Bursa’nın İznik ilçesinde Dilan Küçükçakır ile dünyaevine giren Tolga Küçükçakır'a, düğün öncesinde arkadaşları tarafından düzenlenen geleneksel eğlencede önce şalvar giydirilip boynuna çan takıldı, yüzüne makyaj yapılıp, alnına da ‘Dilan’ yazıldı. Gelenek gereği boş tüp verilerek yumurta pişirmesi istenen damat, daha sonra sokak ortasında leğene oturtularak fırça ve köpüklü suyla yıkandı.
Ankara, 36. NATO Liderler Zirvesi öncesinde geniş güvenlik önlemleriyle alarma geçti. Zirve kapsamında 55 binden fazla emniyet personeli görev yapacak, çok sayıda yol trafiğe kapatılacak ve bazı metro istasyonlarında yolcu alımı durdurulacak. Ayrıca 9 ilçedeki kamu çalışanları, kritik görevler dışında 6-12 Temmuz tarihleri arasında idari izinli sayılacak.
Araç satışlarında olduğu gibi ev, arsa ve dükkân gibi gayrimenkullerin satışında da “Güvenli Ödeme Sistemi” zorunlu olacak. Ticaret Bakanlığı, daha önce bir kez ertelenen zorunlu sistemin başlangıç tarihini bir kez daha erteledi. Gayrimenkul satışlarında “Güvenli Ödeme Sistemi” zorunluluğu 1 Ekim 2026’da başlayacak.
Venezuela’da 24 Haziran’da meydana gelen 7.2 ve 7.5 büyüklüğündeki depremleri yaşayan Türk vatandaşı İbrahim Eser, arama kurtarma çalışmalarının 5. gününde bölgedeki son durumu anlattı. Venezuela'da 24 Haziran'da meydana gelen depremlerin ardından arama kurtarma çalışmaları sürerken, hayatını kaybedenlerin sayısının 1450'ye yükseldiği bildirildi.
Turkuvaz Medya ile ilgili yaptığı açıklamalar sonrasında hakkında ‘Cumhurbaşkanı’na hakaret’ ve ‘Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma’ suçlarından soruşturma başlatılan Tamar Tanrıyar, Kuşadası’ndaki bir cruise gemisinde gözaltına alındı. Tanrıyar, ifade için İstanbul’a getirilecek.Kaynak: Sabah
Anadolu’da yürütülen arkeolojik ve teknolojik çalışmalar, insanlık tarihinin karanlıkta kalan sayfalarını aydınlatmaya devam ediyor. Heritage Science dergisinde yayımlanan araştırma, Asuroloji ve kültürel mirasın korunması alanlarında önemli bir dönüm noktası oluşturuyor. Geliştirilen taşınabilir X-ışını bilgisayarlı tomografi yöntemi, yaklaşık 4 bin yıllık mühürlü çivi yazılı mektupların, dışlarındaki kil zarflara hiçbir fiziksel müdahalede bulunulmadan okunmasını sağlıyor.Detaylar 👇Kaynak
Komedyen Deniz Göktaş’ın YouTube üzerinden yayınladığı 'Ölü Deniz' isimli stand-up gösterisinin yankıları sürüyor. Kısa sürede milyonlarca kişi tarafından izlenen gösterinin X’te paylaşılan bazı kısımları, 'milli güvenlik' nedeniyle engellenmişti. Gazeteci İsmail Saymaz, Halk TV’de katıldığı programda, “Deniz Göktaş hakkında 'dini değerleri aşağılama' iddiasıyla bir soruşturma açıldı diye duydum.” ifadelerini kullandı.Deniz Göktaş ise 'ülkeden kaçtı' iddialarına X’te yaptığı paylaşımla cevap verdi.
Sosyal medyadaki sağlık paylaşımlarıyla dikkat çeken Prof. Dr. Muhammed Keskin, çamaşırlarımız için vazgeçilmez sandığımız yumuşatıcıların gizli tehlikelerini gözler önüne serdi. Uzman isim, hoş kokulu bu ürünlerin solunum yollarını tahrip eden ve hormon sistemini çökerten ağır kimyasallar barındırdığını belirterek vatandaşları kesin bir dille uyardı.
Sosyal medya fenomeni Mahsun Karaca'nın yamuk olduğu iddiasıyla paylaştığı Çekmeköy'deki binada belediye ekipleri inceleme gerçekleştirdi. İddiaya ilişkin adreste incelemelerde bulunan Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez, 'Teknik ekibimiz ve müdürlerimizle birlikte yaptığımız kontrollerde binanın dört dörtlük, tamamıyla projesine uygun olduğunu tespit ettik. Bina tamamıyla ruhsatına uygun. Herhangi bir olumsuzluk görülmüyor' dedi. Bina ise dronla havadan görüntülendi.
Avrupa genelinde hayatı olumsuz etkileyen kavurucu sıcak hava dalgası, bugünden itibaren tüm Türkiye'yi etkisi altına alıyor. Hafta boyunca ülke genelinde sıcaklıkların mevsim normallerinin 5 ila 7 derece üzerine çıkması beklenirken, özellikle güney illerinde hissedilen sıcaklığın 50 dereceyi bulacağı tahmin ediliyor.
Boğaziçi Elektrik Dağıtım AŞ (BEDAŞ), şebeke yenileme ile bakım-onarım çalışmaları kapsamında yeni bir planlı elektrik kesintisi programını devreye alıyor. Bu gece yarısından itibaren başlayacak kesintiler, İstanbul'da 20 ilçede uygulanacak. Bazı bölgelerde elektrik kesintisinin süresi 9 saate kadar uzayacak ve çalışmalar sabah saatlerine kadar devam edecek.
Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK), sürücü adaylarını ilgilendiren dikkat çekici bir karara imza attı. Halk arasında “güneşe çıkamama hastalığı” olarak bilinen Kseroderma pigmentozum hastalığına sahip bir vatandaşın başvurusu üzerine harekete geçen kurum, sürücü adayının direksiyon sınavına akşam saatlerinde girmesine olanak sağladı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, sosyal medyada paylaştığı bazı videoların suç unsuru taşıdığı iddiasıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Tamar Tanrıyar hakkında yakalama kararı çıkarıldı.Tamar Tanrıyar'la ilgili İsmail Saymaz kritik bir bilgiyi kamuoyuyla paylaştı.
Avrupa, son yılların en sert sıcak hava dalgalarından biriyle mücadele ediyor. Kıtanın batısından başlayarak orta bölgelerine doğru yayılan aşırı sıcaklıklar, “kayıtlara geçen en şiddetli sıcak dalgası” olarak değerlendiriliyor.Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü, 21 Haziran’dan bu yana Avrupa genelinde sıcaklık kaynaklı yaklaşık 1300 can kaybı yaşandığını açıkladı. Yetkililer, iklim değişikliğinin etkisiyle “nesilde bir kez görülen” ekstrem hava olaylarının artık neredeyse her yıl yaşanmaya başladığına dikkat çekiyor.
İstanbul'da 24. İstanbul Onur Yürüyüşü kapsamında bir araya gelen LGBTİQ+ gruplarına polis müdahalede bulundu. Kadıköy ve Beyoğlu kaymakamlıklarının yürüyüş ve etkinliklere yönelik yasak kararlarının ardından güvenlik önlemleri artırılırken, özellikle Kadıköy'de geniş çaplı polis ablukası kuruldu. Müdahaleler sırasında en az 40 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.
Türk sinemasının unutulmaz isimlerinden Kadir İnanır, uzun süredir tedavi gördüğü hastanede 77 yaşında hayatını kaybetmişti. Usta oyuncuya veda töreni dostları, ailesi ve sevenlerinin katılımıyla Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde gerçekleştirildi. Anma töreninde Kenan Evren gerginliği yaşandı. 12 Eylül darbesinin başındaki Kenan Evren’in sahneye geldiği anları törene katılanlar yuhaladı, bir vatandaş ise bu duruma tepki gösterdi.Kaynak: Birsen Altuntaş / X
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), 3 Temmuz Cuma günü kent genelinde yağmur beklendiğini duyurdu. AKOM’un açıklamasına göre İstanbul’da hafta başı sıcaklıklar 33 derece civarına yükselecek. Hafta boyunca güneşli bir hava beklenirken rüzgar aralıklarla kuzeyden kuvvetli esecek.İşte detaylar...
Güney Amerika ülkesi Venezuela’da art arda yaşanan 7,2 ve 7,5 büyüklüğündeki depremler nedeniyle ülkede ciddi bir yıkım yaşandı. Son açıklanan verilere göre depremlerde bin 430 kişi hayatını kaybetti, yaralı sayısı ise 3 bin 238'e yükseldi.Euronews Türkçe’de yer alan habere göre 68 binden fazla kişinin hâlâ kayıp olduğu öğrenildi. Ayrıca BM Kalkınma Programı'nın tahminine göre depremlerin yol açtığı doğrudan fiziki hasarın maliyeti 6,7 milyar dolar olarak hesaplandı.
Ankara, temmuz ayında gerçekleşecek kritik NATO Zirvesi ve 17 yıl aradan sonra Türkiye'ye gelecek olan ABD Başkanı Donald Trump dahil onlarca dünya liderini ağırlamaya hazırlanırken, başkent sokaklarında hummalı bir 'estetik' mesaisi başladı bildiğiniz üzere. Pek çok sokak ve apartman yenilendi. Dış cepheler bu özel güne hazırlandı. Bir tarafta ise bambaşka bir hazırlık var. Donald Trump'ın kızı olduğunu iddia eden Necla Özmen, otelde mi yoksa özel bir konutta mı kalacağı merak konusu olan Donald Trump'ın konaklamayı dert etmemesi için, babasına bir yatak hazırladı. Evi de bir güzel temizleyen Necla Özmen, babasına 'Umarım rahat edersin' dedi.
Avrupa genelinde etkili olan Afrika kökenli sıcak hava dalgası hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Fransa’nın başkenti Paris’te aşırı sıcaklar nedeniyle sadece 1 günde 109 kişi hayatını kaybetti. Bu sayıya huzurevi ve hastanelerdeki ölümler eklenmedi. Ayrıca ülke genelinde 74 kişi, serinlemek için girdiği sularda boğularak vefat etti.Tarihi günler geçiren Avrupa’da Almanya, Avusturya, İtalya, Belçika ve Danimarka gibi ülkelerde de sıcaklık rekorları kırıldı.