Görüş Bildir
Haberler
Saray İşletmecileri Vekil Yakını Çıktı

Saray İşletmecileri Vekil Yakını Çıktı

Batuhan
21.11.2014 - 10:18

CHP’li Yalçınkaya, AKP Genel Başkan Yardımcısı Soylu’nun amcasının oğlu ile Kadir Topbaş’ın halasının oğluna Milli Saraylar’a bağlı restoran ve kafelerin işletmelerinin verildiğini söyledi

CHP Milletvekili Rıza Yalçınkaya, BirGün’e yaptığı açıklamada Milli Saraylar’a bağlı kafe ve restoranların sahiplerinden birinin AKP Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu’nun amcasının oğlu, diğerinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın halasının oğlu olduğunu dile getirdi. Konuyla ilgili olarak Meclis Başkanlık Divanı’nda “denetim” kararı alındı.

TBMM Başkanlık Divanı’nda Dolmabahçe ve Yıldız sarayları ile Küçüksu Kasrı ve Saat Kulesi’ndeki kafeteryaların “konsinye” usulüyle ihaleye verilmesine ilişkin bazı usulsüzlük iddiaları gündeme geldi. Edinilen bilgiye göre, CHP’li Rıza Yalçınkaya yaptığı incelemelere ilişkin belgelerle Boğaz’a nazır kafe-restoranların işletmesinde usulsüzlük ve yandaş kayırmacılığı yapıldığı iddiasında bulundu. Yapılan tartışmaların ardından özel bir muhakkik heyetince bu iddiaların incelenmesine ve işletmelerde denetim yapılmasına karar verildi.

Ayarlanmış ihaleler

CHP’li üye Rıza Yalçınkaya, incelemeleri sonucu ihalelerin üç firma üzerinde olduğunu tespit ettiklerini söyledi. Bu firmaların, ihale verildikten sonra kurulan veya faaliyet alanı genişletilen firmalar olduğunu kaydeden Yalçınkaya, “Kazananın dışındaki yan teklifi veren firmalar da bu işi alan firmanın ortağı” dedi.

Yalçınkaya, incelenmesini istedikleri işletme sahiplerinden birinin AKP Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu’nun amcasının oğlu, diğerinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın halasının oğlu, diğerinin de Yeni Şafak Gazetesi’nin yazarı Ahmet Albayrak’ın dünürü olduğuna dikkati çekti.

‘İşlemi kendileri yapmış’

CHP’li İdare Amiri Malik Ecder Özdemir de yapılacak denetimin özellikle Dolmabahçe Saat Kulesi Kafe ile Küçüksu ve Yıldız’daki işletmelerde yoğunlaşacağını belirtti. Özdemir, “Hukuka, yasalara uygun olmayan, yetkileri olmayan bir konuda bürokratlar yönerge çıkararak işlemler yapmışlar. Sözde üç teklif almışlar, kendi ihale kararlarına oluru da kendileri vermişler” diye konuştu.

Birgün

Kaynak: http://www.birgun.net/news/view/kuzen...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0