Görüş Bildir
Haberler
Hangi Müzik Tarzının İnsanısın?

etiket Hangi Müzik Tarzının İnsanısın?

Osman Avcı
26.09.2014 - 13:03 Son Güncelleme: 27.04.2020 - 15:59

Aslında dinlediğimiz müzik kadarız!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Müzik dinlemek için en ideal yer neresidir?

2. Hangi tavrı görmek, seni çok fena bozup, canını sıkar?

3. Hangi dondurma?

4. Sana göre hangisi hak ettiği değeri bulamamış, muadillerinin gölgesinde kalmıştır?

5. Hangi ses, seni cidden rahatsız edip kulaklarını kanatır?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Peki ya, hangisi sana göre çok abartılmıştır?

7. Hangi hayvan senin ruh eşin?

8. Son olarak... Müzikten beklediğin şey nedir?

"Metal" çıktı!

Tüm müzik türlerini kırmızı ete benzetecek olursak, metal müzik, hiç kuşkusuz keçi etine benzer. Bol aromalıdır, tadı serttir, çoğu kişi sevmez, her babayiğidin harcı da değildir; ama seven de müptelası olur, kan gibi tutulur sever. Sen işte tam böyle bir insansın. Diğer türlere müzik bile demiyorsun artık. Güzel bir riff'e can verebilirsin çünkü. Kafa sallamaktan türlü boyun ağrıları çeksen de, sıkıntı yok. Tüm kıyafetlerinin rengiyse siyah. En sevdiğin memleket: Nordic/İskandinav ülkeleri. Son olarak, hadi gel brutal vokale 'böğürtü' diyenleri dövüp, kilise yakalım :)

"Türkü" çıktı!

Seni tanımlayan en doğru kelime: Samimi. Evet, bu toprakları özel kılan yegane şey olan, tevazu ve samimiyet sende yüksek dozda. Şuraları okurken bile içten içe estağfurullah diyorsun, biliyoruz. Bu topraklarda doğdun, hamurun bu kültürle yoğruldu. E haliyle türküye canını verenlerden oldun çıktın. Son olarak, Bozlağın Tezenesi'ne 'gurban' olur, bağlamanın sesine Acem mülkünü feda edebilirsin!..

"Klasik Müzik" çıktı!

Sen sakin bir ruha sahipsin. Ruhunu dinlendirmeyi seviyorsun yani. Bunun yanında müziğe bir 'anlam' dahilinde bakıyor, sadece bir 'eğlenme' amacıyla bakmıyorsun: Felsefi derinliğin her daim içinde saklıdır, yüce duyguların insanısın da. 'Erdem' denilen 18. Yüzyıldan kalma şeylere de hala, inatla inanıyorsun. Zaten bu zamanın insanı asla değilsin. Son olarak Chopin'le geceleri, Vivaldi'yle mevsimleri, Mozart'la da ölümü fethedebilirsen sen, bay/bayan entelektüel! (entel değil!)

"Eski 45'likler" çıktı!

"Eski 45'likler" çıktı!

Öncelikle sen romantik bir insansın. Bir eski zaman dilimine aitsin bu yüzden. Öyle bir zaman ki bu, eylemler gerçek anlamını korumakta. Mesela sevmek, gerçekten sevmek -hatta tapmak-, acı çekmekse gerçekten acı çekmek. Bunu da en yakın eski 45'liklerde buluyorsun haliyle. Çünkü orada ses, gerçek ses; enstrüman gerçek enstrüman ve de duygular gerçek duygulardır. Hiçbir şey şimdiki gibi çakmanın çakması değil!

Kulağına ne hoş gelirse o!

Kulağına ne hoş gelirse o!

Sen müziğin bölümlere ve de parçalara ayrılmasının çok saçma olduğuna inananlardansın ve galiba çok haklısın da. Çünkü insan içinde birçok duygu barındırır ve bu duygunun bir ötekine ağır basmasıyla mood'lar oluşur. 'Moduma göre', 'kafama göre' diyenlerdensin yani. Mesela güzel bir dost meclisinde pek tabii TSM dinlenir; ama aynı müziği 'kopmalar'da dinlemek çok saçmadır. Kafa yapın çok güzel kısaca, çünkü müzik herkes içindir, özellikle senin içindir, ey melodik insan :)

"Pop Müzik" çıktı!

Sen eğlencesine bakan bir insansın. Zaten gün boyunca bir sürü saçmalıkla uğraşıyorsun, elindeki tek eğlence kaynağınsa müzik. Buna da gereksiz anlamlar yükleyip elinden kaçırmak istemiyorsun ve haklısın da. Senin müzik zevkin hakkında çok ileri geri konuşan olsa da, bunlar bir kulağından girip ötekinden çıkıyor. Çünkü sen çok fazla takmayan birisin. Kafan çok güzel yani, alırız bi' dal :)

"Türk Sanat Müziği" çıktı!

Sen tam bir İstanbul hanımefendisi/beyefendisisin. Eski zamanlardan kopup gelmiş gibisin. İncelik ve zarafet senden kendiliğinden. Nezaketin hiçbir koşulda bozulmaz. Aşkı da efendice/hanımca yaşarsın, ayrılığı da, acıyı da... Kibarsın kısaca, senin neslin ne yazık ki tükendi. Bu inceliğine en yakın türse pek tabii ki: TSM. Gönül şarkılarını seviyorsun yani; dilinde bülbüldür onlar!

Sen sadece kopmak istiyorsun!

Sen tam bir 'kopma' insanısın. Dans etmek, eğlenmek sende bir hayat biçimi. Eğitimli ol ya da olma, fark etmez, içinden gelerek dans edersin. Hatta kimileri hoplar zıplar, sen dans edersin! Techno olur, Trance olur, House olur, Disco olur, hiç fark etmez. Müzik, seni piste atsın da, tür ne olursa olsun. Kısaca dünyayı piste çevirip, yörüngesinde airwalk yapacak birisin o derece. Hey DJ, Give Us The Music :)

"Rap" çıktı!

Bu hayat bazılarına merhametli davranmıyor, onlar için yaşamak eylemi çoğu zaman zulümdür, senin için de öyle. Hayat herkese güzel, bir sana kötü; herkese kolay, bir sana zor, bugüne kadar da hep böyle oldu. İşte bu fazlasıyla boktan hayatta tutunacak tek dalın Rap, onun için nefes alıyor, onun için yaşıyorsun bir nevi. Ee zaten 'neyin var ki rapten gayri!...'

"Dubstep" çıktı!

Senin için şu dünyada en katlanılamayacak şey, rutine bağlamak. Onun için hep farklılık aradın durdun. Aykırı ve de asisin yani. Bunun yanında bağımsızlığına önem veriyorsun. Özgür bir leopar gibisin bu yönden; hem ayakların da hızlı :) Ayrıca sen asla yaşlanmazsın. Bir kere senin yaşam tempon oldukça yüksek, arkadaşların senin yaşadıklarını dinlerken bile yorgun düşerler, öyle bir tempodan bahsediyoruz burada. Tüm bu sebeplerle sen tam bir dubstep insanısın, ey blender sesine dans eden insan :)

"Klasik Rock" çıktı!

"Klasik Rock" çıktı!

Sen biyolojik olarak olmasan bile, kafaca 68 kuşağına aitsin. Kesinlikle bir hippisin yani. Savaş karşıtlığın, romantik devrimciliğin, anı yaşama beceriniz ve salaş kıyafetlerinle başka bir zaman dilimine ait olman zaten baştan hata. Zaten dünya üstüne gelmiş en iyi jenerasyon 68' kuşağıdır. O zamanlar insan birbirini gerçekten severdi; her şey organikti, şimdiki gibi bol hormonlu değildi! Müzik de öyle: Pink Floyd'lar, Led Zeppelin'ler, Rolling Stones'lar... Hey gidi!..

"Arabesk" çıktı!

Sen gerçek acının, gerçek damarın insanısın. Acıyla yaşıyor, onunla var oluyorsun. Elin adamı 'düşünüyorum o halde varım' dese de, sen 'acı çekiyorum, o halde varım' diyenlerdensin. Aldanırsın çocuksu mahsun yüzlere, hazin gelir bazen bu. Hatalarını da çok iyi bilirsin ve bu lanet dünyanın batmasını istersin. Huzurun kalmadığından çok kadeh kırsan da, derdine dermanın meyler olduğunu da çok ama çok iyi bilirsin! Hadi bardaklar vefasızlara kalksın!..

Her akşam canlı yayınlarla sevdiğin sanatçılar TV+ ile evine konuk oluyor.

Her akşam canlı yayınlarla sevdiğin sanatçılar TV+ ile evine konuk oluyor.

Dinlenecek ne kadar konser varsa TV+'ta! Sen de hemen indir!

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1847
882
658
330
205
179
173