Görüş Bildir
Haberler
Kendisine Irkçı Hakaretlerde Bulunan Evsiz Bir Adamın Hayatını Değiştiren Aminur Chowdhury'nin Öyküsü

Kendisine Irkçı Hakaretlerde Bulunan Evsiz Bir Adamın Hayatını Değiştiren Aminur Chowdhury'nin Öyküsü

Arslan Ural Karabağlı
12.06.2015 - 17:05 Son Güncelleme: 12.06.2015 - 18:13

Asya kökenli İngiliz toplulukları ile beyaz çoğunluk arasındaki ırkçı çatışmaların en büyüğü, 2001 yılında Bradford’da yaşanmıştı. Olaylar sona erdiğinde 300 polis yaralanmış ve 297 kişi gözaltına alınmıştı. Hikayemiz iki kahramanı da, belki yıllar sonra ama yine ırkçılığın hakim olduğu bir ortamda karşı karşıya gelir. Ben Gallon hayatında kötü giden şeylerin -evsiz ve beş parasız olması gibi- sebebi olarak göçmenleri görüyordur. Aminur Chowdhury ise...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Aminur Chowdhury evine doğru yürüyordur...

Aminur Chowdhury evine doğru yürüyordur...

İngiltere’nin Bradford kentinde yaşayan Aminur Chowdhury, yolda yürürken, Ben Gallon isimli evsiz bir kişinin, kendisine yönelttiği ırkçı hakaretlere maruz kalır.

Aminur Chowdhury ilk anda afallar ama...

Aminur Chowdhury ilk anda afallar ama...

Yaşadığı şaşkınlığı üzerinden atan Chowdhury, kendisine ağza alınmayacak sözler söyleyen evsiz adama, aynı şekilde cevap vermek yerine, bir şeyler içerek sohbet etmeyi teklif eder.  İkili birlikte bir şeyler içmez ama o sohbet 15 dk boyunca sürer gider.

15 dk sonunda...

15 dk sonunda...

Chowdhury, Gallon’la konuştuktan sonra ona iş bulması konusunda yardımcı olabileceğini söyler ve ikili birbirlerine irtibat bilgilerini verirler. Gallon, Chowdhury'nin iş teklifini sırf kibarlık olsun diye söylediğini zanneder. 

Ancak ertesi gün Chowdhury dediğini yapar. Ve Gallon'un telefonu hiç beklemediği bir anda çalar. Gallon o konuşmayı şöyle anlatıyor, “Ertesi gün beni aradı ve ‘senin için bir mülakat ayarladım; almaya geleyim mi’ diye sordu. Aynı gün beni almaya geldi, Canal Road’daki yere götürdü ve on dakika içinde işe alınmıştım bile!”

Chowdhury bu kadarıyla da yetinmez...

Chowdhury bu kadarıyla da yetinmez...

Chowdhury daha sonra, Gallon’un Bradford’da kiralık bir daire bulmasına da yardımcı olur. Yaşadığı değişim sürecine inanamayan Gallon, davranışlarından ötürü pişmanlık duyar. 

Gallon, o gün yaptıkları hakkında hissettiği pişmanlığı şöyle ifade ediyor:  

“O sözleri sarf etmemin elle tutulur yanı yoktu. Beni affettiği için ona müteşekkirim. Pişmanım ve bu durumdan olumlu bir sonuç çıkardım. Dersimi aldım. Aslında söylediklerim de hiç bana uyan şeyler değildi. Irkçı biri değilim. Artık gelecek bana daha aydınlık görünmeye başladı. İşe başladım ve çok da iyi gidiyor.”

Aminur Chowdhury ise hikayenin kendi payına düşen tarafını şöyle aktarıyor:

Aminur Chowdhury ise hikayenin kendi payına düşen tarafını şöyle aktarıyor:

Bana ırkçı söylemlerle saldırılmıştı, fakat ırkçılığı yenmenin en iyi yolu biraz tolerans göstermektir.  Bütün dünyayı değiştiremeyeceğimin farkındayım ama insanları eğitmeye gayret edebilirim. Bu, Bradford’daki tüm Asyalılar’a ırkçılığa nasıl karşılık verebileceklerini öğretmek için çok iyi bir yol. Ne kadar sevgi gösterirsen, insanlar da sana karşı o kadar sevecen olurlar.”

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
sırıtkan

Hangisi evsiz amk.

missis Simpson

Aminur Chowdhuryun kravatı ahmet davutoğlunun kravatıyla ölümüne kapışır :D

cayicenadam

hikayenin guzelligini okurken gozume takildi.. hadi kravati anladim dayi hindistan tarafindan....diger elemanin cebindeki su sisesi dikkatimi cekti..fotograf... Devamını Gör

fıtıfıtı

Sana taş atana sen pamuk atacaksın.