Görüş Bildir
Haberler
Onlarca Gazeteciye Tweet Sansürü!

Onlarca Gazeteciye Tweet Sansürü!

Yüksel Venedik
21.01.2015 - 15:23 Son Güncelleme: 21.01.2015 - 15:42
İçeriğin Devamı Aşağıda

Aralarında gazetecilerin de bulunduğu 60'a yakın kişinin tweetlerine erişim engeli geldiği ortaya çıktı. Kararın İstanbul Sulh Ceza Hakimi Bekir Altun’un talebi sonrası alındığı belirtiliyor. Erişim engelini hesapları hakkında mahkeme kararı alınan gazeteciler duyurdu.

Twitter, söz konusu paylaşımlarla ilgili olarak hesap sahiplerine, tweetler ile ilgili bir mahkeme kararı olduğunu, ileride işlem yapılabileceğini belirtti ve 'gönüllü olarak tweetleri kaldırmak ister misiniz?' diye de sordu. 

Twitter'dan gelen mesaj şöyle:

Sayın Twitter Kullanıcısı,

'... yazılı Twitter hesabınızla ilgili Twitter’a ulaşan bir şikayet / mahkeme kararı hakkında sizi bilgilendirmek amacıyla bu e-posta mesajını gönderiyoruz.

Söz konusu yazışma ile Tweet(ler)inizin Türk hukukunu ihlal ettiği iddia edilmektedir. Bu Tweet(ler) hakkında ileride bir işlem yapmak durumunda kalabiliriz. Kullanıcı hesabınızdan aşağıda belirtilen içeriği gönüllü olarak kaldırmak isterseniz, lütfen bizi derhal bu e-posta mesajına cevap vererek bilgilendiriniz:

Eğer sizinle yanlışlıkla iletişime geçtiğimizi düşünüyorsanız ve/veya ekteki yazışma sizin Twitter kullanıcı hesabınızla ilgili değilse, lütfen bu e-posta mesajına cevap vererek bizi en kısa zamanda bilgilendiriniz.

Bu e-posta mesajı ile yapılan bildirim, hukuki bir tavsiye niteliğinde değildir. Bu konu hakkında bir hukuki danışmana başvurmak isteyebilirsiniz.

Saygılarımızla,

Twitter Hukuk Ekibi'

Gazeteciler, haber siteleri listede!

Gazeteci Arzu Yıldız da paylaştığı bu listede isminin yer almasından dolayı tepkisini dile getirenlerden oldu. Ancak listede dikkat çeken bir durum, yalnızca gazetecilerin değil bazı haber sitelerinin tweetleri için de erişim engeli getirilmiş olmasıydı. Ayrıca listede halen tutuklu bulunan İstanbul eski İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer adına açılmış hesap da yer alıyor.

"Hesaplara" değil 'tweetlere' erişim engeli

İşte Twitter'da paylaşılan, birçok hesabın yer aldığı mahkeme kararı

İşte Twitter'da paylaşılan, birçok hesabın yer aldığı mahkeme kararı

T24'ten Arzu Yıldız'ın açıklamaları

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bir başka gazeteci, Emre Erciş uyarı gelen tweetini paylaşarak uygulamayı protesto etti

Olayın ilginç yönü...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Gazeteci Arzu Yıldız'ın Bekir Altun'la ilgili ifadelerinin devamı geldi...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0