Görüş Bildir
Haberler
Dikkat! İstanbulkart HES Kodu İçin Son Tarih 15 Ocak! İstanbulkart İle HES Kodu Eşleştirme Nasıl Yapılır?

Dikkat! İstanbulkart HES Kodu İçin Son Tarih 15 Ocak! İstanbulkart İle HES Kodu Eşleştirme Nasıl Yapılır?

Sunay Korkmaz
15.12.2020 - 17:52

Eylül ayında yayımlanan İçişleri Bakanlığı genelgesi ile şehir içi toplu ulaşım araçlarında HES kodu zorunluluğu getirilmişti. HES kodu ile eşleştirilmemiş İstanbulkart'lar kullanıma kapatılacak. Peki, İstanbulkart'ta HES kodu için son tarih nedir? İstanbulkart ile HES kodu nasıl eşleştirilir? İşte merak  edilen tüm detaylar....

İçeriğin Devamı Aşağıda

Eylül ayında yayımlanan İçişleri Bakanlığı genelgesi ile şehir içi toplu ulaşım araçlarında HES kodu zorunluluğu getirilmişti. Genelge ile Kovid-19 tanılı ya da temaslı kişilerin toplu ulaşım araçlarını kullanmaması amaçlanıyor.

İstanbulkart'ta HES Kodu İçin Son Tarih 15 Ocak

İstanbulkart'ta HES Kodu İçin Son Tarih 15 Ocak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ile Sağlık Bakanlığı işbirliği ile kent genelinde kullanılan İstanbulkart ile Hayat Eve Sığar (HES) kodu eşleştirilerek, Kovid-19 teşhisi konan veya koronavirüs temaslı vatandaşların, 15 Ocak 2021'den itibaren İstanbulkart'ı askıya alınarak toplu taşıma araçlarına binmeleri engellenecek.

Tanılı ya da temaslısı olup izolasyonda olması gerekirken şehir içi toplu ulaşım araçlarını kullanmaya teşebbüs edenler ise, İçişleri Bakanlığı'na bildirilecek.

İstanbulkart HES Kodu Nasıl Eşleştirilir?

İstanbulkart HES Kodu Nasıl Eşleştirilir?

- İstanbulkart'a HES kodu tanımlamak için www.istanbulkart.istanbul sitesine girerek menünün sağ tarafında bulunan 'Online İşlemler' sayfasına girip 'Bireysel' seçeneğine tıklayın.

- Bu kısımdan kayıt olarak sisteme giriş yapın. Eğer kayıtlı değilseniz kaydolun.

- Kayıt işleminizi tamamlandıktan sonra SMS kodu doğrulaması yaparak taahhütnameleri kabul edin ve açılan sayfada İstanbulkartınızı kaydedin.

- Kartınızın üzerindeki numaraları sisteme girerek, İstanbulkartınıza isim verin ve kaydı tamamlayın.

- Bu işlem sonrasında TC kimlik numaranıza kartınız otomatik olarak tamamlanır. Tamamlanma sonrasında ekstra bir işleme gerek yoktur. Böylece İstanbulkart'a HES kodunuz eşleştirilmiş olur.

34,3 Milyon İstanbulkart Kullanılıyor

34,3 Milyon  İstanbulkart Kullanılıyor

İstanbul’da toplam 34 milyon 260 bin 87 adet İstanbulkart bulunuyor. Bunların 8 milyon 260 bin 87 adedi (Yüzde 24) kişiselleştirilmiş durumda.

Pandemi sürecinde İstanbulkart kullanımı düştü. Örneğin, Ağustos 2020'de aktif kullanılan İstanbulkart sayısı 7 milyon iken bunların 2 milyon 800 bini (Yüzde 40) kişiselleştirilmiş İstanbulkart’lardan oluşuyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kemal beşler

İyide benim kart eski üstünde seri nosu yok yeni kartımı alacam gene zarardayız