Görüş Bildir
Haberler
Kalp Sağlığınız için Terk Etmeniz Gereken 6 Kötü Alışkanlık

Kalp Sağlığınız için Terk Etmeniz Gereken 6 Kötü Alışkanlık

Novartis Türkiye
13.04.2015 - 16:23 Son Güncelleme: 15.04.2015 - 15:02

İnsanlar bazen öyle zararlı alışkanlıkları benimsiyorlar ki sanki kalpleri olmasa da yaşayabileceklerini sanıyorlar. Bir gün kalp sağlığınız bozulmuş olarak uyanmamak için aşağıdaki tavsiyelere uymanızı öneririz. Kalbinizi sevin çünkü kalpsiz birini kimse sevmez!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kontrolsüz Yemek Yemek

Yemek yemeyin demiyoruz ama yemek yerken kendinizi de kaybetmeyin. Obezlik kalbi yoran ve kalp sağlığını bozan bir durumdur.

Yüksek Tansiyonu İhmal Etmek

Yüksek enflasyon desek daha çok dikkate alabilirdiniz belki. Yüksek tansiyon genellikle ciddiye alınmayan bir sorun. Yüksek tansiyon da en az yüksek enflasyon kadar zararlı. Eğer tansiyonunuz yüksek ise ciddiye alın ve doktorunuza danışın.

Sigara İçmek

21. yüzyılda yaşadığımız için bu konuda artık yorum bile yapmıyoruz. Zararları bu kadar bilinmesine rağmen hala sigara içiyorsanız pes!

Diş ve Diş Etlerinize İyi Bakmamak

Ağız sağlığının kalp sağlığını etkilediğini biliyor muydunuz? İşte size dişlerinizi düzenli olarak fırçalamak ve diş bakımınıza özen göstermek için bir sebep daha!

Aşırı Alkol Tüketmek

Alkol alma yarışlarına hazırlanmıyorsunuz! Kendinize dur deyin ve alkol tüketimini abartmayın. Ayrıca alkolsüz kokteyller de hem renkleri hem de tatlarıyla gayet keyifli içecekler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Stresli Yaşamak

Kendinizi dinlendirmek, sinirlerinizi yatıştırmak sadece ruh sağlığınız için değil kalp sağlığınız için de faydalı. Sıkıntılarınızı içinize atmayın, sosyalleşin ve bol bol gülün.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
2
2
1
0
0
0