Görüş Bildir
Haberler
İzmir'de 'Müstehcen' Bulunan ve Bir Süredir Protesto Edilen 'Müzisyen' Heykeli Parçalandı

etiket İzmir'de 'Müstehcen' Bulunan ve Bir Süredir Protesto Edilen 'Müzisyen' Heykeli Parçalandı

Ulaş
27.05.2016 - 00:02 Son Güncelleme: 27.05.2016 - 12:30

İzmir’de metro istasyonunda yer alan, geçtiğimiz günlerde de AKP'li gençlerce müstehcen bulunarak protesto edilen heykel saldırıya uğradı. Eser, hasar tespiti ve onarım amacıyla bir süreliğine yerinden alındı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

İzmir Metro AŞ'den yapılan yazılı açıklamada, “İzmir Metro’nun İzmirspor istasyonunda dört yıldır yer alan ve bir süredir bir siyasi partinin Karabağlar İlçe Teşkilatı'na mensup kişilerin provakatif eylemlerine maruz kalan ‘Müzisyen’ adlı mitolojik ahşap heykel, saldırıya uğradı” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamaya göre S.K. Perşembe günü saat 16.50 sıralarında İzmirspor istasyonuna yolcu gibi giriş yapıp, heykelin yanına yanaştı ve kaideyi devirdikten sonra heykeli parçaladı. Güvenlik görevlileri ve istasyon yetkilileri tarafından yakalanan S.K. polis ekiplerine teslim edildi. Saldırgan hakkında şikâyette bulunuldu.

Hasar gören eser, hasar tespiti ve onarım amacıyla bir süreliğine yerinden alındı. İzmir Metro AŞ, sosyal medya hesaplarından heykele saldırı anlarını ve heykelin saldırıdan sonraki hâlinin fotoğraflarını yayınladı.

IŞİD Musul'da bir arkeoloji müzesinde bulunan heykelleri balyoz ve hiltilerle parçalamıştı. Sosyal medyada, İzmir'deki müzisyen heykeline zarar veren zihniyet de aşağıdaki fotoğrafla eleştirildi

IŞİD Musul'da bir arkeoloji müzesinde bulunan heykelleri balyoz ve hiltilerle parçalamıştı. Sosyal medyada, İzmir'deki müzisyen heykeline zarar veren zihniyet de aşağıdaki fotoğrafla eleştirildi
İçeriğin Devamı Aşağıda

Heykele daha önce de müstehcen olduğu gerekçesiyle 'kilit' vurulmuştu

Heykele daha önce de müstehcen olduğu gerekçesiyle 'kilit' vurulmuştu

Doğan Haber Ajansı, 14 Mayıs’ta İzmir AK Parti Gençlik Kolları üyesi bir grubun, heykeli protesto ettiğini duyurmuştu. 

Haberde grup adına konuşma yapan AK Parti Siyasi ve Hukuk İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Onur Selbi’nin “İzmirspor metro durağında yer alan çıplak erkek heykeli, alenen çocukların cinsel teşhire uğraması sonucunu doğurmakta ve vatandaşlarımızı rahatsız etmektedir” ifadelerini kullandığı belirtilmişti.

Heykeli televizyondan görüp Erzurum’dan İzmir’e geldiğini söyleyen 98 yaşındaki amca da heykelin müslümanlığa yakışmadığını savunmuştu

25 Mayıs’ta da daha önce heykelin 'müstehcen' bulduğu noktasını bezle kapatarak protesto eden AK Parti Karabağlar Meclis Üyesi Emrullah Kavuz, heykele kilit vurmuştu. 

İzmir Büyükşehir Belediyesinin, 2012'de Akdeniz konsepti ile düzenlediği Uluslararası Heykel Çalıştayı kapsamında İspanyol sanatçı Almacino Gonzales Andres tarafından yapılan 'Müzisyen' adlı mitolojik figür olan heykel, 4 yılı aşkın zamandır şu anda sergilendiği yerde bulunuyordu.

İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
  • Ajanslar
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2644
1097
422
383
169
115
71
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
aycatunaa

Gelmeyin gözünüzü seveyim şu İzmir'e be! Her yeri batırdınız bir İzmir kaldı, değil mi? Pisliğinizi bulaştırdığınız şehirler yetmedi, şimdi buraya da sataşma... Devamını Gör

uğur varol

Bu heykel Müslümanlığa yakışmayabilir ama insanlığa yakışır. Unutmayın insanlık Müslümanlıktan da eskidir.

ayar abi

müslümanlık insanlıktan eskidir ilk din islamdır... ilk yaratılan ruh, hz muhammed sav dir

Josephine

aa ama siz osmanlı çocuğuydunuz... bir sürü müstehcen minyatür var osmanlı sanatında onlara ne olacak peki?

ayar abi

onlarıda desteklemiyoruz merak etme çifte standart yok bizde.