Görüş Bildir
Haberler
İşinizi ve Sevgilinizi En Yakınlarınızın Belirlediğini Anlayıp, Sormanız Gereken 5 Soru

İşinizi ve Sevgilinizi En Yakınlarınızın Belirlediğini Anlayıp, Sormanız Gereken 5 Soru

sans_atout
30.12.2014 - 23:56 Son Güncelleme: 31.12.2014 - 13:29

"En çok vakit geçirdiğin 5 kişinin ortalaması sensin" Jim Rohn

Hayatta yeteri kadar nedeniniz varsa, her şeyin yapabileceğini belirten ünlü girişimci ve yazar Jim Rohn, mutlu olmak ile ilgili bugüne kadar yaratılmış teorilerin en iddialısını söylemiştir: 'En çok vakit geçirdiğin 5 kişinin ortalaması bir hayata sahipsin'  

Ortalamalar kanunu (The Law of Averages) temelli bu iddiaya göre, davranış ve düşünce yapımızı şekillendiren en önemli etken (her ne kadar biz aksini iddia etsek de)  yakın çevrenizdeki insanların görüş ve fikirleridir. Bu fikirler bizde tabiri caizse 'zihin virüsü' denebilecek ve bilinçaltımıza bulaşan düşünce katmanları yaratmakta, bu doğrultuda temel inançlarımıza hakim olmaktadır. Dolayısıyla etrafımızdaki insanların söylediği ve yaptığı şeyler bir süre sonra bize normal gelmeye başlamakta, adeta bilinçaltımıza işlemektedir. Biz farklı davranmak, kendimizi değiştirmek istediğimizde de bu durum bizi zorlamaktadır çünkü uzmanların da belirttiği gibi bilinçüstünüzle bilinçaltınız çatışmaya girdiğinde büyük çoğunlukla bilinçaltı kazanır.

Peki bunun zengin olmak ya da mutlu olmakla ne ilgisi var diyeceksiniz? Neyin doğru neyin yanlış ya da neyin iyi neyin kötü olduğuna karar verirken istemeden de olsa etkilendiğimiz yakınlarımız ve onların yaşadığı hayatlar bize sanki pergelin sivri ucuymuş gibi geliyor. İşte bu sivri uçların ortalaması ya da kesiştiği yer de bizim hayatımız oluyor. Örneğin çok zengin insanlar için yaptığımız 'kesin başka bir işler çeviriyor / zengin olman için ruhunu satman gerekir / para kötüdür' yorumları bizi içten içe aslında başarısız olmaya güdülüyor. Üstelik kendimiz zengin ya da istediğimiz kadar güzel olamadığımızda da çevremizi bize benzeyen insanlarla donatmamıza sebep oluyor ki kötü hissetmeyelim, bu kişiler de zaten olduğumuz gibi kalmamızı isteyen insanlar oluyor ve bizi bir kısır döngüye sokuyor.

Teori çok geniş, ancak eğer bugün kendiniz için farklı bir şey yapmak ve hayatınızı kökten değiştirmek istiyorsanız aşağıdaki soruları kendinize sorun. Jim Rohn'un bu teorisi sonrasında eski arkadaşlarıyla görüşmeyi kesen, boşanan ya da işinden ayrılan insanlar olduğu söylenmektedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Sık görüştüğünüz 5 çiftin ilişkilerini inceleyin, gerçekten mutlular mı?

Bu kişilerin aralarındaki aşk, iletişim, etkileşim, aldatma potansiyeli, ilişkinin süresi, gelecek vaadi, tensel uyumları, çoluk-çocuk durumu, sevgi, saygı vb her şeyin ortalaması size şu anki ilişkinizin geleceği ya da gelecekte evleneceğiniz ya da birlikte olacağınız kişi ile ilgili ipuçları verecektir.

2. Beraber takıldığınız kişilerin ne iş yaptıklarını bir düşünün, gerçekten başarılılar mı?

Çevrenizdeki insanların kendi işi mi var, maaşlı çalıştıkları bir yer mi var yoksa aylak aylak geziyorlar mı? Başarılı olmak istiyorsanız önce bunu bir düşünün. Arkadaşlarınızın, onlarca kişi arasından seçip görüştüğünüz, yemeğe çıktığınız iş arkadaşlarınızın gerçekten hayattan ne bekleyip nelere sahip olduklarını iyi değerlendirin çünkü bu sizin çıtanız olacaktır. Ya da stratejik davranın ve olmak istediğiniz yere uygun insanlarla nasıl ilişki kurabileceğiniz üzerine kafa yorun

3. En yakınınızdaki 5 kişinin zenginlik durumunu değerlendirin, sizin gözünüz ve gönlünüz ne kadar zengin olmak istiyor?

Çevrenizdeki insanlarla buluşma yeriniz, beraber nasıl vakit geçirdiğiniz, gittiğiniz tatiller, hatta piyango çıkarsa o parayla neler yapacağınıza dair kurduğunuz hayaller bile en yakın görüştüğünüz 5 kişinin ortalamasıyla sınırlı bunu unutmayın.

4. Yakın arkadaşlarınız ve aileniz ne kadar sağlıklı yaşıyor?

En yakın görüştüğünüz 5 kişinin sağlık ve kondisyon durumlarının ortalamasını düşünün (ve hemen spora başlayın:)

5. Yakınlarınızın hayallerini süsleyen şehir hangisi?

5. Yakınlarınızın hayallerini süsleyen şehir hangisi?

Kimi çekip gitmek ister, kimi de mutludur her nerde ise. Kimi İstanbul tutkunudur, kimi Avrupa'da yaşamak ister ya da egzotik bir adada. Önemli olan sizin en yakınlarınızın hayalleridir, çünkü sizin hayallerinizi sınırlayan da geliştiren de onlardır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Bonus: Büyüme Şansını Kaçırma - Jim Rohn

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
11
10
5
3
2
2
1