Görüş Bildir
Haberler
Bir Kitap Olsaydın, Hangi Tür Olurdun?

etiket Bir Kitap Olsaydın, Hangi Tür Olurdun?

Osman Avcı
07.08.2014 - 11:43 Son Güncelleme: 07.08.2014 - 17:31

Kitap gibisin, o ne şüphe! Ama hangi tür? Testi çöz, öğren!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Çocukluğunun kitabı hangisi?

2. Favori okuma mekanın neresi?

3. Hangi kurgusal ve fantastik dünyada olmak isterdin?

4. Okurken ne içmeyi seversin?

5. Bir kitaptan en çok ne beklersin?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kitaplarını nereden alıyorsun?

7. "Kitap okumak çok gereksiz yaee!" diyen vatandaş hakkında ne düşünüyorsun?

8. Son Soru: Türk dilinde yazılmış en büyük eser sence hangisi?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Sen Romansın!

Sen Romansın!

Sen çok boyutlu bir insansın. Öncelikle katı bir gerçekçisin. Asla ama asla kendini kandırmıyor ve boş hayallere kapılmıyorsun. İnsan sarrafısın da. İlk gördüğün adama notunu verirsin, sonradan o kişinin, o notu hak etmediği vaki değildir. Tecrübenin sayfalara geçmiş halisin çünkü. İnsanları gözlemeyi, onlar hakkında analiz yapmayı da seviyorsun. Yaşadıkların ve tanık olduklarınsa 'anlatsam roman olur' ayarında.

Sen Şiir Kitabısın!

Sen Şiir Kitabısın!

Sen ince duyguların insanısın. Hayalci ve sıradışısın da. Herkesten ayrı bir bakış açın var. Klişeleri ise sende görmek çok zor.  Bir kere nev-i şahsına münhasırsın. Herkesin düşündüğünü düşünmek gibi bir huyun yok yani. İmajları ince görür, hayallerinle de fantastikliğin sınırlarını zorlarsın. Az biraz da delisin. Hatta diyebiliriz ki, bu çok akıllı olduğunu iddia eden dünyanın, bir deli antitezisin!

Sen Delikanlılığın Kitabısın!

Sen Delikanlılığın Kitabısın!

Sen bir adet 'ağır abi'sin. Ceketten vazgeçmez, altıpatlarla 9 adam öldürmeye gider, tesbihi alışkanlıktan çeker ve de tehlikeli şiir okuyup dünyaya sataşırsın. Doğru-düzgün bir insansın. 'Eşkıya dünyaya hükümdar olmaz' anlayışıyla da türlü belalara atladın, atlıyorsun, atlayacaksın. Gözünü de budaktan sakınmazsın, ASLA. Delikanlısın yani: Yanlışa yanlış, atara atar, gidere gider yaparsın son olarak. Her türlü!..

Sen Masal Kitabısın!

Sen Masal Kitabısın!

Sen çocuk ruhlu birisin. Pisliğin, cinayetlerin, kıskançlıkların ve kazanma hırsının hüküm sürdüğü bu devranda, masum kalmayı becermişsin. Bembeyaz ve su gibisin. İyilikseversin de. İnsanlara yardım etme merteben hiç karşılık beklemeyeninden: 'İyilik yap, deniz at!' bir nevi. Mutlu bir sonu da hak ediyorsun. Sen erersin muradına, biz de çıkarız kerevetine kısacası!

Sen Ansiklopedisin!

Sen Ansiklopedisin!

Sen tam bir bilgesin. Bilmediğin herhangi bir şey var mı, biz bilmiyoruz. Merak ediyorsun çünkü, araştırmayı ve kendini geliştirmeyi de çok seviyorsun. 'Çok okuyan mı bilir, çok gezen mi?' sorusunun cevabısın ayrıca. Hem çok okuyorsun, hem de çok geziyorsun. Milyoner'deki ideal telefon jokerisin bir nevi. Tek rakibinse Google. Biricik kötü yönünse, sürekli insanları düzeltmen. Ancak bunu, onlar doğrusunu öğrensin diye yapıyorsun, yoksa, haşa, kibirinden asla değil. Zaten reklama ihtiyacın yok, adın zaten viral olmaya yeter, ey bilge insan :)

Sen Soru Bankasısın!

Sen Soru Bankasısın!

Sen cevaplardan çok sorularla ilgilenen birisisin. 1000 ezberlenmiş bilgi yerine, doğru sorulmuş bir soruyu tercih edersin. Felsefi bir tarafın var yani. Tek eksik yanınsa şıklarının kısıtlı olması, ama en azından insanlara seçenek yaratabiliyorsun. Zor bir insansın ayrıca: İnsanları çok zorluyorsun, ki bunu da, insanları düşündüğünden yapıyorsun. Öbür türlü cevap anahtarını da içinde barındırmazdın.

Sen Ders Kitabısın!

Sen Ders Kitabısın!

Sen didaktik bir insansın. Öğretmek sende bir nevi ata sporu. Bunu, insanları geliştirmek için değil de, sırf zevk almak için yapıyorsun. Yaratılışın öğretmek üzerine yani. Bunun yanında oldukça mütevazisin. Asla insanlara tepeden bakmaz, ilkokul çocuğuyla ilkokul çocuğu, doktora öğrencisiyle doktora öğrencisi olursun. İdealistsin ayrıca. Zenginleşmek için her şeyden vazgeçenleri gördüğünde ise, gönül rahatlığıyla 'ben en azından hayallerimi satmadım.' diyebiliyorsun! Sana ihtiyacımız var yani, örtmenim :)

Sen E-Kitapsın!

Sen E-Kitapsın!

Sen tam tamına, bu zamanın insanısın. Trendleri iyi bilir, teknolojiyi de yakından takip edersin. Telefonun 5s'i (6'yı da çıkar çıkmaz alacaksın), mesajların whatsapp'ı, uygulamalarınsa en son sürümü, sendedir. Ekmeksiz susuz yaşayabilirsin; ama online olmadan asla! En nefret ettiğin şeyse, gereksiz romantiklik ve nostaljiler. Bunun için teknolojinin sunduğu nimetlerden vazgeçmek cidden akılsızlık geliyor sana. 'Bu devirde en önemli şey faydacı olmak' diyorsun yani.

Sen Yemek Kitabısın!

Sen Yemek Kitabısın!

Senin kadar boğazına düşkün bir insan var mı acaba, soru işareti. Yemek yemeyi çok sevdiğin, su götürmez bir gerçek. Hatta diyebiliriz ki, yemek yemiyor, adeta ibadet ediyorsun. Tam bir keyif insanısın ayrıca. Şu dünyada keyfini kaçıracak hemen hemen hiçbir şey yok. Mesela moralin mi bozuk, patlatırsın bir kuru; yanında pilav; üstüne de bir Kemalpaşa.. Oh miss!.. Ne üzüntü kalır, ne keder :)

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
363
252
124
94
49
45
41