Görüş Bildir
Haberler
IŞİD, Amerikalı Bir Gazeteciyi Daha İnfaz Ettiğini Duyurdu

IŞİD, Amerikalı Bir Gazeteciyi Daha İnfaz Ettiğini Duyurdu

Ulaş
02.09.2014 - 20:43
onedio.com
İçeriğin Devamı Aşağıda

Irak ve Suriye’de terör estiren Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütü, James Foley’nin ardından elinde rehin tuttuğu bir diğer Amerikalı gazeteci Steven Sotloff’u da infaz ettiğini duyurdu. Örgüt, infaza ait olduğunu öne sürdü bir de video yayınladı.

Reuters kaynaklarına göre Sotloff’un infaz videosunu yayınlayan IŞİD, ardından yine esir tuttuğu David Haines adlı İngiliz vatandaşını göstererek İngiltere hükümetinin IŞİD’e karşı ABD’yle ‘ şeytani işbirliğini ‘ sonlandırmasını istedi.

Foley’nin başının kesilerek vahşice öldürüldüğü videonun sonunda IŞİD militanı Ağustos 2013′ten beri haber alınamayan Sotloff’u göstererek, Obama, bu Amerikan vatandaşının hayatı senin bir sonraki kararına bağlı” demiş ve ABD’ye hava saldırılarını durdurma çağrısında bulunmuştu.

Beyaz Saray yetkilileri ise infaz edilen kişinin Sotloff olup olmadığını henüz teyit edemediklerini açıkladı.

ABD, IŞİD'in Sotloff tehdidini dinlemedi

ABD Başkanı Barack Obama ise Foley’nin öldürülmesinin ardından yaptığı, saldırıların devam edeceği mesajını vererek, “ABD halkını korumak için gereken yapılacaktır. Teröre karşı umutla mücadele etmeye devam edeceğiz” demişti.

Annesi Bağdadi'ye çağrıda bulunmuştu

Sotloff’un annesi ise kısa bir süre önce CNN International’ın yayınına çıkarak IŞİD lideri El Bağdadi’ye seslenmiş ve şöyle konuşmuştu: “Sizden oğlumu serbest bırakmanızı rica ediyorum. Bir anne olarak, sizden merhametli olmak ve oğlumu hiçbir kontrole sahip olmadığı konularda cezalandırılmaması için adalet istiyorum.”

Sizden otoritenizi kullanarak onun hayatını bağışlamanızı ve Ehl-i kitabı himaye eden Hazreti Muhammed’in örneğine göre davranmanızı istiyorum. Ben her annenin istediğini, çocuklarının çocuklarını görmeyi istiyorum. Sizden onu bana bağışlamanızı rica ediyorum.”

  • Diken
Kaynak: http://www.diken.com.tr/isid-bir-amer...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0