli olarak 4 yıl bir işte çalışabilir ki' ifadeleri kullanılıyor.

Nisan 2011: Bir e-postada Obama 'şempanze' olarak resmediliyor.

Mayıs 2011: Bir e-postada 'New Orleans'tan bir Afro-Amerikan kadın hastanede gebeliğinin sonlandırılmasını kabul etmiş. İki hafta sonra 5 bin dolarlık bir çek almış. Sonra hastaneyi çeki kimin verdiğini sormuş. Cevap: Suçla savaşanlar'

  • Reuters
Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/mic...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0